GALERIE FOTO : Hram la Mănăstirea Rogozu, județul Vrancea
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : Hram la Mănăstirea Rogozu, județul Vrancea
GALERIE FOTO :  Hram la Mănăstirea Rogozu, județul Vrancea
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Sâmbătă, 24 iunie 2017, de Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, numeroși pelerini buzoieni și vrânceni, dar și din alte zone ale țării, au sărbătorit hramul Mănăstirii Rogozu din localitatea Slobozia Bradului, județul Vrancea. Sfânta Liturghie a fost săvârșită, în curtea așezământului monahal, de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu părintele arhimandrit Teoctist Basarab – exarhul mănăstirilor din Eparhie, și alți slujitori ai sfintelor altare. Potrivit tradiției, ierarhul a oficiat și slujba Parastasului pentru ctitorii și viețuitorii mănăstirii, mutați la Domnul. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.
La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a hirotesit întru protosinghel pe ieromonahii Pimen Mihalea (Mănăstirea Rogozu, județul Vrancea), Gavriil Mușat (Mănăstirea Vărzărești, județul Vrancea) și Dionisie Constantinescu (Mănăstirea Poiana Mărului, județul Buzău).
În cuvântul de învățătură, chiriarhul locului a vorbit despre viața și activitatea Sfântului Ioan Botezătorul, cel mai mare dintre proororcii Vechiului Testament și cel mai mare om născut din femeie, cum l-a definit Însuși Mântuitorul Iisus Hristos. Totodată, Arhipăstorul Buzăului și Vrancei a felicitat obștea de călugărițe pentru lucrarea pe care desfășoară în această vatră de spiritualitate. Maica stareță, stavrofora Serafima Pricop, i-a mulțumit ierarhului pentru slujirea la hramul așezământului monahal din acest an și i-a oferit în dar o icoană a Sfântului Ioan Botezătorul.
Mănăstirea Rogozu a fost întemeiată pe vremea domnitorului Matei Basarab, în anul 1647. Primul nume cunoscut al aşezământului monahal a fost acela de „Schitul Poiana Rusului”, deoarece aici se nevoiau călugări ruşi, printre care şi Sfântul Cuvios Paisie Velicicovschi. În timpul epidemiei de ciumă din anul 1812, schitul a ars, fiind distrus din temelie. În 1820, boierul Constantin Robescu, împreună cu soţia sa, a rectitorit sfântul aşezământ călugăresc, păstrându-i hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, dar i-a schimbat numele în „Schitul Rogozu”. În această mănăstire, şi-a petrecut ultimii patru ani din viaţă cunoscutul monah scriitor Paulin Lecca.
 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • CIPRIENE NU UITA VRANCEA NU I MOSIA TA...

    DE DAN, postat pe 27-06-2017, la 20:37

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL
21
12
42
8
37
2

Extragerea noroc:  6819885

Harta Focsani
   

Învăţământ

Șeful Inspectoratului Școlar ar putea fi DEMIS după ce a obținut calificativul nesatisfăcător
Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, profesorul Dorin Cristea, a obținut la evaluarea activității din anul școlar 2016-2017 un  punctaj care ar putea duce la demiterea sa din funcție, potrivit metodologiei.

POZA ZILEI

Să nu ne udăm la picioare

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost