GALERIE FOTO : Locul I pentru elevii din Vrancea la concursul naţional de dans „Împreună pentru viitor”
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : Locul I pentru elevii din Vrancea la concursul naţional de dans „Împreună pentru viitor”
GALERIE FOTO :  Locul I pentru elevii din Vrancea la concursul naţional de dans „Împreună pentru viitor”
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Peste 100 de elevi, însoțiți de profesorii coordonatori, au participat la etapa regională a Concursului Naţional de Dans „Împreună pentru viitor” – eveniment care face parte din Strategia Naţională de Acţiune Comunitară și care a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea, în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Tulcea. Concursul a avut două secțiuni: dans modern și dans tradițional și s-a aflat la a zecea ediție. Acesta este înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale 2017 al Ministerului Educației Naționale.
În cadrul întrecerii, au participat echipele câștigătoare la etapa județeană din județele Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea. Au evoluat pe scenă trei echipe la secţiunea „Dans modern” şi cinci echipe la secţiunea „Dans tradiţional”. Fiecare echipă a fost formată, în mod egal, din voluntari proveniţi din unităţile de învăţământ care derulează parteneriate în cadrul SNAC și elevi beneficiari, cu dizabilităţi.
La secțiunea „Dans tradițional”, județul Vrancea a fost reprezentat de echipa „Suită vrâncenească” alcătuită din voluntari inimoși de la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani (Pohrib Florina, Popa Andrei, Borcăiaș Cristina, Cătănoiu Iulia, Cherciu Dinel, Andrei Alina), coordonați de profesorii Constantinescu Ioana și Tăicuțu Diana Rozalia, și beneficiari de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna” Focşani (Bahnea Ovidiu, Tudorie Cristina, Mihai Diana, Baciu Iulian, Jîghir Victor, Moşoiu Daniel), coordonați de profesorul Răduță Dorina și pedagog Iancu Lenuța. Împreună au dansat o suită vrâncenească formată din patru momente: Ciobănașul, Ovreicuța, Oița și Cazacul. Costumele populare, asigurate de Ansamblul „Sânzienele” de la Căminul Cultural „Alexandru Dobrescu” Dumitrești, au fost foarte apreciate de membrii juriului și de spectatori.
La secțiunea „Dans modern”, echipa formată din voluntari de la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” Focşani (Pohrib Florina, Antonese Remus, Constantinescu Andreea, Roman Luana și Pascovschi Sorina), coordonați de profesorii Constantinescu Ioana și Tăicuțu Diana Rozalia, şi beneficiari de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna” Focșani (Tudorie Cristina, Mihai Diana, Jîghir Victor, Bahnea Ovidiu și Fuică Manuel), coordonați de profesorii Ghiorghiță Nela Nicoleata și Apostu Corina, a prezentat momentul artistic intitulat „Valurile adolescenței”. Membrii juriului au apreciat efortul şi implicarea tinerilor lipsiţi de auz care, împreună cu voluntarii din învăţământul de masă, au excelat în coordonarea mişcărilor, dar şi în virtuozitate. Ambele echipe au obținut un merituos premiu I şi calificarea la faza naţională ce urmează să se desfăşoare la Târgu Mureș.
Echipele au fost însoțite la Tulcea de coordonatorul județean SNAC profesoara Bernovici Petronela, membru al juriului la Concursul Național de dans „Împreună pentru viitor” – etapa regională, Regiunea 2 Sud – Est, și de profesorii coordonatori. „Atât pentru publicul spectator cât și pentru juriu a fost o adevărată provocare să identifice elevii auzitori, de colegii lor deficienţi de auz. Felicitări pentru rezultate, ambiție și perseverență. Suntem mândri de echipa implicată și dedicată care a reprezentat cu mare cinste județul Vrancea”, a transmis profesoara Petronela Bernovici.

 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost