GALERIE FOTO ŞI VIDEO: Accidente provocate de șoferi băuți; unul a avut loc pe E85, iar celălalt la Lămotești

0
1647


Două persoane au fost rănite vineri dimineață, în urma unui accident rutier produs în localitatea Lămotești, comuna Milcovul. În eveniment au fost implicate un Logan cu număr de Bacău și un Ford cu număr de Vrancea. Cele două autoturisme s-au ciocnit frontal.
    Potrivit polițiștilor, accidentul s-a produs ca urmare a condusului sub influența băuturilor alcoolice și a neatenției. „La data de 18.08.2017, în jurul orelor 08:52, pe DN 23A, la intrare în comuna Milcovul, a avut loc un accident de circulație în urma căruia două persoane au suferit vătămări corporale. Din primele verificări a rezultat faptul că un conducător auto, ce se deplasa pe direcția Focșani către comuna Milcovul, pe fondul consumului de alcool și al neatenției în conducere, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism, marca Ford, care se deplasa din sens invers. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a celor doi conducători auto. În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto vinovat de producerea accidentului, a rezultat valoarea de 0,35 miligrame/l alcool pur în aerul respirat. Acesta a refuzat prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ne-a declarat subcomisar Claudiu Marinică Èšâru, din cadrul Biroului Rutier Focșani.
    Cei doi conducători auto implicați în accident au suferit vătămări corporale. Pompierii militari au acționat pentru descarcerarea șoferului unuia dintre autovehicule, respectiv o femeie în vârstă de 50 ani, care rămăsese blocată între bord și scaun. Femeia era conștientă, cooperantă, dar acuza dureri toracice, la nivelul capului și membrelor inferioare. După acordarea primului ajutor medical la fața locului, ea a fost transportată la SJU Focșani pentru investigații suplimentare și tratament. Soferul celui de-al doilea autoturusm implicat în accident a fost preluat de un echipaj SAJ Vrancea și transportat la aceeași unitate spitalicească. „S-a intervenit pentru descarcerarea șoferiței din autoturismul Ford. Era conștientă, cooperantă, am descarcerat-o împreună cu colegii de pe ambulanța SMURD și transportat-o la spital”, ne-a declarat plutonier major Sorin Busuioc, din cadrul ISU Vrancea.
    În urma apelului primit prin 112 la fața locului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Departamentului de Pompieri Focșani. Echipajul de pe autospeciala de lucru cu apă și spumă a acționat pentru asigurarea zonei în cazul producerii unor eventuale situații de urgență.

Coliziune între un Passat și un Opel

    Tot în cursul zilei de vineri, un accident de circulație s-a produs și pe DN2-E85, tot pe fondul consumului de alcool. Un autoturism marca Volkswagen Passat a intrat în coliziune frontală cu un autoturism marca Opel Vectra, în afara localității Garoafa. Polițiștii spun că șoferul care s-ar face vinovat de producerea accidentului era băut și obosit.
În urma producerii accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto care circula regulamentar. „La data 18.08, pe DN2-E85, în afara localității Garoafa, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Moinești – Bacău, în timp ce conducea un autoturism marca Volkswagen Passat cu număr de Bacău, din cauza oboselii a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism marca Opel Vectra, care circula regulamentar din sens opus, condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani din Suceava. Din impact a rezultat vătămarea ușoară a conducătorului auto din Suceava, care circula regulamentar. În urma testării alcoolscop s-a stabilit că bărbatul din Bacău, care a pătruns pe contrasens, consumase alcool”, a declarant comisar șef Adrian Huzum, de la Serviciul Rutier Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here