GALERIE FOTO : Iarna s-a reîntors la Vintileasca! Localnicii au ieșit duminică la iarbă verde, iar luni la săniuș
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : Iarna s-a reîntors la Vintileasca! Localnicii au ieșit duminică la iarbă verde, iar luni la săniuș
GALERIE FOTO :  Iarna s-a reîntors la Vintileasca! Localnicii au ieșit duminică la iarbă verde, iar luni la săniuș
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Un strat de cinci centimetri de zăpadă s-a aşternut ieri dimineaţă şi a acoperit covorul de iarbă care a încercat să aducă primăvara pe meleagurile din Vintileasca. Încă de la orele 3.00 din noaptea de duminică spre luni, ploaia care a început să cadă s-a transformat în nea şi treptat a acoperit în primă fază cele mai înalte zone din comună, iar ulterior a coborât şi spre sat.
Luni dimineață, în jurul orelor 7.00, deja stratul de zăpadă acoperise mare parte din poienele de sub munte. Localnicii ne-au spus că nu se tem de vremea capricioasă, deoarece şi săptămâna trecută a nins la Vintileasca, iar ei s-au pregătit din toamnă cu tot ce le trebuie chiar şi pentru o iarnă prelungită. „La noi este iarnă în toată regula. Eu am ieşit dimineaţă (luni-n.r.) pe la 3 din casă şi când m-am uitat era zăpada prinsă doar pe acoperişul casei. Până pe la 7-8 deja totul era alb în sat. Pe munte sus este mult mai mare deoarece s-a prins de azi noapte. Este viscol, că bate destul de tare vântul şi o duce pe zăpadă în toate părţile“, a spus Ion Popa din Vintileasca.
Omul ne-a spus că o astfel de întâmplare, să ningă în a doua zi de Paşti, s-a mai petrecut în urmă cu 23 de ani când tot aşa, în aprilie, a dat o zăpadă de o jumătate de metru. „A mai fost aşa cum vreo 23 de ani, tot de un Paşti, care a căzut pe 26 aprilie. Ţin minte că aveam copiii mici şi mă duceam la naş, că aşa este tradiţia la noi. De dus ne-am dus noi, dar la întoarcere a fost tare greu, că a trebuit să iau copiii în spate deoarece zăpada avea mai bine de o jumătate de metru. Noi suntem obişnuiţi cu astfel de vreme. Suntem oameni gospodari şi ne asigurăm cu tot ce avem nevoie“, a mai spus gospodarul din Vintileasca.
Şi primarul Georgel Spătaru a spus că în localitatea pe care o păstoreşte iarna s-a întors, iar locurile unde în ziua de Paşti oamenii au ieşit la un grătar cu familia erau ieri acoperite de zăpadă. „A nins şi continuă să ningă şi acum (ieri-n.r.). Ieri (duminică-n.r.) lumea a ieşit la iarbă verde cu familia şi a serbat Paştele, iar acum (luni-n.r.) acele locuri sunt acoperite cu o mantie albă de data asta. Noi sperăm să nu ningă aşa de mult, deoarece în anii din urmă am fost nevoiţi să facem pârtie, chiar dacă suntem trecuţi de jumătatea lunii aprilie“, a spus primarul Georgel Spătaru.
De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de vreme rece, ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului pentru sudul și sud-estul țării, valabilă până astăzi, la ora 10.00. În același timp, conducătorii auto au fost sfătuiți de polițiști să manifeste prudență sporită la volan, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte, să adapteze în permanență viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere și să evite efectuarea unor manevre riscante în trafic.
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Infracţional

VIDEO și GALERIE FOTO: Mamă a șase copii, OMORÂTĂ de concubin. Femeia era chinuită și bătută frecvent de bărbatul alcoolic
O femeie de 43 de ani a fost găsită decedată în locuința sa din satul Maluri, comuna Vulturu. Primele date arată că femeia a fost omorâtă de concubinul ei în noaptea de luni spre marți. Cei doi ar fi băut împreună luni seara la un magazin din sat și apoi ar fi mers acasă, acolo unde a avut loc nenorocirea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost