GALERIE FOTO: Sinaxă monahală în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Propuneri de îmbunătățire a vieții mănăstirești
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Sinaxă monahală în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Propuneri de îmbunătățire a vieții mănăstirești
GALERIE FOTO:  Sinaxă monahală în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Propuneri de îmbunătățire a vieții mănăstirești
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

    Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a prezidat, marți, 27 martie 2018, sinaxa stareților, starețelor și duhovnicilor din mănăstirile și schiturile Eparhiei Buzăului și Vrancei. Întâlnirea a avut loc în Aula brâncovenească a Palatului arhiepiscopal din Buzău, fiind dedicată Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918. În cuvântul inaugural, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat rolul pe care l-a avut Biserica Ortodoxă Română în timpul Primului Război Mondial, dar și după aceea, prin slujitorii ei, preoți, monahi și monahii. „Este suficient să ne aducem aminte de cei peste 250 de clerici care au slujit în armată, atunci punându-se și bazele clerului militar cu primul preot, Constantin Nazarie. În cei doi ani de război în care a fost implicată țara noastră, în condiții foarte grele, pe front au ajuns și un număr semnificativ de călugărițe, sub emblema Crucii Roșii, care au ajutat efectiv, în spatele frontului, prin îngrijirea răniților. Așadar, nimeni nu poate să conteste implicarea Bisericii Ortodoxe Române în Primul Război Mondial și, apoi, chiar în acțiunile premergătoare actului istoric de la 1 Decembrie 1918”, a spus ierarhul locului.
    Ședința a continuat cu prezentarea unui referat de către Arhim. Sofian Ardelean – duhovnicul Schitului Soveja din județul Vrancea, intitulat „Contribuția clerului ortodox și a monahilor la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”. În ultima parte a sinaxei, Arhim. Teoctist Basarab – exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, a amintit principalele probleme de ordin administrativ, disciplinar și duhovnicesc întâlnite în așezămintele monahale, după care s-au făcut propuneri de îmbunătățire a vieții mănăstirești.
 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost