GALERIE FOTO : Militarii sanitari au început pregătirea pentru misiunea din Afganistan
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : Militarii sanitari au început pregătirea pentru misiunea din Afganistan
GALERIE FOTO :  Militarii sanitari au început pregătirea pentru misiunea din Afganistan
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Militarii Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei, care vor pleca în Afganistan în cea de a doua jumătate a anului 2017, au început programul de instrucție. Aceștia vor asigura suportul medical al militarilor, pe toată perioada desfășurării activitățiilor în teatrul de operațiuni. Astfel, medicul detașamentului și totodată comandantul acestuia, maior Nicolae Jidovu, a organizat un curs de pregătire a personalului sanitar de la nivelul subunităților, curs desfășurat la Centrul medical operațional al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată Focșani.
„Deşi aflat încă în faza de început, programul de pregătire al militarilor Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei este conceput în aşa manieră încât să acopere întreg spectrul de activităţi şi situaţii care pot apărea în teatrul de operaţii din Afganistan, o dată cu începerea misiunii. Având în vedere zona de conflict în care se vor găsi, viaţa militarilor nu va fi deloc uşoară. Prin urmare, concomitent cu pregătirea tactică, desfăşurarea corectă, cu regularitate, a operaţiunilor medicale şi a tehnicilor de prim ajutor reprezintă un lucru foarte important în programul de instrucţie pentru misiunea militarilor sanitari din cadrul Batalionul de Infanterie Protecţia Forţei. Practic, de profesionalismul şi de viteza lor de reacţie depinde viaţa camarazilor. Având în vedere complexitatea activităţilor şi mai ales provocările pe care urmează să le întâlnească în teatrul de operaţii, dar şi pentru dezvoltarea aptitudinilor profesionale şi îmbunătăţirea modului de acţiune în situaţii reale, la nivelul batalionului s-a organizat, sub conducerea maiorului Jidovu Nicolae, medicul detaşamentului, un curs de pregătire de specialitate pentru personalul sanitar de la nivelul subunităţilor”, se arată într-un comunicat de presă al Brigăzii 282.
Medicul Nicolae Jidovu a ținut să precizeze importanța rolului pe care sanitarii îl au în salvarea vieții militarilor aflați într-o zonă de conflict. „Rolul stagiilor de pregătire, înainte de misiune, îl constituie crearea de automatisme în efectuarea manevrelor medicale pe timpul desfăşurării misiunilor. Sanitarii sunt cei care, prin acţiunea lor, pot face diferenţa între viaţă şi moarte, luptând continuu pentru menţinerea funcţiilor vitale şi implicit a vieţii camarazilor, atunci când situaţia o va impune…”, a precizat maior medic Nicolae Jidovu.
Pe câmpul de luptă, sanitarii sau asistenții medicali au de îndeplinit aceleași sarcini, tehnici și proceduri pentru a salva viața militarilor răniți. „…Misiunea unui  sanitar este asemănătoare cu cea a unui asistent medical… noi îndeplinim aceleași funcții, doar că nu în spital, ci pe câmpul de luptă. Deseori, acordarea primului ajutor medical pe câmpul de luptă îi salvează viața militarului, iar asta este în puterile noastre, …am exersat și repetat tehnici și proceduri de acordare a primului ajutor, de evaluare a pacientului și de transport în condiții bune, dacă este nevoie, la cel mai apropiat punct sanitar”, a spus sanitar caporal Tudorel Ionescu.
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost