GALERIE FOTO: Interviu cu deputata Rodica Boboc. „Am un mentor deosebit, în persoana domnului preşedinte Marian Oprişan“
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Interviu cu deputata Rodica Boboc. „Am un mentor deosebit, în persoana domnului preşedinte Marian Oprişan“
GALERIE FOTO:  Interviu cu deputata Rodica Boboc. „Am un mentor deosebit, în persoana domnului preşedinte Marian Oprişan“
Voteaza :

Articolul a primit 10 voturi

Rodica Boboc este o doamnă prin definiţie. Elegantă, inteligentă, ambiţioasă, sensibilă, perseverentă şi cerebrală. Prenumele Rodica poate că nu a fost ales întâmplător, pentru că el semnifică „autoritate, ambiţie şi cu aptitudinea de a acumula o anumită cantitate de putere, fiind activă şi foarte capabilă să îşi asume responsabilitatea. Este o femeie pasionată care se simte foarte bine în pielea ei şi posedă o minte analitică ieşită din comun“. Este exact caracterul deputatei Rodica Boboc. Este deputat PSD din anul 2016 şi se ocupă atât la Parlament cât şi în Vrancea de problemele oamenilor care îi cer ajutorul.

    Reporter: Aţi fost aleasă deputat în 2016. Dar parcursul dumneavoastră politic este unul lung. Unde, când şi cum a început cariera dumneavoastră politică?
    Rodica Boboc:
În 2016 am fost aleasă deputat în circumscripţia electorală nr. 41 Vrancea şi nu pot decât să le fiu recunoscătoare celor care au avut încredere în mine şi mi-au acordat votul lor. În ceea ce priveşte cariera politică, în perioada 2004-2012 am fost consilier municipal, iar ulterior, din 2012-2016, consilier judeţean. Dar, pot spune că dintotdeauna m-am regăsit în doctrina Partidului Social Democrat pentru că îmi place să îmi ajut semenii. Evident că am avut şi am un mentor deosebit, în persoana domnului preşedinte Marian Oprişan, omul care a ştiut să pună mereu, problemele vrâncenilor pe primul loc.

    Rep.: Cum a fost trecerea de la politica de nivel local şi judeţean la cea de nivel naţional?
    R.B.:
Orice schimbare presupune şi o perioadă de acomodare, pe care însă am depăşit-o. Cred că din actuala poziţie, cea de deputat, pot contribui mai mult la rezolvarea problemelor cetăţenilor. Se ştie foarte bine că acestea sunt dintre cele mai diverse, fiind multă responsabilitate la mijloc, dar mai presus de toate, este şi mulţumirea că poţi contribui la schimbarea în bine a unor lucruri. Evident că ţin în permanenţă legătura cu vrâncenii şi le comunic toate iniţiativele legislative. Până la urmă, fie că e vorba de politică la nivel naţional, judeţean sau local, apreciez că cel mai important lucru este să ţinem întotdeauna cont de ceea ce oamenii au nevoie. Probabil că sunt şi destul de mulţi care sunt de părere că la Bucureşti, în Parlament, noi nu ne facem destul de vizibili. Realitatea este cu totul alta. Se munceşte foarte mult! Avem întâlniri pe comisii, sunt dezbateri extrem de bine documentate, de asemenea, activităţile din planul Parlamentului, toate acestea au un singur obiectiv şi anume acela de a adopta cele mai bune legi, care să vină în sprijinul cetăţeanului.

    Rep: Ați fost aleasă, în 2007, preşedinta Organizaţiei Focşani a femeilor social democrate, iar în 2010, a organizaţiei judeţene. Știu că v-aţi implicat în multe acţiuni de ajutorare a copiilor şi persoanelor defavorizate, a oamenilor bolnavi, în acţiuni de ecologizare, de promovare a mamelor care au şi o carieră, a tinerilor. Povestiţi-ne câte ceva despre aceste iniţiative, care transcend politica şi ajung în zona civismului.
    R.B.:
De-a lungul anilor Organizaţia Femeilor Social-Democrate Vrancea a realizat diferite activităţi, venind în sprijinul copiilor, persoanelor defavorizate, bolnavilor. Este modul nostru de a dovedi că nu suntem nepăsători la ceea ce se întâmplă cu cei de lângă noi. Vă mărturisesc cu sinceritate că nu aş fi putut realiza toate aceste acţiuni dacă nu aş fi avut sprijin din partea unor doamne inimoase din această organizaţie. Am mers la casele de bătrâni, la casele de copii, am vizitat bolnavii de la spitalele de pe raza judeţului Vrancea, am mers de fiecare dată la aceştia cu sufletul deschis şi cu o vorbă bună, astea pe lângă donaţiile care s-au realizat.
    Sunt convinsă că toţi beneficiarii acestor acţiuni au simţit că gestul nostru a fost făcut din inimă. De cele mai multe ori, am plecat cu lacrimi în ochi şi mi-am promis mie însămi să pot reveni şi să le alin suferinţa acestora, în măsura în care acest lucru îmi va sta în putere. Ultima acţiune de acest fel, a fost cea din decembrie 2017, când am distribuit pachete unor familii cu probleme financiare. Ne-am bucurat că înaintea sărbătorilor de iarnă, le-am adus zâmbetul pe chip. Nu vă puteţi imagina cât de încântaţi au fost copiii. Pentru toate acestea, cred cu tărie că merită să ne implicăm şi să dăruim din puţinul nostru şi celorlalţi aflaţi în nevoi. De aceea, sunt mândră că sunt preşedinta Organizaţiei Social Democrate a Femeilor din Vrancea şi îmi doresc să pot continua toate aceste activităţi şi pe viitor. Sunt gesturi de normalitate, de omenie, gesturi pe care fiecare dintre noi le-ar putea face. Consider că implicarea civică trebuie să fie mult mai mare, cum de asemenea sunt convinsă că toate acestea ne motivează pe noi frumos, ne evidenţiază latura umană, sensibilă, de aceea de multe ori este bine să aprecieze alţii ceea ce faci, decât să te lauzi. „Modestia este o virtute a noastră, a tuturor“. 

    Rep: Personal, una dintre cele mai interesante inițiative a OFSD mi s-a părut cea din martie 2013, privind promovarea femeilor de succes din mediul rural. În ultima vreme, se pune din ce în ce mai des problema depopulării satelor româneşti, în special din cauza emigrării masive, atât către străinătate cât și spre orașe. Ce credeţi că trebuie făcut astfel încât acest fenomen să fie stopat?
    R.B.:
Din păcate, acest fenomen al depopulării satelor româneşti reprezintă o realitate dură, dar asupra căruia trebuie să reflectăm şi să găsim cele mai bune soluţii. Cred cu toată convingerea că prin proiectele legislative se poate combate acest fenomen. Femeile din mediul rural trebuie tratate cu respect şi încurajate. Avem foarte multe exemple de femei care muncesc în condiţii nu tocmai adecvate şi totuşi ele nu abandonează lupta. Merg la serviciu, îşi cresc copiii, au grijă de familiile lor, fiind aşadar nişte luptătoare. Ele au nevoie de salarizare corespunzătoare, de locuri de muncă în condiţii decente. În cazul specialiştilor, locuinţele de serviciu ar putea reprezenta una din soluţii. Am câteva proiecte în acest sens, dar prefer să vi le dezvălui la momentul oportun. În plus, este verificat faptul că femeia, oriunde se implică, rezultatele nu întârzie să apară.

    Rep: Aţi fost şi administratorul Școlii nr. 8 din Focşani. În „mandatul” dumneavoastră această şcoală a fost modernizată. Care este rolul unui administrator de şcoală şi care este secretul succesului astfel încât o unitate de învăţământ să fie modernizată?
    R.B.:
Până la alegerile în funcţia de deputat, am fost administrator al şcolii „Alexandru Vlahuţă“ din Focşani. În toată această perioadă am fost preocupată de menţinerea patrimoniului şcolii, la un nivel cât mai bun. Un învăţământ de calitate nu se poate realiza decât dacă resursa umană, elevii şi cadrele didactice, beneficiază de un spaţiu adecvat şi de mijloace de învăţământ moderne. Am sprijinit modernizarea unităţii de învăţământ şi sunt bucuroasă că s-a putut realiza acest lucru. Rezultatele nu au întârziat să apară, referindu-mă aici la performanţele elevilor care fac cinste şcolii, motivează corpul profesoral şi îi fac pe părinţi să fie mândri de copiii lor.

    Rep: Aţi fost aleasă, alături de Daniela Mihalcea, Aura Eşeanu şi Luminița Balaban, în Consiliul Național al Femeilor Social Democrate din România. Atunci a fost aleasă şi noua preşedintă a social – democratelor la nivel național, în persoana europarlamentarului Viorica Dăncilă, care a preluat ştafeta de la Rovana Plumb. Acum, Viorica Dăncilă este prim ministru. Cum vedeţi faptul că România are pentru prima dată o femeie prim ministru?
    R.B.:
Sunt de părere că Guvernul României merită să fie condus de o femeie, întrucât doamna prim-ministru Viorica Dăncilă este omul care a demonstrat că este un adevărat profesionist, în plus are tactul necesar de a rezolva problemele cu diplomaţie. Cu siguranţă că şi experienţa ca europarlamentar o va ajuta. Ca să nu mai vorbim de puterea de muncă de care poate da dovadă o femeie. La toate acestea se adaugă dorinţa de a face ca lucrurile să se îndrepte pe un făgaş normal. Într-un cuvânt, doamna prim-ministru Viorica Dăncilă are toate calităţile necesare unui om politic de valoare.    
 
    Rep: Aţi organizat anul trecut la Focşani, Simpozionul regional despre discriminarea femeilor pe piaţa muncii, la care a participat şi doamna prim-ministru Viorica Dăncilă. Aveţi o relaţie personală, apropiată cu doamna prim-ministru?
    R.B.:
Anul trecut am avut onoarea ca la simpozionul regional privind discriminarea femeii pe piața muncii să o avem alături de noi pe doamna Viorica Dăncilă, la momentul acela preşedintele OFSD. Simpozionul s-a dovedit a fi o activitate de succes, tema abordată a fost una extrem de actuală, întrucât mai există încă situaţii în care egalitatea de gen este doar la nivel declarativ. Cu toate acestea, trebuie recunoscut faptul că s-au făcut paşi importanţi în acest sens. Mentalitatea bărbaţilor s-a mai schimbat. Femeia este tratată cu respect, ca egal al bărbatului, aşa cum şi trebuie. În politică, PSD este partidul care a pus în practică toate acestea, singurul partid care i-a dat femeii rolul ce i se cuvine. De aceea, la alegerile locale, parlamentare, femeile au avut un loc eligibil şi pentru că acest partid chiar crede că femeia are un cuvânt de spus în prima linie a vieţii politice, iată că a dat şi prima femeie-premier din istoria României. În privinţa relaţiei mele cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, vă pot spune că am participat în nenumărate rânduri la activităţile organizate de dumneaei, în calitate de preşedinte al Organizaţiei Femeilor Social Democrate. O apreciez pentru tot ceea ce a făcut, pentru tenacitatea de care dă dovadă, pentru unitatea pe care a reuşit să o aducă în cadrul organizaţiei. Sunt convinsă că va face acelaşi lucru şi în Guvernul României.  

    Rep: Sunt femeile discriminate pe piaţa muncii în România?
    R.B.:
Nu cred că sunt la momentul acesta.

    Rep: În 2016 a fost înfiinţată Liga Tinerelor Femei Social Democrate şi aţi invitat domnişoarele şi doamnele să se alăture organizaţiei de femei social democrate. Care sunt argumentele înscrierii în această ligă?
    R.B.:
În primul rând, toate doamnele şi domnişoarele care au convingeri de stânga, regăsindu-se în doctrina PSD, sunt binevenite în Liga Tinerelor Femei Social Democrate. Totodată, cred că a venit momentul ca şi tinerele social democrate să se implice în viaţa politică, să ia atitudine şi să aibă idei constructive iar acolo unde constată derapaje să acţioneze. Personal le voi susţine în demersurile pe care le vor realiza dumnealor.

    Rep: Mai este politica o lume a bărbaţilor sau putem spune că deja femeile ocupă un rol la fel de important în acest domeniu?
    R.B.:
Cred că nu se mai poate vorbi în prezent de faptul că politica este o lume a bărbaţilor. Noi femeile am demonstrat deja că suntem capabile oricând să ducem la bun sfârşit o sarcină dată. Avem ambiţie, suntem perseverente, cât despre inteligenţă şi dăruire, suntem egale bărbaţilor.  Femeia în diferite funcţii de conducere, a ştiut să se impună pentru că este un bun organizator, dar în acelaşi timp şi pentru că este capabilă să comunice foarte uşor cu toţi ceilalţi.

    Rep: Vin oamenii la cabinetul dumneavoastră de parlamentar din Focşani? Care sunt problemele pe care vi le prezintă?
    R.B.:
Da, sunt într-o continuă comunicare cu vrâncenii mei, aşa cum îmi place mie să-i numesc. Mă caută, stăm de vorbă, lămurim anumite aspecte. Problemele pe care le au sunt diverse, fiecare vine să-şi spună păsul. Am răbdarea necesară de a-i asculta, pentru că ştiu cât de important este să-i fii omului alături la greu. Evident că sunt şi situaţii în care nu îi pot ajuta, dar îi îndrum către instituţiile abilitate. Omul trebuie să simtă că atunci când vine să-ţi împărtăşească problema, eşti în măsură să-i dai cel mai bun sfat, să-l ghidezi în aşa fel încât să-şi poată rezolva problemele. Acesta este rolul nostru, al demnitarilor, de aceea am primit votul de încredere al oamenilor. Cel mai grav este să le înşeli încrederea. Odată ce şi-au pierdut încrederea, nu mai poţi restabili comunicarea cu ei. 

    Rep: Ştiu că aveţi o fiică. Nu a atins-o şi pe ea acest „microb” al politicii?
    R.B.:
Fiica mea este cea mai de preţ în această viaţă. Raţiunea mea de a merge mai departe şi sursa de energie inepuizabilă. Sunt un om împlinit pentru că sunt o mamă, o bunică fericită. Am doi nepoţi pe care îi iubesc enorm. Simt că Dumnezeu mă iubeşte pentru toţi cei mai dragi mie. În privinţa orientării către politică a fiicei mele, apreciez că cel puţin pentru moment, atenţia ei trebuie să se îndrepte către cei doi copilaşi. Indiferent de deciziile pe care le va lua în viitor, eu o voi susţine mereu în mod necondiţionat, şi ea ştie acest lucru.  Dacă va dori să facă politică, o va face pe cea a Partidului Social Democrat, pentru că este o mare admiratoare şi susţinătoare a acestui partid.

    Rep: Veţi candida la un nou mandat de parlamentar în 2020?
    R.B.:
Pentru moment, consider că fac bine tot ceea ce fac, totdeauna am iubit oamenii şi mi-a plăcut să interacţionez cu ei, să-i ajut. În privinţa unei noi candidaturi rămâne de văzut. Să fim sănătoşi, să ne ferească Dumnezeu de tot ce este rău. Îmi doresc să duc la bun sfârşit toate proiectele demarate. Vreau ca la finele acestui mandat să-mi privesc concetăţenii şi să pot citi în ochii lor preţuirea faţă de omul căruia i-a dat votul şi care a reuşit să schimbe câteva lucruri în bine. Iubesc organizaţia pe care o conduc, iubesc vrâncenii, îi respect şi de aceea îmi doresc să fiu tot timpul alături de ei.

FLASH INTERVIU

Cartea de pe noptieră
- cea care îţi aduce relaxare, te încarcă pozitiv                                          
Bărbatul ideal - tandru, fidel, capabil să-mi respecte deciziile, într-un cuvânt,  omul care să mă înțeleagă și pe care să pot conta.
Copiii - reprezintă, din punctul meu de vedere, binecuvântarea vieții, rațiunea de a depăși orice obstacol.                     
Politică - evident că opțiunea mea este legată de politicile de stânga, cele ale PSD, singurele care pun pe primul loc cetățeanul.                           
Vacanţa - la munte, alături de cei dragi. Va mărturisesc că deși am din ce în ce mai puțin timp liber, întotdeauna mă bucur să fiu în preajma celor doi nepoței.
Filmele - îmi place să vizionez filme romantice şi de comedie. Totodată, urmăresc emisiunile politice, documentarele.          
Frumusețe - mereu cea interioară, întrucât este singura care dă cu adevărat valoare individului.                            
Putere - cred în puterea exemplului. De aceea, consider că omul este cel care are capacitatea de a schimba lucrurile, prin implicare, prin determinare.
Televiziune/radio/ziare/internet - urmăresc cu interes emisiunile TV de toate genurile, utilizez internetul pentru a mă documenta, fiindcă, în actuala societate,  individul trebuie sa fie cât mai bine informat.
 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Infracţional

VIDEO și GALERIE FOTO: Mamă a șase copii, OMORÂTĂ de concubin. Femeia era chinuită și bătută frecvent de bărbatul alcoolic
O femeie de 43 de ani a fost găsită decedată în locuința sa din satul Maluri, comuna Vulturu. Primele date arată că femeia a fost omorâtă de concubinul ei în noaptea de luni spre marți. Cei doi ar fi băut împreună luni seara la un magazin din sat și apoi ar fi mers acasă, acolo unde a avut loc nenorocirea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost