Ghionea, te bagi?
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Ghionea, te bagi?
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

   În Săptămâna Patimilor, Alin şi Sorin vor să-l bage în păcat pe Ion Ghionea, şeful de la Finanţe, căruia să-i bage în sediu, Biroul Electoral Judeţean. Asta în condiţiile în care sediul BEJ a fost stabilit deja, aşa cum prevede legea, la Consiliul Judeţean Vrancea.
   Iată: Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, Articolul 113, (...), (2) (...) Sediile şi dotarea birourilor electorale de circumscripţie judeţeană şi, după caz, a birourilor electorale judeţene se asigură de către primarii municipiilor reşe-dinţă de judeţ, împreună cu preşedinţii consiliilor judeţene şi cu prefecţii, (...).
   Aşadar, Bacinschi, Oprişan şi Hornea sunt cei care decid unde va fi sediul. Cum, într-o democraţie, majoritatea decide, sediul BEJ este la Consiliul Judeţean, aşa cum au decis primarul şi preşedintele CJ, nu la Finanţe, aşa cum vrea prefectul.
   Rănit în orgoliu (şi strâns de cojones de pedeliştii şefi), Sorin a zis că el decide, el, el, el. Nu. Nu. Mai citeşte legislaţia. Uite: Articolul 27, tot din Legea nr. 67/2004, că tot îl invoci: „În termen de 7 zile de la stabilirea datei alegerilor, prefecţii aduc la cunoştinţă publică sediile unde îşi desfăşoară activitatea birourile electorale de circumscripţie, precum şi programul de activitate al acestora“. Conform HOTĂRÂRII Nr. 141 din 13 martie 2012, privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea activităţilor referitoare la organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei pu-blice locale din anul 2012, prefectul se ocupă doar cu „aducerea la cunoştinţă publică a sediilor birourilor electorale de circumscripţie şi a programului de activitate al acestora“. Adică, nu decide de capul lui unde să fie sediul BEJ.
   Alin şi Sorin vor să fie BEJ-ul la Finanţe, ca să poată bate cu pumnul în masă oricând vor, ca să poată intra la orice oră din zi şi din noapte, ca să poată, într-un fel sau altul, influenţa mersul alegerilor. Direcţia de Finanţe nu are însă atribuţii în organizarea alegerilor, aşadar nu poate justifica cheltuielile legate de organizarea acestora. Nu are, de asemenea, nicio solicitare de la primarul Focşaniului sau de la preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, conform căreia ar fi nevoie de un sediu, pe care Finanţele să-l pună la dispoziţie. Aşadar, cheltuielile privind organizarea BEJ la Finanţe ar însemna fie deturnare de fonduri fie delapidare, în ochii inspectorilor de la Camera de Conturi.
   Pe de altă parte, având în vedere că toate cheltuielile privind organizarea alegerilor vor fi recuperate din bugetele locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor, (..) ale judeţelor (..), stabilirea sediului BEJ la Consiliul Judeţean înseamnă alocarea unor sume de bani mai mici, existând deja toată logistica necesară, de la hârtia pentru imprimantă până la linia STS.
De altfel, primarul Bacinschi şi preşedintele Oprişan au comunicat la Prefectură şi la Tribunalul Vrancea, că sediul BEJ este la sediul Consiliului Judeţean, camera 101. Astăzi, preşedintele Tribunalului Vrancea va desemna, prin tragere la sorţi pe funcţii, preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale de circumscripţie. Preşedintele Biroului Electoral Judeţean va fi un judecător, iar locţiitorul acestuia un judecător sau un procuror. Aceştia nu sunt membrii  vreunui partid politic, Alin şi Sorin le pun însă la îndoială profesionalismul şi echidistanţa.
   Pe de altă parte, din toate birourile de circumscripţie fac parte reprezentanţi ai tuturor partidelor politice, care fac numărătoarea paralelă a voturilor, care nu pleacă din secţia de votare fără un proces verbal semnat şi parafat de preşedintele secţiei. Acuzaţiile lui Alin privind alegerile din 2004 sunt, aşadar, false şi demagogice.
   Să mai vorbim de felul în care a ajuns PDL la putere? De cum s-a votat la Ambasada României din Paris? De cum a cumpărat voturile cu pungi portocalii pline cu ulei şi făină? Să mai spunem că, zilele acestea, banii publici au fost folosiţi de PDL pentru pomeni electorale pedeliste şi pentru cumpărarea unor primari fără scaun la cap? Să mai spunem că parlamentarii PDL şi prefectul – candidat nu au ridicat un deget pentru vrânceni, ci au avut în vedere doar interesele de partid, nu şi pe cele ale cetăţenilor? Să mai vorbim de schimbările din instituţiile cu atribuţii în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, cu scopul clar al fraudării alegerilor din 10 iunie?


 

 

4 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Care Lege?A lui Oprisan?

  DE anonim, postat pe 11-04-2012, la 09:57

 • care lege ? a lu'nimeni hornea si muci in freza , pomanagiu de anl trasculescu ?

  DE alt anonim, postat pe 11-04-2012, la 10:14

 • Si ce va deranjeaza ca nu este in sediul CJ Vrancea ? Sediul de la finante e mai putin politizat si plin de natarai pentru care politica este unica lor meserie - nici pe aceasta nu o stiu si nu o fac in adevaratul sens al cuvantului .

  DE Dan, postat pe 11-04-2012, la 17:15

 • mutati frate pe luna , ca nu e politizata...si gravitatia e mai mica ....poate va urca si procentul la alegeri ...e vorba de o institutie care conduce judetul si nu de cine e pe acolo ...de aia ORANJGUTANILOR e nevoie sa fie sediul bej la cj...

  DE exclus pedelei, postat pe 11-04-2012, la 17:58

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost