GALERIE FOTO: Festivalul Județean de Muzică Franco-Anglais și-a desemnat câștigătorii
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Festivalul Județean de Muzică Franco-Anglais și-a desemnat câștigătorii
GALERIE FOTO: Festivalul Județean de Muzică Franco-Anglais și-a desemnat câștigătorii
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Focșani, în colaborare cu Casa de Cultură „Constantin C. Giurescu” din Odobești, au organizat duminică, 18 martie, Festivalul Județean de Muzică Franco-Anglais, ediția a II-a, acesta fiind coordonat de profesorii de limbi de moderne ai școlii, respectiv Viorica Dumitrașcu și Nicoleta Dănilă.
Festivalul Franco-Anglais este unul inovator. În primul rând, el vizează abilităţi particulare, pentru care elevii se antrenează pe parcursul întregii lor şcolarităţi – capacitatea de a cânta în limba franceză și în limba engleză, ce presupune o bună pregătire în prealabil și o continuă antrenare atât a competențelor lingvistice, cât și a celor muzicale. În al doilea rând, interpretarea unor piese în două limbi diferite impune o nouă atitudine faţă de cultura și civilizația acestora. Elevii înţeleg că limbile franceză şi engleză nu mai reprezintă doar discipline de învăţământ şi că ele devin instrumente de cunoaştere universală. Dincolo de aceste scopuri științifice, acest festival are şi scopuri culturale și sociale.
Juriul a fost alcătuit din inspectorul de limba franceză, profesoara Narciza Marin, directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” Focșani, profesoara Daniela Trandafir, şi din profesoara de muzică Andreea-Mirabela Trifan. Conform informaţiilor furnizate de profesoara Nicoleta Dănilă, evaluarea s-a făcut pe secțiuni, în funcție de următoarele criterii: calitatea repertoriului, calitatea textului și a muzicii, adaptarea textului și a liniei melodice la vârsta solistului, calitatea interpretării, capacitatea de a interpreta în limba franceză și engleză, calitățile vocale (corectitudine, timbru, nuanță, frazare, măiestrie), expresivitate artistică, dicție adecvată, prezență artistică și originalitate.
Premiile au fost următoarele: Secțiunea a III-a, clasele a VII-a și a VIII-a, trofeul secțiunii a fost câștigat de Oana-Valentina Palade, elevă la Școala Gimnazială Vulturu; premiul I Alessandra Miriam Ghiorghiță, elevă la Școala Gimnazială Vulturu; premiul al II-lea Vlad Matei Anghelache, elev la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focşani; premiul al III-lea Daniela Ciuciu, elevă la Școala Gimnazială Nr. 7, Focșani, iar mențiune Miruna-Andreea Iancu, elevă la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani şi Nadia Păun, elevă la Școala Gimnazială Golești.
La secțiunea a II-a, clasele a V-a și a VI-a, trofeul secțiunii a fost câștigat de Miruna Bratu, elevă la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani; premiul I Miruna Tudosă, elevă la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu”, Focșani; premiul al II-lea Alexandra Gurău, elevă la Școala Gimnazială „Victor Slăvescu”, Cotești; premiul al III-lea Damaschin Delia, elevă la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focșani.
Trofeul festivalului a fost câștigat de Alexandru Preda, elev în clasa a IV-a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Focșani, care a avut o prestaţie de excepţie şi a ridicat sala în picioare. „Considerăm că organizarea acestui concurs județean, de interpretare vocală la nivelul unităților de învățământ din județul Vrancea, a reușit să aducă într-un cadru competitiv elevi cu real talent muzical, care, prin astfel de concursuri, își desăvârșesc arta prezentării scenice, a ceea ce constituie obiectul atât al muncii lor, cât și al celor care-i îndrumă. Elevii au reușit să își exprime pasiunea pentru artă, dar nu în ultimul rând pentru limbile franceză și engleză, într-o atmosferă încărcată de bucurie, energie și emoție“, este mesajul transmis de Viorica Dumitrașcu, profesor de limba franceză.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost