GALERIE FOTO : Simulare de cutremur la Școala Obrejița
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : Simulare de cutremur la Școala Obrejița
GALERIE FOTO :  Simulare de cutremur la Școala Obrejița
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Elevii Școlii Gimnaziale Obrejița au participat, ieri la un exercițiu de simulare a unui cutremur. Acțiunea, derulată în școală, a avut drept scop familiarizarea copiilor și a cadrelor didactice cu regulile care trebuiesc urmate în cazul în care o asemenea catastrofă s-ar petrece cu adevărat, reguli care pot face diferența dintre viață și moarte. Exercițiul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea, în colaborare cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) al comunei Obrejița și cu Serviciul Voluntar al comunei Sihlea.
La exercițiu au participat inspectorul guvernamental pentru Situații de Urgență Ion Oprea, președintele CLSU Obrejița, primarul Nicu Pardos, locotenent Cristi  Nanu din cadrul ISU Vrancea, precum și medicul de familie Roxana Pupăzan. Conform scenariului realizat de ISU, cutremurul s-a produs la ora 10.40 și a avut o intensitate de 7 grade pe scara Richter. Cutremurul a provocat avarierea clădirii școlii, blocarea unei căi de acces și producerea unui incendiu, soldat cu o victimă în rândul elevilor. Fix la ora 10.40 soneria care, de obicei, marchează pauza dintre ore, a început să sune prelung, anunțând producerea unui cutremur. În școală erau doar elevii din primul schimb, respectiv clasele 0-IV. Aceștia nu s-au speriat de sunetul alarmei, întrucât știau că este vorba despre o simulare.
Îndrumați de cadrele didactice, elevii au fost nevoiți să se adăpostească sub bănci sau sub tocul ușii. A urmat apoi evacuarea din clădire, elevii ieșind cu ghiozdanele pe cap. „Căile de ieșire din școală au fost pregătite, iar elevii au fost evacuați fără incidente în curtea școlii. Instruirea pentru această acțiune a fost realizată încă de săptămâna trecută, iar operațiuni de acest gen vor mai fi organizate în școala noastră”, a declarat profesoara Camelia Ciorăscu, directoarea  școlii. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost