GHIDUL CĂLĂTORULUI PRIN LEGISLAȚIE. Astăzi despre conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GHIDUL CĂLĂTORULUI PRIN LEGISLAȚIE. Astăzi despre conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice
GHIDUL CĂLĂTORULUI PRIN LEGISLAȚIE. Astăzi despre conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Ocazional sau în mod obișnuit (din păcate), unii conducători auto consumă băuturi alcoolice. Important este ca după ce s-a ingerat alcoolul, aceștia să nu se urce la volan și să găsească alte modalități de a ajunge acolo unde și-au propus. Sunt Avocat Manuela Florea și continuăm călătoria noastră prin legislație cu informații despre conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
Dacă o persoană a consumat băuturi alcoolice și a fost depistată în trafic, acesteia i se vor preleva mostre biologice. Dacă la momentul prelevării lor persoana care conduce pe drumurile publice vehiculul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, atunci acesteia i se va constitui dosar penal.
Influența, în ceea ce privește îmbibația alcoolică, are înălțimea și greutatea persoanei respective, toleranța ei la alcool, dacă persoana respectivă a dormit și cât a dormit, cu cât timp înainte de ingerarea alcoolului a mâncat și cât a mâncat, toate aceste aspecte putând înclina balanța în favoarea ei.
Recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei se va face în cel mai scurt timp posibil de la oprirea în trafic. Pentru determinarea alcoolemiei se recoltează două mostre de sânge la interval de o oră una faţă de cealaltă. Dacă rezultatul testării cu un mijloc tehnic certificat nu indică prezenţa alcoolului în aerul expirat, recoltarea celei de-a doua mostre de sânge nu mai este necesară. Ea poate fi însă efectuată doar dacă persoana testată solicită acest lucru.
    Dacă nu au fost recoltate două mostre de sânge, la un interval de o oră una faţă de cealaltă, nu se va putea efectua estimarea retroactivă a alcoolemiei.
Dacă totuși persoana a condus vehiculul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, dar îmbibația alcoolică a fost sub valoarea de 0,80 g/l alcool pur în sânge, atunci aceasta poate să răsufle cât de cât ușurată. Scapă de dosarul penal, dar va primi amendă contravențională, i se vor stabili puncte amendă, i se va suspenda dreptul de a conduce și i se va reține permisul de conducere pentru o anumită perioadă de timp, sancțiuni care sunt mult mai ușoare decât cele dispuse în cazul unui dosar penal.
Deci atenție la cât și ce tip de alcool se consumă, pentru că linia de hotar între contravențional și penal este extrem de subțire.
Cei care vor mai multe detalii despre acest amplu subiect mă pot fi contacta la numărul de telefon afișat mai jos.

Referitor la programul Start-up Nation, prin intermediul căruia se acordă aproximativ 45.000 euro firmelor înființate după 30.01.2017, îi răspundem domnului B.Z. că, potrivit coordonatorului acestui program, nu se merge pe sistemul "primul venit, primul servit". Totul este în funcție de punctaj. Punctajul maxim este de 100 de puncte, punctajul minim care trebuie obținut pentru a se califica în etapa de selecție a firmelor este de 50 de puncte.
Cu referire la același program, doamnei F.G. îi răspundem că încă mai are timp să înființeze societatea și să se se înscrie.
Le mulțumesc celor care m-au contactat în urma articolelor. Pentru orice discuții pe temele publicate, cei interesați mă pot contacta la telefon 0723.864.444 sau la adresele de email avocat@monitorulvn.ro sau av.manuela.florea@gmail.com.

Avocat Florea Manuela
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

GALERIE FOTO: Vrancea autentică atrage turiști străini. Boteitul oilor și primărie construită în stil tradițional, la Negrilești
Sătenii din Negrilești se pot mândri cu cea mai frumoasă primărie de comună din județul Vrancea. Sediul administrației locale a fost inagurat, ieri, de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și primarul comunei, Ion Văsuian.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost