GALERIE FOTO: Primarii vrânceni de comune au cerut finanțare la București
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Primarii vrânceni de comune au cerut finanțare la București
GALERIE FOTO:  Primarii vrânceni de comune au cerut finanțare la București
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Primarii de comune au discutat problemele legate de finanțarea comunităților locale la  Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, care a avut loc la București. La Adunarea Generală participă o delegație de 30 primari de comune din Vrancea, condusă de președintele filialei Vrancea a ACoR, primarul Ștefan Moscu de la Cîrligele. La discuțiile din prima zi au participat prim ministrul Viorica Dăncilă, cei doi vicepremieri, minstrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, secretari de stat care au discutat despre principala problemă a autorităților locale, finanțarea comunităților din mediul rural. O analiză realizată la nivelul Asociației a arătat că 2790 din cele 2861 de comune au probleme legate de finanțarea activităților curente. Primarul Ștefan Moscu a arătat că bugetul local trebuie să asigure o funcționare normală, corectă, a administrațiilor locale. Primarul a arătat că autoritățile locale trebuie să aplice foarte multe legi. „Cum să reușim dezvoltarea localităților, să realizăm investiții în infrastructură și să atragem investitori dacă nu reușim să asigurăm funcționarea localităților? Avem nevoie de investiții în infrastructură iar localitățile să devină atractive pentru investitori pentru ca satul românesc să se dezvolte. Vedem cum satele se golesc de tineri iar aproape jumătate din români locuiesc în mediul rural. Satul românesc și țăranul român au fost întotdeauna talpa țării”, ne-a spus primarul Moscu.
    Nu au lipsit momentele festive precum premierea primarilor care s-au remarcat prin activitatea din administrația locală sau susținerea domeniului cultural. Vicepremierul Paul Stănescu a premiat primarii de cinci stele, edili cu cinci mandate la conducerea comunităților locale după 1992. Din Vrancea au fost premiați primarii de la Dumitrești - Petrică Dogaru și de la Tănăsoaia - Romeo Vulpe. De asemenea, primarul Nicușor Păcuraru de la Vulturu a primit premiul „Nicolae Sabău” pentru activitatea culturală desfășurată de „Rapsodia Vultureană”, unde sunt secții de dansuri populare, fanfară și cor. De altfel, aceasta a fost singura distincție acordată pentru activitățile culturale desfășurate în comunele din Vrancea. De menționat că, la întâlnirile anterioare ale ACoR, au mai fost premiați primarii de șapte stele (mandate), respectiv Ion Gogoriță (Nistorești), Alexandru Zar (Golești), Vasile Vatră (Gugești) și cei cu șase stele (mandate), Ștefan Moscu (Cîrligele), Gheorghe Maghiaru (Garoafa) și Costel Necula (Măicănești).
 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost