Gheizerul cu cel mai înalt jet de apă din lume a erupt pentru a cincea oară în acest an
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Gheizerul cu cel mai înalt jet de apă din lume a erupt pentru a cincea oară în acest an
Gheizerul cu cel mai înalt jet de apă din lume a erupt pentru a cincea oară în acest an
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Gheizerul Steamboat din Parcul Naţional Yellowstone din Statele Unite a erupt duminică pentru a cincea oară în acest an, eveniment ce marchează o nouă perioadă a activităţii acestuia, după cum au declarat oamenii de ştiinţă citaţi de agenţia Xinhua. Asociaţia pentru observarea şi studiul gheizerelor a confirmat erupţia printr-un mesaj publicat duminică pe Facebook, adăugând că aceasta a debutat la primele ore ale zilei.
Gheizerul, un fenomen geologic rar ce se petrece doar în câteva locuri de pe Pământ, erupe când magma încălzeşte gazele şi apa dintr-un rezervor natural subteran. Gheizerele aruncă în atmosferă coloane de apă care pot persista câteva minute, urmate de jeturi de aburi care pot continua timp de mai multe zile. Steamboat este gheizerul activ cu cea mai înaltă erupţie din lume. Acesta poate expulza în atmosferă coloane de apă care pot ajunge până la 91 de metri.
După ce a fost inactiv timp de nouă ani Steamboat s-a trezit recent la viaţă. Prima erupţie din 2014 până în prezent a avut loc la jumătatea lunii martie, eveniment urmat de alte două erupţii similare, în aprilie şi la 4 mai. Bob Smith, profesor în cadrul Universităţii din Utah, care studiază gheizerele din Yellowstone de 61 de ani, a declarat la radioul public NPR (National Public Radio) din Statele Unite că aceste erupţii sunt neobişnuite deoarece s-au produs într-un interval de timp scurt adăugând că nu a mai văzut niciodată ceva asemănător.
Deşi nu cunosc motivul care a stat la baza erupţiilor Steamboat, cercetătorii au declarat că este improbabil ca gheizerul să indice o erupţie catastrofică a supervulcanului aflat sub Parcul Naţional Yellowstone care se întinde de-a lungul a trei state, Wyoming, Montana şi Idaho. Supervulcanul din Yellowstone a erupt ultima oară în urmă cu 70.000 de ani.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost