Maria Daciana Ciubotaru este o domnișoară de 13 ani împliniți la 23 ianuarie 2018. Este o foarte talentată jucătoare de tenis de câmp. " />
GALERIE FOTO: Frumusețea drumului până la reușită compensează toate renunțările! Interviu cu jucătoarea de tenis Maria Daciana Ciubotaru
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Frumusețea drumului până la reușită compensează toate renunțările! Interviu cu jucătoarea de tenis Maria Daciana Ciubotaru
GALERIE FOTO: Frumusețea drumului până la reușită compensează toate renunțările! Interviu cu jucătoarea de tenis Maria Daciana Ciubotaru
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

Maria Daciana Ciubotaru este o domnișoară de 13 ani împliniți la 23 ianuarie 2018. Este o foarte talentată jucătoare de tenis de câmp. Chemarea spre sport poate veni și de la mama, și de la tata! Mama, Daniela, fostă jucătoare de handbal, tatăl, Viorel, fost remarcabil portar de handbal, inclusiv de primă ligă, actual antrenor al echipei de handbal de Ligă Națională, CSM Focșani 2007.
Cu talentul pentru tenis s-a născut, părinții fiindu-i doar reperul de viață și de muncă. Este o fată excepțională în toate și s-a exprimat ca atare în toți anii de când o știu. Adică de la mai puțin de 10 ani ai ei, de când a adus bucuria pe terenurile de tenis, unde învăța să joace sau chiar juca în competiții. Are câștigate multe turnee și medalii la campionatele naționale ori la competițiile internaționale la care a concurat. Unde apare Maria, se face lumină! Aparatul de fotografiat este cel mai cinstit critic și evaluator. Din sutele de fotografii în care am surprins-o pe Maria Ciubotaru transpare lumina, bucuria.
Antrenorul Mariei, profesorul Răzvan Bucuroiu, a și botezat-o, ”Maria bucuria”! Iar răspunsurile la interviul pe care i l-am propus și pe care l-a acceptat după oarecare chibzuință, devoalează inteligență, mult bun simț, spontaneitate. Și drag de cei dragi! Am în portofoliu, pe www.monitorulvn.ro, o fotografie - nu-mi aparține - pe care v-o și propun, în care Maria Daciana Ciubotaru este la școală, îmbrăcată în prințesă și croșetează. O imagine superbă, ce vorbește despre frumusețe, creativitate, talent. Maria Ciubotaru croșetează cu racheta de tenis ca și cu inglița. Și tot croșetând astfel și muncind ore, și zile, și luni, și ani la rând, sunt convins, i-am și spus, că va deveni o mare campioană!Cum a decurs interviul:


- Bună ziua, Maria! Cum merge școala? Cum o împaci cu sportul?
- Este destul de bine. Incerc să le fac pe amândouă. Marea majoritate a profesorilor mă înțeleg și încearcă să îmi explice și să mă ajute la tot ce nu pot recupera.

- Mai ai timp și pentru altceva decât pentru sport și școală?

- Îmi fac timp și pentru citit. În fiecare zi sunt cu o altă carte în mână. Iubesc să citesc.

- Știu că la turnee mergi însoțită de mama ta. Cât de mult contează pentru tine prezența mamei care îți este și o desăvârșită prietenă? 
- Contează. Mami îmi dă încredere și este o susținătoare și prietenă de nota 10 în timpul meciurilor și extra.

- Cât este talent și cât este muncă în devenirea ta ca sportivă ce se pregătește pentru marea performanță?
- Cred că talent 20% și muncă 80%.

- Cât este renunțare și cât este bucurie în ceea ce faci în timp ce ai putea face muuuulte alte lucruri mai ușoare, mai ale vârstei tale?
- Sunt lucruri la care trebuie să renunți, dar reușita și, cel mai important, drumul până acolo, momentele frumoase și amuzante acoperă toate minusurile.

- Spune-mi te rog, câteva secvențe din cariera ta de sportivă pe care le ții  lângă inimă!
- Una destul de recentă ar fi atunci când am plecat pentru prima oară în altă țară, asa mai departe, fără mami. Eram doar cu antrenorul, în Slovenia, la un turneu de U12. Mi s-a părut foarte ciudat, deși nu știu dacă ar trebui, să fiu cam de una singură. Eram doar eu cu el și restul din toată lumea. A fost prima dată, nu știam cum să răspund situației. A doua, cea mai importantă, s-a întâmplat acum 2 ani. Eram la turneu de A la Constanța. Avansam în fiecare zi câte un tur, neavând nicio idee în ce tur eram sau cu cine jucam. Am câștigat turneul după jumătate de an în care pierdeam la turnee mai slabe cu adversare mai slabe, în primul tur. A fost, de asemenea, și primul turneu de A pe care l-am câștigat. A fost foarte important pentru mine să știu că sunt printre jucătoarele de nivel bun.

- Te rog să transmiți un mesaj de 8 martie cititoarelor Monitorului de Vrancea!
- Să se bucure de toate lucrurile mărunte ce le înconjoară!

Flash interviu

Cartea de pe noptieră – ”O fată din bucăți”, ”The sun is also a star”
Copiii - Cred că părinții pot reîntineri prin ei, asta simt.
Vacanța - Mereu am vrut să merg în America. Iubesc Grecia și Spania.
Filme/seriale/emisiuni - Seriale cu/despre crime.
Frumusețe – Frumusețea e sâmburele din suflet, iar corpul este fructul.
Televiziune/radio/ziare/internet - Am să spun că internetul! 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost