GALERIE FOTO: Un focşănean a fondat un club de fotbal la Roma (Partea II)
GALERIE FOTO: Un focşănean a fondat un club de fotbal la Roma (Partea II)
GALERIE FOTO:   Un focşănean a fondat un club  de fotbal la Roma (Partea II)
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

   În Cetatea Eternă, Roma, s-a înfiinţat primul club sportiv românesc. Fondatorul acestui club este un vrâncean. Clubul Sportiv Român de la Roma funcţionează în cadrul asociaţiei „Noi suntem români”, al cărei preşedinte este  Silviu Ciubotaru. O persoană mo-destă, dar cu o doză de patriotism greu de imaginat!

Cum s-a născut ideea înfiinţării unei echipe de fotbal românească?

   Pentru a putea participa mai activ la viaţa socială, împreună cu alţi prieteni, am înfiinţat asociaţia culturală „Noi Suntem Români”, în cadrul căreia s-a format şi singura echipă de fotbal a românilor de la Roma, care participă în diverse turnee multi etnice şi care a avut un rol important în procesul de integrare a conaţionalilor noştri.
   Nu am fost un campion pe terenul de fotbal, dar după ce, în 2010, împreună cu alţi pasionaţi de sport, am înfiinţat Clubul Sportiv Dacica, cu o echipă de fotbal ce activează în campionatul italian din a treia categorie, pot să spun cu adevărat că sunt un campion, format într-o şcoală a vieţii, care m-a învăţat că simplitatea şi perseverenţa sunt ingrediente de bază ale succesului.
   Toţi componenţii echipei au înţeles importanţa pe care o are mentalitatea de învingători, comportamentul din teren şi din societate,pentru a da o imagine pozitivă României şi comunităţii româneşti din Italia. Din tot lotul de 20 jucători,14 dintre ei sunt absolvenţi ai Liceului Sportiv, proveniţi de la şcoli de fotbal renumite din România, cum ar fi Daniel Negoiţă din Focşani. Aceşti jucători talentaţi speră că într-o zi să găsească o echipă de unde să-şi câştige un salariu.
 
Astăzi, cu ce rezultate vă puteţi mândri?
 
   Din septembrie 2011 şi până astăzi, Dacica nu a pierdut niciun meci şi se clasează pe primul loc în grupă, un motiv de orgoliu pentru comunitatea de la Roma.
 
Aveţi şi beneficii materiale?
 
   La acest nivel nu se poate vorbi de a câştiga din fotbal, dimpotrivă, fiecare dintre noi suportăm cheltuielile atunci când mergem în deplasare. Pentru noi, satisfacţia că suntem o echipă unită şi talentată ne dă forţă să mergem mai departe, ca în fiecare an să promovăm şi să ajungem într-o categorie superioară, unde vom putea să câştigăm şi un salariu.
  
Aveţi sponsorizări sau alte surse de venit?
 
   Toate realizările noastre se datorează şi celor doi sponsori ai echipei, care au crezut în noi şi ne-au oferit minimul sprijin financiar , dar fundamental ce-i drept, pentru a putea realiza acest proiect.
   Pe această cale, ţin să mulţumesc celor doi    prieteni ai mei, Avocat şi Consilier Municipal la Roma Massimo De Pamphilis şi lui Florin Simon, din Bacău, investitor român la Roma, care deţine un depozit de produse alimentare româneşti, ROMA..NIA.
 
Ce proiecte de viitor aveţi?
  
   Obiectivul nostru de viitor este să întărim echipa cu alţi jucători talentaţi şi să ajungem până în serie D (suntem predestinaţi... D de la Dacica). Pentru realizarea acestui obiectiv, noi vom pune toată pasiunea şi capacitatea noastră, dar trebuie să găsim şi un sprijin financiar stabil, care să ne permită acest lucru.
   Fac un apel celor care sunt pasionaţi de sport şi nu numai, să vină cu curaj să investească „într-o şcoală de sport - într-o şcoală de viaţă”.
   Ca membru fondator şi Preşedinte al S.C. Dacica, ţin să mulţumesc celor care m-au ajutat şi au colaborat la realizarea acestui proiect şi am responsabilitatea morală ca acest grup să reprezinte oglinda comunităţii româneşti din Italia şi-mi permit să-i numesc pe aceşti băieţi minunaţi „ambasadori români ai sportului din Italia”.  
 
Care este componenţa echipei? 
 
Jucători: Bordian Claudiu- căpitanul echipei, Ardeleanu Andrei, Blentesi Florin, Bejan Alexandru , Bresug Vasile, Ciubotaru Silviu, Clatea Alexandru, Duca Dan, Enea Narcis, Grecu Alexandru, Ionescu Ionuţ, Lucaci Alexandru, Mitrea Corneliu, Monafu Mădălin, Nicola Ionuţ , Negoiţă Daniel, Paleu Ştefan, Rus Dorin, Staicu Flavius, Stegariu Ionuţ, Stoica Bogdan, Toma Alexandru, Zaharia Ciprian. 
Preşedinte : Ciubotaru Silviu 
Vicepreşedinte : Massimo De Pamphilis 
Secretar : Walter Berardi
Director Sportiv : Valentin Vlad şi Staicu Cristi 
Antrenor : Stoica Bogdan 
Web Master : Bogdan Ionete 
Asistenţi: Cojocaru Ion şi Ducă Florin 

În afară de dvs, mai sunt şi alţi vrânceni în S.C. Dacica?

   Doar un singur vrâncean mai este, şeful galeriei de la Dacica. Febra fotbalului l-a cuprins şi pe fostul judocan, un focşănean stabilit la Roma din 2003, care este şi preşedinte al asociaţiei ULPIA TRAIANA ROMANA, Neacşu Alexandru.
   Încă de la primele meciuri a fost alături de echipă cu un grup consistent de suporteri şi s-a impus ca lider al galeriei cu o inconfundabilă voce, care de multe ori a ajutat la întoarcerea rezultatului în favoarea românilor.
   În tribună, Alexandru Neacşu strigă „fie vreme bună, fie vreme rea, daci până la moarte şi dincolo de ea“, acest îndemn dă forţă la toată echipa.
   Pentru mine, este o onoare să reprezint acest grup! FORŢA DACICA!

de Crina Ene

2 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • FELICITARI!! OVIDIU ;)

    DE ovi, postat pe 25-01-2013, la 15:11

  • Bafta multa (y) Sanatate ;) Si ce v-ati propus sa vi se indeplineasca (y)

    DE Barbanta Cristian, postat pe 26-11-2013, la 20:24

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

24
49
42
3
21
41

Extragerea noroc:  2173238

Harta Focsani
   

Infracţional

Vrâncean PATRON DE SCLAVI în Italia; aceștia locuiau într-un beci, fără apă și lumină, și mâncau alimente cu viermi
Un vrâncean a primit mandat de arestare provizorie şi urmează să fie trimis în Italia pentru a fi cercetat într-un dosar al poliţiei din peninsulă.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost