GALERIE FOTO: Trupul neînsuflețit al medicului Horațiu Colea, depus la Spitalul Militar Focșani; înmormântarea va avea loc joi

15
14985


Sicriul cu trupul neînsuflețit al medicului Horațiu Carmen Colea a fost depus, ieri după-amiază, la Spitalul Militar din Focșani, unde va rămâne până la înmormântare. A fost așteptat de colegi, care aveau în mâini garoafe, iar pe scările de la intrarea în instituție erau mai multe lumânări aprinse. Soția medicului Colea strângea la piept cascheta militară de colonel…
Foștii colegi, dar și pacienți își pot lua adio de la acesta și pot merge cu o floare la căpătâiul său în holul Spitalului Militar Focșani, acolo unde este depus sicriul cu trupul neînsuflețit al colonelului medic Horațiu Colea. Înmormântarea va avea loc joi, în jurul prânzului, în cimitirul Sf. Mina din cartierul Bahne al municipiului Focșani.
    Medicul Colea a fost în concediu medical în ultimele două săptămâni, iar ieri, la ora 8.00, urma să se prezinte la serviciu. Duminică, în ziua în care a ales să-și pună capăt zilelor, abia se întorsese cu soția din concediu. A trecut pe la spital, a salutat paznicii, apoi a mers acasă, a intrat în garaj și s-a sinucis cu pistolul pe care îl deținea legal. Fiind pasionat de vânătoare, medicul deținea armă de vânătoare și pistolul. Cercetările în cazul decesului său au fost preluate de procurorii militari din cadrul Parchetului Militar Iași.
    Medicul chirurg Horațiu Colea era Șeful Secției de Chirurgie Generală a Spitalului Militar Focșani. El a fost numit în funcția de medic principal al secției din data de 14 decembrie 1990. Anterior acestei date, în anii 1986-1987, a fost medic stagiar în cadrul Spitalului Militar Focșani. În noiembrie 2014, colonel dr. Horațiu Carmen Colea, șeful Secției Chirurgie Generală din cadrul Spitalului Militar Focșani, a fost împuternicit la comanda unității, după ce fostului comandant, colonel dr. Constantin Adochiței, îi expirase mandatul. Dr. Colea a fost un an de zile împuternicit la comanda Spitalului Militar. De altfel, tot el asigurase interimatul și înainte de începerea mandatului de comandant al colonelului dr. Constantin Adochiței, în aprilie 2011.
    Comandantul Spitalului Militar Focșani, colonel Sorin Ivan, a declarat că fostul său coleg era o fire veselă, cu calități de lider și unul dintre cei mai echilibrați medici. „Era unul dintre cei mai echilibrați medici, era un om de o deosebită încredere pentru colegi și pentru pacienți. Apărea de departe ca un lider și oricând, dacă și-ar fi dorit, ar fi putut fi comandantul spitalului. Era un bun profesionist. A fost un șoc pentru noi. Era o fire veselă, era un om împlinit. Îl cunosc de 16 ani,
eram extrem de apropiați. Nu înțelegem ce s-a întâmplat! Nu a avut manifestări sau comportamente care să indice așa ceva! A fost o fire veselă, era un om care prin comportament și atitudine arăta faptul că era împlinit. Era pasionat de vânătoare și de pescuit”
, a precizat colonelul Sorin Ivan.

Înmormântare cu onoruri militare

    Colegii și familia ar dori ca medicul Horațiu Colea să fie înmormântat cu onoruri militare, drapel și salve. De altfel, duhovnicul militarilor vrânceni, preotul Ionel Vrânceanu, era așteptat în cursul serii de luni pentru a citi câteva rugăciuni lângă trupul neînsuflețit al medicului Colea, în holul Spitalului Militar Focșani, acolo unde va rămâne până la momentul înmormântării.
    Reamintim că medicul chirurg Horațiu Carmen Colea, șeful Secției de Chirurgie a Spitalului Militar Focșani, a fost găsit mort, duminică după-
amiază, în garajul său, în zona Doi Stejari. Soția sa a fost cea care l-a găsit. În jurul orei 15.00, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat a fost găsit împușcat în cap. „Polițiștii focșăneni au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 56 ani a fost găsit împușcat în garajul său. Se efectuează verificări în prezent”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea. Medicul din cadrul echipajului SAJ sosit la fața locului nu a mai putut decât să constate decesul. Potrivit unor surse, medicul Colea s-ar fi împușcat în cap împușcat cu pistolul.     
Nu se cunosc încă motivele care l-au determinat pe medic să recurgă la asemenea gest extrem. O mătușă de a sa ne-a povestit că în urmă cu un an suferise o intervenție chirurgicală la un spital din capitală, intervenție în urma căreia s-ar fi recuperat greu și care ar fi dus la o oarecare stare depresivă. Mătușa sa ne-a mai spus că este posibil ca această depresie să-l fi doborât în cele din urmă pe medicul Colea. Apropiații săi spun că acesta părea fericit și că avea planuri de viitor.
    „Dumnezeu să-l odihnească. L-am cunoscut din perioada liceului. Eram de aceiași vârstă. De atunci era un om deosebit de educat, sensibil și deosebit de agreabil. Știu că a intrat la Facultatea de Medicină Militară foarte usor. Odihnă vesnică!”; „Un om deosebit! D-zeu să-l odihnească în pace!!!Tragic, dureros, șocant, neașteptat!! Condoleanțe familiei și putere divină pentru a merge mai departe! Foarte trist!!! Dumnezeu să-L odihnească în pace! Un medic extraordinar, un om deosebit! Am fost și eu operată de dânsul! Sunt încă șocată, nu-mi vine să cred! Sincere condoleanțe familiei și Dumnezeu să-L ierte!!!”; „Nu pot să cred! Nn doctor nemaipomenit, un om de mare valoare. L-am cunoscut personal și pot spune că a fost un om deosebit. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, sunt unele dintre mesajele postate de cunoscuți ai medicului Colea sau de foști pacienți pe pagina de facebook a cotidianului Monitorul de Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here