GALERIE FOTO : Simulare de cutremur la Școala Obrejița
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : Simulare de cutremur la Școala Obrejița
GALERIE FOTO :  Simulare de cutremur la Școala Obrejița
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Elevii Școlii Gimnaziale Obrejița au participat, ieri la un exercițiu de simulare a unui cutremur. Acțiunea, derulată în școală, a avut drept scop familiarizarea copiilor și a cadrelor didactice cu regulile care trebuiesc urmate în cazul în care o asemenea catastrofă s-ar petrece cu adevărat, reguli care pot face diferența dintre viață și moarte. Exercițiul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea, în colaborare cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) al comunei Obrejița și cu Serviciul Voluntar al comunei Sihlea.
La exercițiu au participat inspectorul guvernamental pentru Situații de Urgență Ion Oprea, președintele CLSU Obrejița, primarul Nicu Pardos, locotenent Cristi  Nanu din cadrul ISU Vrancea, precum și medicul de familie Roxana Pupăzan. Conform scenariului realizat de ISU, cutremurul s-a produs la ora 10.40 și a avut o intensitate de 7 grade pe scara Richter. Cutremurul a provocat avarierea clădirii școlii, blocarea unei căi de acces și producerea unui incendiu, soldat cu o victimă în rândul elevilor. Fix la ora 10.40 soneria care, de obicei, marchează pauza dintre ore, a început să sune prelung, anunțând producerea unui cutremur. În școală erau doar elevii din primul schimb, respectiv clasele 0-IV. Aceștia nu s-au speriat de sunetul alarmei, întrucât știau că este vorba despre o simulare.
Îndrumați de cadrele didactice, elevii au fost nevoiți să se adăpostească sub bănci sau sub tocul ușii. A urmat apoi evacuarea din clădire, elevii ieșind cu ghiozdanele pe cap. „Căile de ieșire din școală au fost pregătite, iar elevii au fost evacuați fără incidente în curtea școlii. Instruirea pentru această acțiune a fost realizată încă de săptămâna trecută, iar operațiuni de acest gen vor mai fi organizate în școala noastră”, a declarat profesoara Camelia Ciorăscu, directoarea  școlii. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL21
30
39
46
3
9

Extragerea noroc:  6499556

Harta Focsani
   

Social

Să o ajutăm pe Mariana! O asistentă de la secția Radiologie a Spitalului Județean se luptă cu cancerul și cu sistemul
Mariana Mărăscu are 42 de ani, locuiește în Focșani și este mama unui băiat adolescent, în vârstă de 15 ani, elev al Liceului Pedagogic, pe care-l iubește cel mai mult pe această lume.

POZA ZILEI

Vegan :)

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Unde veți petrece vacanța de vară?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost