GALERIE FOTO: Moş Nicolae a ajuns cu daruri la copiii din Centrul de Primire în Regim de Urgenţă
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Moş Nicolae a ajuns cu daruri la copiii din Centrul de Primire în Regim de Urgenţă
GALERIE FOTO:  Moş Nicolae a ajuns cu daruri la copiii din Centrul de Primire în Regim de Urgenţă
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Bunul Moş Nicolae a ajuns şi la cei 18 copii din Centrul de Primire în Regim de Urgenţă din cadrul DGASPC Vrancea. Prin bunăvoinţa unor oameni cu suflet mare, dar şi a unor copii de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Mera, Structura Livada, coordonaţi de profesorii pentru învăţământul primar Valentina Năstase şi Cornelia Claudia Cristea, ziua de Sfântul Nicolae a fost una cu totul şi cu totul specială. O zi în care copiii au fost cu adevăraţi fericiţi.
Primii care au trecut pragul centrului au fost membrii familiilor Gîrban şi Năstase din Focşani, oameni care au vrut ca în această zi specială să împartă din puţinul lor şi copiilor la care, poate, Moş Nicolae nu a ajuns până acum niciodată. Nerăbdători şi emoţionaţi, copiii şi-au aşteptat cuminţi musafirii, care le-au împărţit cadouri personalizate ce au conţinut dulciuri, fructe, sucuri, jucării pentru cei mai mici şi cosmetice pentru copiii mai mari, care s-au aflat în această perioadă în centru. Bucuria, dar şi curiozitatea copiilor au fost atât de mari, încât şi-au desfăcut imediat pacheţelele, şi-au scos jucăriile primite şi au început să se joace. Musafirii nu au plecat până când cei mici nu le-au spus câte o poezie învăţată cu trudă şi nu le-au cântat apoi un cântecel. Bucuria primirii unor mici atenţii a fost extrem de mare pentru copii, mai ales că unii dintre ei nici nu ştiau cine este Moş Nicolae.
Nici nu au apucat să vadă bine ce conţin pachetele pentru că la uşa centrului au sunat alţi musafiri, de această dată un grup de copii de la Şcoala Gimnazială nr 1 Mera, Structura Livada, însoţiţi de cele două cadre didactice. Copiii de la Mera, ajutaţi de cadrele didactice, le-au pregătit celor din centru un frumos program de colinde, iar la final le-au pus câte un pacheţel lângă bradul pregătit în centru. Acţiunea copiilor de la Mera face parte din proiectul „Împreună pentru o lume mai bună”, proiect coordonat de profesorul pentru învăţământ primar Cornelia Claudia Cristea, iar activitatea organizată ieri, cu ocazia zilei de Sfântul Nicolaie, s-a numit „Şi tu poţi fi Moş Crăciun”.
Coordonatorul proiectului, Cornelia Claudia Cristea, ne-a spus că obiectivul principal a fost acela de a-i sensibiliza pe copiii care provin din familii normale şi cu posibilităţi, şi de a-i face să înţeleagă că alţi copii au cu adevărat probleme. „Obiectivul principal a fost acela de a-i sensibiliza pe copiii noştri faţă de problemele cu care se confruntă alți copii în anumite perioade din viaţa lor. Proiectul este desfăşurat în parteneriat cu Parohia Dumbrăviţa din Suraia, preot paroh Paraschiv Theodor Cristian. Suntem de fiecare dată înduioşaţi de situaţia copiilor din centru şi asta ne-a motivat să continuăm proiectul şcolar început în anul 2016. De asemenea, părinţii copiilor noştri sunt foarte receptivi atunci când organizăm acţiuni de acest gen, fiind foarte implicaţi în acest proiect social”, a declarat profesorul pentru învăţământ primar Cornelia Claudia Cristea.
Nu doar copiii veniţi în vizită au avut un program artistic, ci şi cei din centru, care au recitat poezii, au cântat şi le-au mulţumit musafirilor pentru darurile primite şi pentru bucuria pe care le-au făcut-o în această zi specială pentru fiecare dintre noi.
Şefa Centrului de Primire în Regim de Urgenţă, Violeta Pavelescu, le-a mulţumit tuturor celor care s-au gândit şi la copiii care trec prin perioade mai grele. „Am trăit astăzi (ieri-n.r.) un moment emoţionant alături de copiii din centru, datorat programului artistic prezentat de copiii de la Mera, care ca de fiecare dată au reuşit să producă copiilor noştri cele mai frumoase clipe de Moş Nicolae. Le mulţumesc copiilor, părinţilor care au susţinut acţiunile şi doamnelor profesor implicate în acest proiect în care vom fi parteneri în continuare. Le urez tuturor Sărbători Fericite alături de cei dragi. De asemenea, ne-am bucurat şi de prezenţa a trei familii, care au avut iniţiativa de a dărui copiilor, în ziua de Moş Nicolae, un pic din căldura unei familii, sentiment care în aceste momente le lipseşte poate mai mult ca oricând. Mulţumim tuturor pentru că le-au făcut ziua frumoasă copiilor din centru”, a spus Violeta Pavelescu.
Moş Nicolae a mai trecut pe la copiii din centru şi cu o zi înainte. Nu în persoană, ci le-a lăsat darurile membrilor familiei Nechita, Mihai şi Marinela, care au venit într-un suflet la copii pentru a le împărţi pungile cu sucuri, fucte şi dulciuri.
 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost