GALERIE FOTO : ÎPS Ciprian a participat la un eveniment cultural-duhovnicesc dedicat preoteselor din Vrancea
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : ÎPS Ciprian a participat la un eveniment cultural-duhovnicesc dedicat preoteselor din Vrancea
GALERIE FOTO : ÎPS Ciprian a participat la un eveniment cultural-duhovnicesc dedicat preoteselor din Vrancea
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

Biserica Parohiei Sfântul Ștefan – Sud din Focșani a găzduit, marți, 14 martie 2017, un eveniment cultural-duhovnicesc dedicat preoteselor din județul Vrancea, cu titlul Bucuria de a sluji. La manifestare a participat Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de Pr. Eduard-Daniel Bran – protoiereu de Focșani I, Pr. Oscar Frunză – protoiereu de Focșani II, și Pr. Vasile Dabija – protoiereu de Panciu. În deschidere, s-a săvârșit slujba Paraclisului Maicii Domnului, răspunsurile la strană fiind date de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei. Evenimentul a continuat cu prezentarea cărții Bucuria de a sluji, scrisă de Juliana Schmemann, soția regretatului părinte de origine rusă Alexander Schmemann, profesor și teolog, decan al Seminarului Sfântul Vladimir din New York, SUA. Părintele protoiereu Oscar Frunză a făcut o scurtă descriere a lucrării, care evidențiază rolul femeii în Biserică, în general, și al preotesei, în special, precum și greutățile legate de slujirea preotului și a preotesei în parohie.
    Un alt moment important al serii a fost concertul de muzică religioasă susținut de Grupul Vocal Cantus din Focșani, dirijat de Ionuț Drilia, care a încântat publicul prin calitatea interpretării și prin frumusețea pieselor alese. După acest program artistic, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian i-a felicitat pe părinții protoierei pentru organizarea unui astfel de eveniment și le-a îndemnat pe doamnele preotese să-i sprijine pe preoți în misiunea lor și să fie modele de soții, mame și gospodine pentru celelalte femei din comunitate. La final, preotesele au primit flori și câte un exemplar al cărții Bucuria de a sluji.


 

 

17 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • O ce veste minunata ! Stiti cumva daca ciprian a platit si datoriile preoteselor din parohiile de gradu 3 si 4 ,pe care acestea le au la magazinul satesc, la farmacie, butelie, dar si la diferite babe din sat !??? Serios va i treb ! Cipriane, adevaratele preotese nu sunt astea ce ai vazut matale in biseeica,sunt retusate, au luat rochia cea mai buna pe care o imbraca o data la 2 ani! In realutate sunt femei chinuite, pline de riduri din cauza stresului si a necazurilor provocate de lipsurile din familie. Da cipriane !!! Sunt preotese care nu au bani de adidasi la copchii, sa nu mai vorbim de crema de fata sau de facut parul sau alte mofturi pe care o doamna de la confectii si le permite !!!!rusine! Ai transformat familia preotului in cersetori !!!

  DE Preot tanar, postat pe 17-03-2017, la 06:36

 • Bucuria de a sluji...ce? De curând am întâlnit preot si preoteasa care erau doar cu "Doamne ajuta", "Dumnezeu vede" si cand efectiv a fost sa ajute efectiv fizic nu material la o chestie a trecut cu masina pe lâng? fara sa se uite...Alti preoti...merg pe strada si numara cate case, fundatii, garduri sunt nu cumva vreounul sa aib? o casa in plus....fara sa tina cont ca poate sunt oameni de alte religii in casele alea sau atei! Deci, cum in felul asta oamenii sa fie atrasi spre biserica??? Cum sa mai cread?, cand nici preotii nu aplica ceea ce spun in predica? Cum, preasfintite?

  DE nc, postat pe 17-03-2017, la 07:31

 • Pentru ,,Preot tânar''. Dac? nu ai bani s?-?i intre?ii nevasta de ce nu-?i cau?i altceva de lucru. Eu cred ca nu e?ti doar tânar...e?ti ?i cam prost. Scuze. Stai pe forum cu berea lâng? tine ?i o sa te umpli de bani!!!

  DE Toma Octavian, postat pe 17-03-2017, la 10:18

 • CINE TE A TRIMIS IN PAROHIE DE GRADUL 3 SAU 4 ? AI MERS ACOLO SINGUREL NU TE A TRIMIS NIMENI CU FORTA. NOTE MICI,PAROHIE PE MASURA VALORII TALE. FRAIERA PREOTEASA CA NU TE PARASESTE.

  DE DAN, postat pe 17-03-2017, la 10:28

 • Asta era ultima problema de rezolvat seara cu preotesele. De ce nu a adus de la palat ceva pentru saracii din oras? Iar protopopii ce merite au de sunt amintiti.

  DE Nelu, postat pe 17-03-2017, la 12:17

 • A facut inventarul preoteselor? Si guru Bivolaru , tot asa a inceput;cu evenimente cultural-bivolariene , o spirala,o meditatie, totul pentru ridicarea nivelului spiritual al oamenilor .Acum este integrat spiritual in....absolut.

  DE orion, postat pe 17-03-2017, la 14:15

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost