GALERIE FOTO: Vrâncenii din Roma au spus „Nu“ rasismului
GALERIE FOTO: Vrâncenii din Roma au spus „Nu“ rasismului
GALERIE FOTO:  Vrâncenii din Roma  au spus „Nu“ rasismului
Voteaza :

Articolul a primit 6 voturi

   Ziua de 21 martie a fost declarată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite drept Ziua Internaţională pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială, ca reacţie la moartea a 69 de protestatari împotriva apartheidului, ucişi în Africa de Sud în 1960. Vrâncenii din capitala Italiei au participat la evenimentul „Catena Umana“- manifestaţie împotriva tuturor formelor de discriminare, organizată de UNAR- Biroul Naţional Antidiscriminare Rasială.
   Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Mondiale Împotriva Rasismului în 35 de oraşe din Peninsulă. Asociaţia Românilor din Italia (ARI)- partener oficial UNAR şi coorganizator al evenimentului a invitat toţi românii din capitală să se alăture manifestanţilor, care s-au reunit într-o adevărată horă în jurul Colosseumului, la Roma. „Acum mai mult ca oricând, românii trebuiau să participe la eveniment, fiind cea mai numeroasă comunitate şi implicit, cea cu problemele cele mai mari. Deşi a fost o zi lucrătoare, membrii asociaţiei noastre au participat într-un număr de aproximativ 400 de persoane. Italienii nu sunt un popor de rasişti, ci mass-media ne-a creat o imagine relativ denigratorie. Italienii sunt un popor ospitalier, dar din păcate sunt manipulaţi de presa din Peninsulă, punând pe seama co-naţionalilor noştri cazuri de crimă, furt, prostituţie, chiar şi atunci când nu sunt implicaţi românii. Asociaţia Românilor din Italia este înscrisă în registrul UNAR al Asociaţiilor care combat discriminarea rasială“, a declarat vrânceanul Eugen Terteleac, preşedintele ARI.
   Crina Ene, o vrânceancă din Negrileşti, preşedinta Organizaţiei Femeilor Social Democrate din Roma, a afirmat că ea crede cu tărie în principiul egalităţii de şanse indiferent de apartenenţă etnică, religioasă, orientare sexuală, categorie socială, dizabilitate sau orice alt criteriu care poate leza drepturile omului în condiţii de egalitate în societate. „Pentru că ne definim ca o organizaţie care luptă să asigure egalitatea de şanse membrilor comunităţii în vederea obţinerii competenţelor, încrederii şi oportunităţilor necesare pentru a contribui pe deplin, liber şi responsabil la dezvoltarea societăţii în care trăiesc, ne-am alăturat Asociaţiei Românilor din Italia la campania împotriva rasismului. S-ar putea spune că femeile sunt discriminate şi prin simplul fapt că au salarii mai mici faţă de bărbaţi. Diferenţele de salarizare generează diferenţe serioase de remunerare în cadrul pensiilor. Cu salarii mai mici, femeile contribuie mai puţin la bugetul de pensii, iar acest fapt este agravat şi mai mult de pauzele din carieră, pentru acordarea îngrijirii necesare copiilor sau altor membri ai familiei. Subreprezentarea femeilor este serioasă şi în domeniul afacerilor. Doar unul din şapte membri ai consiliilor de conducere ale marilor companii europene este femeie (13,7%), potrivit declaraţiilor Comisarei Europene Viviane Reding“, a afirmat Crina Ene.


2 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • Frumos,bravoooo!!!

    DE Ioan S, postat pe 23-03-2012, la 15:32

  • Sint in Italia de peste 20 de ani ; suport orice rasa in afara de romani !!! Cluburile de noapte sint pline doar de romance , prostituatele sint doar in mina romanilor si ca amplen sint bagati de mult timp si in trafic de droguri si arme ( ca sa nu mai vorbim de furturi , viol si omicidii )!!! Pacat de romanii cu calitati care lucreaza cinstit in Italia , celorlalti sa va fie rusine ca jicniti o rasa fara vina !!! Buon Anno!!!

    DE daniel, postat pe 07-01-2013, la 18:51

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

24
49
42
3
21
41

Extragerea noroc:  2173238

Harta Focsani
   

Infracţional

Vrâncean PATRON DE SCLAVI în Italia; aceștia locuiau într-un beci, fără apă și lumină, și mâncau alimente cu viermi
Un vrâncean a primit mandat de arestare provizorie şi urmează să fie trimis în Italia pentru a fi cercetat într-un dosar al poliţiei din peninsulă.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost