Gardul care împrejmuiește Crângul Petrești a fost distrus în mai multe zone
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Gardul care împrejmuiește Crângul Petrești a fost distrus în mai multe zone
Gardul care împrejmuiește Crângul Petrești a fost distrus în mai multe zone
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

    Vandalizarea din Crângul Petrești continuă. Gardul care împrejmuiește zona de agrement realizată prin proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces“ a fost distrus în mai multe zone. Deși gardul este realizat din plasă de fier prinsă pe stâlpi metalici fixați în pământ cu beton, persoane certate cu legea și cu bunul simț nu au avut nicio ezitare în a tăia aceste plase de fier și a distruge în acest mod gardul de protecție. Vandalismul semenilor noștri a fost observat de majoritatea celor care zilele acestea au mers în Crângul Petrești. Printre aceștia s-a aflat și Eusebiu Valentin Anton (sursa FOTO) care a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj: „Crângul Petrești. Bunul simț la unii nu există!“, mesaj însoțit de mai multe fotografii în care se poate vedea foarte clar la ce acte de vandalism se dedau unii dintre semenii noștri.
    Nici mobilierul urban din aria protejată Crângul Petrești nu a scăpat de vandalism. Marți dimineața, în cea de-a treia zi de Paște, putea fi văzut un coș de gunoi smuls din șuruburile în care era fixat. Cum zona este supravegheată video, probabil, cel sau cei care au făcut acest lucru va fi sau vor fi identificați cu ușurință. Dacă majoritatea celor care au ales ca destinație Crângul Petrești au avut un comportament corect și au respectat natura, au existat și persoane care preferat să arunce hârtiile și resturi de mâncare la întâmplare, în condițiile în care există o mulțime de coșuri de gunoi amplasate pe toate aleile din Crângul Petrești.
    Aceste acte de vandalism au loc chiar dacă administrația județeană a realizat un regulament de funcționare a ariei protejate care prevede sancțiuni pentru cei certați cu legea. Consiliul Județean Vrancea a aprobat anul trecut Regulamentul de funcţionare a Ariei naturale de interes local Crâng Petreşti. Astfel, pe terenurile care fac parte din fondul forestier naţional inclus în aria naturală protejată se execută numai activităţi silvice prevăzute în amenajamentele silvice, cu respectarea reglementărilor în vigoare privind zonarea funcţională a pădurilor şi a ariei naturale protejate. Colectarea de specii de floră şi faună se poate face numai cu acordul scris al administratorului Crâng Petreşti. Este interzisă capturarea fără drept a oricăror specii din cadrul faunei sălbatice; distrugerea cuiburilor păsărilor din aria naturală protejată este interzisă; recoltarea solului este interzisă pe întreaga suprafaţă a ariei naturale protejate.
Organizarea oricăror tipuri de activităţi culturale, artistice, ştiinţifice, sportive, etc se vor face doar cu acordul prealabil al Consiliului Judeţean Vrancea. De asemenea, pe raza ariei naturale protejate nu este permis accesul animalelor domestice, cu excepția animalelor de companie. Camparea pe suprafaţa ariei naturale protejate este strict interzisă. Tot la capitolul interdicții intră și aprinderea focului pe suprafaţa ariei naturale protejate, abandonarea deşeurilor de orice fel pe teritoriul ariei naturale protejate. Circulaţia bicicletelor este permisă numai pe trasee special amenajate şi delimitate. Este interzis accesul motocicletelor, motoretelor şi ATV-urilor în aria protejată. Distrugerea sau degradarea mobilierului urban, construcţiilor, panourilor informative şi indicatoarelor, a plăcilor, stâlpilor sau a semnelor de marcaj ale ariei protejate este strict interzisă.
    Încălcarea dispoziţiilor regulamentului atrage, după caz, răspunderea disciplinară, contravenţională, penală, materială sau civilă, conform legislaţiei în vigoare, în urma aplicării sancţiunilor corespunzătoare de către organele abilitate (Poliţia Locala, Poliţia Naţională, Jandarmeria). De asemenea, personalul de pază al obiectivului va legitima şi imobiliza persoanele fizice care încalcă prevederile prezentului Regulament şi va sesiza organele abilitate să aplice sancţiunile corespunzătoare. Proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces“ a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007- 2013. Valoarea totală a proiectului este de 21 228 419,25 lei.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost