GALERIE FOTO: Salvatorul unui copil, care s-a înecat cu o bomboană, declarat pompierul lunii mai

0
731


Indiferent de situația în care se află un salvator, fie că este în misiune sau în timpul liber, acesta vă acționa întotdeauna în slujba binelui public și a sprijinirii celor aflați la nevoie. Curajul, fermitatea și devotamentul sunt trăsăturile de bază care conturează nobila meserie de pompier, iar colegul nostru, plutonier major Sima Florin, reprezintă încă un exemplu care demonstrează că pompierii salvatori sunt eroi și în timpul liber.
În data de 17.05.2018, în jurul orei 17.00, în timp ce se afla în afara orelor de program în orașul Mărășești, în proximitatea unui magazin de piese auto, plutonierul major Sima Florin a intervenit pentru dezobstrucția căilor aeriene la un copil de patru ani, care se înecase cu o bomboană. În asemenea situații trebuie să se intervină prompt și să se aplice cu precizie manevrele de dezobstrucție, deoarece decesul survine în 5-7 minute. Colegul nostru a fost conștient de pericol și a acționat rapid aplicând copilului patru lovituri interscapulare care i-au eliberat căile respiratorii. Salvarea băiețelului de la asfixiere l-a transformat pe plutonierul major Sima Florin în îngerul păzitor al acestuia, iar pentru noi în „Pompierul lunii MAI”.
Martor la un eveniment care se putea transforma într-o eventuală tragedie a fost și plutonierul major Iorga Nelu. La data de 02.05.2018, în jurul orei 08:45, pe timpul deplasării de la locul de muncă, respectiv Punctul de Lucru Năruja, spre domiciliu, în comuna Vidra, subofițerul a acordat măsuri de prim ajutor unui cetățean în vârstă de 69 de ani, care se afla în stop cardio-respirator. Acesta a dat dovadă de stăpânire de sine, aplicând corect procedurile specifice de resuscitare reușind să salveze victima, căreia i-au revenit semnele vitale după aproximativ 7 minute de la începerea masajului cardiac.
Faptele colegilor noștri, plutonier major Sima Florin și plutonier major Iorga Nelu, confirmă că pompierii sunt pregătiți și se antrenează pentru a fi dușmanul de temut al morții. Experiența dobândită în numeroasele intervenții la care au participat i-au învățat că diferența dintre viață și moarte este dată de o secundă, de aceea, de fiecare dată când acționează, un pompier trebuie să intervină prompt, cu stăpânire de sine și profesionalism.

ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here