GALERIE FOTO:Ştii ce se întâmplă cu şcoala ta în VACANŢĂ?
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
GALERIE FOTO:Ştii ce se întâmplă cu şcoala ta în VACANŢĂ?
GALERIE FOTO:Ştii ce se întâmplă cu şcoala ta în VACANŢĂ?
Voteaza :

Articolul a primit 5 voturi

Școlile vrâncene au intrat în febra curățeniei de vară, punând la punct toate detaliile pentru startul noului an școlar. La Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, curățenia este în toi. Prin resurse proprii s-a vopsit și s-au făcut reparații minore în sălile de clasă. În căminul-internat s-au văruit camerele, iar la grupurile sanitare tavanele au suferit reparații capitale constând în tratare antimucegai și zugrăvire. „După încheierea primei sesiuni a examenului de Bacalaureat am început curățenia în școală cu igienizarea sălilor de clasă și a băilor. În cămin s-au văruit camerele de la etajul doi, iar la grupurile sanitare s-au reparat capital tavanele și pereții cu tratament antimucegai”, a precizat prof. Maria Drăgan, directorul adjunct al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”. 
 În perioada următoare cantina școlii va fi văruită, iar instrumentalul de bucătărie va fi dezinfectat. Ceea ce s-a făcut până acum s-a realizat din surse proprii, prin autofinanțare. „Materialele au fost achiziționate din fonduri proprii, din economiile făcute pe parcursul anului școlar trecut, iar mâna de lucru a fost asigurată de personalul nedidactic. Pentru grupurile sanitare din cămin am apelat la o persoană fizică autorizată care a efectuat reparațiile”, a precizat Maria Drăgan. 

 Resurse insuficiente pentru nevoile liceului

 Clădirea liceului are nevoie de hidroizolație iar cabina, paznicilor trebuie înlocuită pentru a îmbunătăți condițiile de muncă a celor care asigură paza liceului și internatului. „Nevoile sunt multe, banii sunt puțini. Este nevoie să refacem hidroizolația școlii și trebuie să înlocuim cabina paznicilor pentru a le asigura oamenilor condiții mai bune din punct de vedere termic, mai ales pe timp rece. Pentru acestea am cerut fonduri de la bugetul local”, a mai spus directorul-adjunct.
Pentru angajații personal nedidactic, întreținerea spațiului verde a constituit anul acesta o mare problemă din cauza ploilor. Terenul de sport a trebuit ierbicidat pentru ca iarba să nu crească prin crăpăturile din asfalt și să nu distrugă terenul.  
 De asemenea, este nevoie de o reabilitare a clădirii, vechi de peste 40 de ani. „Pentru școala noastră devine din ce în ce mai greu să repari an de an clădiri vechi a căror  zidărie are peste 40 de ani, care nu au întrat în reabilitare niciodată. Pentru a beneficia de fonduri pentru reabilitare am înaintat documentația necesară către Primăria Focșani, care a realizat un proiect pe fonduri structurale, încă din luna aprilie, dar din cauza faptului că firma care a câștigat licitația pentru un proiect al nostru anterior, a dat faliment între timp nu am putut fi declarați viabili. Avem speranța că începând cu luna septembrie Primăria ne va implica într-un nou proiect de finanțare a reabilitării”, a explicat directorul adjunct Maria Drăgan.
 Cu toate neajunsurile, reprezentanții colegiului spun că vor asigura elevilor condițiile optime pentru desfășurarea activităților în anul școlar 2014-2015. 

 

3 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Felicitari conducerii Colegiului. Intotdeauna s-au gandit pentru a crea eleviilor conditii cele mai bune. Sper sa-si duca planurilor lor la bun sfarsit.

  DE Bratu Alexandru, postat pe 30-07-2014, la 12:24

 • Se gândesc numai la elevi. B?i Bratu înva?? ?i tu s? scrii.

  DE constantunescu alina, postat pe 01-05-2015, la 15:26

 • Se g?ndesc numai la elevi.De aceea directoarea adjunct? Dr?gan face de ani de zile medita?ii cu elevii, acas?, nu la ?coal?

  DE Alecsandru IOana, postat pe 01-05-2015, la 15:30

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL

4
15
48
2
23
20

Extragerea noroc:  2263413

Harta Focsani
   

Interviu

Ana Alexandra Șerbu, ofițer debutant la Biroul de Investigații Criminale, nu se teme de infractori și duce mai departe, cu mândrie, exemplul tatălui său
    De când eram mică mi-am dorit să fiu polițistă. Probabil au contat și influențele din familie. Tatăl meu a fost polițist. M-a atras ceea ce făcea el și mi-am dorit și eu să-i calc pe urme. De azi înainte, în primul rând voi învăța mai mult decât am făcut-o până acum.

POZA ZILEI

Iarnă pe 23 martie

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost