GALERIE FOTO: Trupa Vx Sagittarii - spectacol aniversar în memoria filantropului Maior Gheorghe Pastia
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Trupa Vx Sagittarii - spectacol aniversar în memoria filantropului Maior Gheorghe Pastia
GALERIE FOTO:  Trupa Vx Sagittarii - spectacol aniversar în memoria filantropului Maior Gheorghe Pastia
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

    La finele săptămânii trecute, trupa Vx Sagittarii a evoluat pe scena Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia“ din Focșani, într-un spectacol cu piesele ,,Naufragiații“ și ,,În pădure“. Autorul pieselor de teatru, Vasile Groza, a fost prezent pentru a se bucura în primul rând de prezența copiilor actori, dar și de faptul că piesele dumnealui sunt jucate chiar înainte de a vedea lumina tiparului. Spectacolul a fost deschis de scriitorul Vasile Groza cu un minirecital de poezie și cântec. Prezent la eveniment, Ionel Marin, redactorul revistei ,,Bogdania“, a prezentat câteva volume din opera lui Vasile Groza și a mulțumit directorilor unităților de învățământ  „Ștefan cel Mare“ și „Alexandru Vlahuță“ din Focșani pentru încurajarea actului teatral.
    În mod special, a mulțumit directoarei Valy Țigănuș pentru sprijinul acordat în timpul repetițiilor și pentru realizarea decorurilor. Spectatorii au fost și de această dată elevii Școlii Vlahuță însoțiți de profesorii lor. Prezența acestora în sala de spectacol a Ateneului nu este întâmplătoare. Școala Vlahuță sprijină activitățile de teatru care contribuie la educație, având și un parteneriat în acest sens cu UNATC București. Elevii artiști au dedicat manifestarea artistică, împlinirii a 170 de ani de la nașterea marelui filantrop Maior Gheorghe Pastia. Inițiatorul evenimentului a fost inginerul Laurențiu Nițu, care a avut ideea de a aduce în memoria focșănenilor personalitatea omului ce ne-a lăsat cele două frumoase edificii. Școala „Alexandru Vlahuță“ din Focșani  își dorește ca împreună cu Ateneul să organizeze mai multe manifestări culturale dedicate memoriei Maiorului Gheorghe Pastia. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost