Ghid pentru plata impozitului pe locuinţele unde funcţionează firme
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Ghid pentru plata impozitului pe locuinţele unde funcţionează firme
Ghid pentru plata impozitului pe locuinţele unde funcţionează firme
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

Finanţiştii au lansat un ghid ilustrativ pentru micii patroni care au firme în locuinţele proprietate personală. Ieri, Ministerul Finanţelor Publice a prezentat un ghid unde pot fi găsite explicaţii pentru toate situaţiile întâlnire la plata impozitelor pe clădiri. Sunt exemple pentru fiecare caz în parte dar și o simulare de calcul al impozitului local. „Ghidul este primul dintr-o serie de astfel de documente pe care Ministerul Finanțelor Publice intenționează să le realizeze pentru a-i ajuta pe contribuabili să-și plătească mai ușor taxele și impozitele“, se arată într-o informare a MFP.
    Documentul este realizat după ce, din 2016, a fost modificat modul de calcul la impozitele pentru clădiri, în funcţie de destinaţia acestora. Codul Fiscal şi normele de aplicare a acestuia arată că „în cazul persoanelor care au în proprietate clădiri cu destinație mixtă pentru care suprafețele folosite în scop rezidențial și cele folosite în scop nerezidențial nu pot fi evidențiate distinct, dacă proprietarul depune declarația privind destinația mixtă a clădirii, însoțită de o declarație pe propria răspundere prin care se atestă faptul că «nici una din cheltuielile cu utilitățile nu este înregistrată în sarcina persoanei care desfășoară activitatea economică» se va datora impozitul pe proprietăți utilizate în scop rezidențial“. Prin cheltuieli cu utilitățile se înțeleg cheltuieli comune aferente imobilului, energia electrică, gaze naturale, termoficare, apă, canalizare. Sunt considerate rezidențiale acele clădiri care au destinația de locuință, cu dependințele, dotările și utilitățile necesare, care satisfac cerințele de locuit ale unei persoane sau familii.
    La sfârşitul lunii trecute, Guvernul a prelungit, până la 31 mai, termenul pentru depunerea declaraţiei de către proprietarii clădirilor unde funcţionează firme. De asemenea, primul termen de plată a impozitului/taxei pe clădiri, impozitului/taxei pe teren, respectiv impozitului/taxei asupra mijloacelor de transport se prelungește de la 31 martie la 30 iunie 2016. Guvernul a prelungit cu două luni, de la 31 martie la 31 mai, şi termenul până la care persoanele fizice și juridice care dețin mijloace de transport radiate din circulație până la 31 decembrie 2015, au obligația să depună o declarație în acest sens, însoțită de documente justificative, la compartimentele de specialitate ale autorităților locale. Astfel, focşănenii vor primi bonificaţia de 10% dacă vor plăti taxele şi impozitele locale până la 30 iunie.
    GHIDUL poate fi consultat AICI.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost