GALERIE FOTO : Înaltpreasfințitul părinte Ciprian, la Sfânta Liturghie în biserica din satul Lacul lui Baban
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : Înaltpreasfințitul părinte Ciprian, la Sfânta Liturghie în biserica din satul Lacul lui Baban
GALERIE FOTO : Înaltpreasfințitul părinte Ciprian, la Sfânta Liturghie în biserica din satul Lacul lui Baban
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Înaltpreasfințitul părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit, duminică, Sfânta Liturghie în biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului din satul Lacul lui Baban, comuna Gura Caliței. A fost un moment deosebit pentru comunitatea locală, iar biserica a fost neîncăpătoare. Au venit inclusiv copii îmbrăcați în costume tradiționale de la Școala cu clasele I-IV din localitate, pregătiți de profesoara Anișoara Vasii și educatoarea Mariana Avram.
Alături de Înaltpreasfințit s-a aflat un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte protoiereul Focșani II Oscar Frunză, preotul paroh Valeriu Avram, preotul coslujitor Nicolae Avram, preotul Ioan Necula de la Parohia Tuturor Sfinților din Buzău, preotul Gheorghe Crihană, preotul Gheorghe Bratu, preotul Valeriu Roșcan. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.
Tot în cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul l-a hirotonit în treapta de diacon pe absolventul de Teologie Ioan-Cătălin Buchidău. „Pornind de la Evanghelia Duminicii a 34-a după Rusalii (a Întoarcerii Fiului risipitor), Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a rostit un cuvânt de învățătură, în care a arătat că oricât s-ar afunda în prăpastia păcatului, a îndepărtării de Dumnezeu, omul se poate întoarce la Părintele ceresc, Cel iubitor și iertător, dacă își revine întru sine, după exemplul fiului risipitor, și se pocăiește cu adevărat“, se arată în prezentarea evenimentului, pe arhiepiscopiabzvn.ro.
Totodată, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a evidențiat rodnica activitate pastoral-misionară și administrativă a celor doi preoți slujitori și l-a felicitat pe părintele paroh Valeriu Avram cu ocazia împlinirii vârstei de 61 de ani. „Comunitatea de pe Valea Râmnei a trimis, anul trecut, o invitație către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian. A fost un prilej pentru a cunoaște parohia comunității din Constandoiu, să ne bucurăm de prezența sa în mijlocul nostru duminica, la Sfânta Liturghie“, ne-a spus preotul Nicolae Avram.
La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai administrației locale, care și-au reafirmat sprijinul pentru bisericile din comună. „Am fost bucuroși pentru că am avut această posibilitate să cunoaștem un om de o deosebită valoare morală, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian. Am ascultat cu atenție predica, alături de credincioși. A fost și un prilej să îi urăm părintelui paroh un gând bun, putere de muncă și multă sănătate“, ne-a spus consilierul local Nicolae Țandără.
Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei precizează că locașul de cult al Parohiei Constandoiu a fost ridicat din temelie în perioada 2006-2008. Între anii 2008-2010 s-au realizat lucrările de pictură, în tehnica frescă, prin strădania preoților slujitori, cu sprijinul enoriașilor şi prin contribuția substanțială a familiei Mircea şi Ligia Şotîrcă din Focşani, precum şi a familiilor Neculai şi Daniela Pupăză, Cristi şi Geraldin Tîlvăr, fii ai satului Lacul lui Baban. Biserica a fost sfințită în data de 19 septembrie 2010.

 

 

2 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Relatiile comerciale dintre Biserica si enoriasi nu cred ca au girul lui Dumnezeu. Dumnezeu nu cred ca si-a deschis SRL-uri pe Pamant.Inaltpreasfintite tarcovnic , puteti face dovada ca il slujiti cu adevarat pe Dumnezeu si nu sunteti , niste impostori? Feriti-va de falsii profeti si invatatori mincinosi! . De vei zice in inima ta: Cum vom cunoaste Cuvantul pe care nu-l graieste Domnul? 22. Daca proorocul vorbeste in numele Domnului, dar Cuvantul acela nu se va implini si nu se va adeveri, atunci nu graieste Domnul Cuvantul acela, ci-l graieste proorocul din indrazneala lui; nu te teme de el”.(Deuteronom cap.18)

  DE orion, postat pe 14-02-2017, la 15:15

 • CAT MAI COSTA O,,BINECUVANTARE,, ARHIEREASACA DE ACEST GEN.. ...? DACA I ORDIN CU PLACERE

  DE dan, postat pe 15-02-2017, la 20:51

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

Astăzi și mâine se fac înscrieri în învățământul profesional. Elevii beneficiază de burse și nu dau bac-ul
    Absolvenții de clasa a VIII-a, precum și cei din sesiunile anterioare, care optează să urmeze cursuri în învățământul profesional, au la dispoziție astăzi și mâine să se înscrie la unul dintre liceele din județ care au și clase de învățământ profesional.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost