GHIDUL CĂLĂTORULUI PRIN LEGISLAȚIE. Darea în plată (III)
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GHIDUL CĂLĂTORULUI PRIN LEGISLAȚIE. Darea în plată (III)
GHIDUL CĂLĂTORULUI PRIN LEGISLAȚIE. Darea în plată (III)
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Continuăm astăzi cu informații despre anumite aspecte referitoare la perioada de după realizarea în întregime a procedurii dării în plată în baza Legii 77/2016 și stingerea creanței creditorului. Dacă s-a efectuat în totalitate procedura dării în plată, debitorul, de comun acord cu creditorul (instituţie de credit, instituţie financiară nebancară sau cesionar al creanţei pe care o are asupra consumatorului), poate decide condițiile în care va părăsi imobilul (casă, apartament) care și-a schimbat astfel proprietarul, consumatorul având posibilitatea să solicite creditorului un termen acceptabil pentru a putea elibera imobilul în cauză.
Există însă situații în care debitorul, din diverse cauze, nu poate elibera imobilul care a făcut obiectul procedurii de dare în plată. În această situație, el poate fi acționat în judecată și suportă costurile unei acțiuni de evacuare. Având în vedere aceste lucruri, cel mai indicat ar fi ca înainte de a apela la această procedură să găsiți o variantă pentru a vă rezolva problema locativă.
În momentul în care se stinge creanța creditorului, el trebuie să renunțe la executarea silită, făcând demersurile necesare în acest sens la biroul executorului judecătoresc. Pentru acțiunile întreprinse în acest moment, creditorul este cel care va suporta toate cheltuielile.
În momentul de față, situația litigiilor pe legea dării în plată (77/2016) este cât de cât echilibrată, instanțele pronunțând soluții atât în favoarea cât și în defavoarea consumatorilor. La soluțiile pronunțate în defavoarea acestora, consumatorii fie nu au îndeplinit condiţiile de admisibilitate prevăzute de legea dării în plată, fie notificarea pe care au formulat-o şi au transmis-o băncii nu era conformă legislatiei în vigoare.
Pentru informații suplimentare, puteți adresa întrebări fie la telefonul redacției, 0237.224.555, fie pe adresa de e-mail a redacției ziarului Monitorul de Vrancea, redactie@monitorulvn.ro.

AVOCAT MANUELA FLOREA


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL
21
12
42
8
37
2

Extragerea noroc:  6819885

Harta Focsani
   

Local

Primăria Focșani a plătit datoriile de 4 MILIARDE lei vechi ale locatarilor din blocul G2, altfel conturile municipalității ar fi fost blocate; acești bani TREBUIE recuperați
    Stimați focșăneni, vă aduc la cunoștință faptul că 57 de familii, care locuiesc fără forme legale în blocul G2 au ajuns să aibă în momentul de față datorii totale de aproape 4 miliarde lei vechi la companiile de utilități publice și la bugetul local.

POZA ZILEI

Să nu ne udăm la picioare

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost