GALERIE FOTO : Patru medici, dintre care doi cu dublă specializare, la Secția de Interne a Spitalului Județean
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : Patru medici, dintre care doi cu dublă specializare, la Secția de Interne a Spitalului Județean
GALERIE FOTO : Patru medici, dintre care doi cu dublă specializare, la Secția de Interne a Spitalului Județean
Voteaza :

Articolul a primit 5 voturi

Secția de Boli Interne a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani este situată la etajul patru și a fost dată în folosință în anul 1972. Secția dispune de 48 de paturi pentru spitalizare continuă și două paturi pentru spitalizările de zi, dispuse într-un număr de nouă saloane. În cadrul secției activează patru medici, dintre care trei sunt medici primari și unul este medic specialist. Dintre cei trei medici primari, doi au dublă specializare. Este vorba de doctor Mariana Miron, medic primar medicină internă, specialist cardiologie, și doctor Laura Necula, medic primar medicină internă, specialist gastroenterologie. 
Doctorița Mariana Miron lucrează din anul 2004 la Spitalul Județean și este și șefa secției de Boli Interne. Doctorița Laura Necula lucrează la Spitalul Județean din 2002 și spune că specializarea de Medicină Internă va rămâne pentru totdeauna regina medicinii, iar pentru a fi un bun internist trebuie totodată să fii un foarte bun diagnostician. Cei doi medici sunt Adriana Cherciu și Carmina Maxim, care este și cea mai nouă în colectivul secției pentru Boli Interne. Aceasta face și rezidențiat pe reumatologie.
    Îngrijirile medicale din cadrul secției de Boli Interne sunt asigurate de 21 de asistenți medicali, dintre care 19 sunt asistenți medicali principali și doi sunt asistenți medicali debutanți, plus un registrator medical. Pacienții mai beneficiază de atenția a 11 infirmiere și a unei îngrijitoare. Asistenta șefă a secției este Nicoleta Perju. Ea ne-a spus că în sezonul rece, secția este foarte aglomerată și că afecțiunile cu care se prezintă pacienții depind foarte mult de munca agricolă.
    În cadrul secției de Boli Interne sunt tratate afecțiuni dintr-un spectru foarte larg de patologii. Pot fi tratați pacienții cu probleme digestive, respiratorii și cardiace, foarte multe compartimente medicale desprinzându-se de-a lungul timpului din cadrul secției de Boli Interne. Potrivit doctoriței Mariana Miron, pacienții care au o patologie complexă, prezentând simptome ale mai multor afecțiuni asociate, vin pentru început în cadrul secției de Interne.


 
Tot potrivit șefei secției, media de vârstă a majorității persoanelor care ajung să fie internați la interne depășește 60 de ani. „Aici se stabilește un diagnostic. Noi, medicii interniști, privim lucrurile în ansamblu, alcătuim schema potrivită de tratament, apoi pacientul, dacă este cazul, este dirijat către o secție de specialitate pentru afecțiunea de care suferă. Pacienții cu stări generale grave, cu patologii diverse, rămân în cadrul secției de Interne, pentru că aici pacientul poate fi tratat în ansamblu”, ne-a spus medicul Mariana Miron.
    Colectivul secției de Boli Interne este unul deosebit de unit. Cea mai tânără asistentă se numește Mihaela Toroc, are 27 de ani și s-a alăturat echipei în noiembrie 2016. „Eu mi-am dorit să vin pe Interne, pentru că am făcut practică aici și mi-a plăcut. Aici în fiecare zi înveți câte ceva. Toți sunt super și ai de la cine învăța, te ajută să nu mai repeți unele greșeli“, a spus tânăra asistentă.
    Cea mai veche asistentă din cadrul secției pentru Boli Interne este Veronica Leica. Ea lucrează în această secție de 34 de ani. De la ea am aflat că de-a lungul timpului s-a îmbunătățit mult modul în care este întreținuită curățenia și că în cadrul colectivului nu se discută pe la colțuri, iar toată lumea este foarte unită. „Suntem o echipă unită, omogenă ca vârstă, vorbim o limbă comună și ne unesc anii mulți petrecuți împreună, aici”, ne-a spus și medicul Laura Necula.
  
 

 

8 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Doctorita Necula,...este cel mai ,,wuau"medic pe care-l cunosc! Un om deosebit,un medic exemplar,dedicata profesiei si o familista convinsa. Sunt onorat ca am avut ocazia sa cunosc un asa OM! Multumiri, felicitari si multa sanatate Doamnei doctor Necula! Cu respect!

  DE Cristi B., postat pe 11-03-2017, la 06:23

 • Doctorita carmina maxim parca a doua din dreapta daca nu ma insel o deazamagire totala.Am avut nefericita ocazie sa fiu consultat din picioare imbracat de dansa si vai mama mea am crezut ca sunt pe la Piata NEORGANIZATA.

  DE livica, postat pe 11-03-2017, la 10:24

 • Felicitari d nei dr Necula !

  DE unom, postat pe 11-03-2017, la 16:04

 • Sa-i dea Dumnezeu sanatate d-nei dr. Necula. Am avut-o pe mama internata la dansa si mi-a facut-o bine. De la Spitalul Militar mi-a externat-o ca n-ar mai fi nimic de facut.

  DE iordache, postat pe 11-03-2017, la 17:02

 • Ai dreptate despre acest cadru medical,care te intampina cu un zambet prin care iti transmite,bine a-ti venit,rau a-ti nimerit ! Astfel de lucruri nu le poti intelege la cineva la care mergi sa-ti corecteze unele greseli pe care le ai de la natura.Orice poate sa fie inteles daca e facut cu pasiune.Daca ai pasiune o transmiti la toate lumea.Medicul respectiv se tradeaza dupa mimica fetei ca are o pasiune selectiva.Pacat ca trebuie sa aline suferintele tuturor celor care apeleaza la serviciile sale.

  DE @livica, postat pe 11-03-2017, la 18:44

 • Este de neinteles daca avem asa un corp medical bine pregatit in cadrul SPITALULUI precum si in AMBULATORIU asa cum este domnul doctor primar SONEA MUGUR,toti cei care faca Fisa Medicala in vederea obtinerii permisului auto,sau preschimbarii se inghesuie pe la CLINICILE PARTICULARE autorizate unde sunt consultate pe banda rulanta cate 120 de persoane in 3 ore.adica persoane care pe baza avizelor obtinute sunt lasate sa conduca autovehicole pe drumurile publice.In timp ce la aceaste Clinici autorizate sunt valuri valuri de solicitanti la AMBULATORIU de la Spitalul Vrancea nu stiu daca se fac cate 2-3 fise pe saptamana.Unii alega aceste Clinici particulare doarece in AMBULATORIU se face un control mai amanuntit de ex la Serv.Interne domnul doctor SONEA MURGU nu consulta pacientii care au peste 60 de ani decta daca prezinta ANALIZE MEDICALE efectuate la zi.Felicitari domnule doctor pentru profesionalismul dumneavoastra si responsabilitatea cu care efctuati aceste controale medicale,lucru care nu se intampla la medicii care dau avize in Clinicile particulare.Ne bucuram ca exista si astfel de cadre medicale care nu transforma un act medical de insemnatatea acestuia privind avizul pentru a conduce un autovehicol pe drumurile publice cu o simpla formalitate asa cum se procedeaza la CLINICILE PARTICULARE.Pentru autenticitate poate cei care fac astfel de statistici sa informeze populatia cate Fise medicale se fac pentru astfel de solicitanti in AMBULATORIU SPITALULUI JUDETEAN si cate se fac in CLINICILE PARTICULARE autorizate avand in vedere ca pretul este acelasi adica 100 lei/persoana.Superficialitatea actului medical sa fie expicatia alegerii facute de solicitanti ?

  DE dumitru, postat pe 12-03-2017, la 12:21

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost