GALERIE FOTO: Fermierii vrânceni se tem de pagube la rapiță și în livezi, în urma zăpezii abundente
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Fermierii vrânceni se tem de pagube la rapiță și în livezi, în urma zăpezii abundente
GALERIE FOTO: Fermierii vrânceni se tem de pagube la rapiță și în livezi, în urma zăpezii abundente
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Valul de ninsori care s-a abătut asupra judeţului va produce pierderi însemnate în agricultură, spun fermierii vrânceni, care se tem de temperaturile scăzute din perioada nopții. Cele mai mari pagube sunt estimate la cultura de rapiță dar și la livezile din județ. Șeful Direcției Agricole Vrancea, Ticu Constandache, ne-a spus că suprafețele și gradul de afectare al culturilor agricole vor fi stabilite după ce vor înceta ninsorile și se va putea merge în teren. „Vor fi pagube la culturile agricole dar nu ne putem pronunța deocamdată asupra gradului de afectare până când specialiștii nu vor evalua situația în teren. Sperăm acum ca aceste pagube să fie în limite rezonabile. Amploarea pagubelor va fi mai mare dacă temperaturile vor scădea sub zero grade Celsius. Este prima dată când ne confruntăm cu o asemenea problemă. A mai nins în anii trecuți dar niciodată nu a fost o perioadă atât de lungă”, ne-a spus directorul Direcției Agricole, Ticu Constandache.
    Trebuie menționat că fermierii care au culturile calamitate trebuie să ceară primăriilor stabilirea pagubelor produse pentru a putea beneficia de reducerea impozitului pe veniturile din agricultură ca urmare a calamităților. Precizările sunt făcute deoarece instituțiile statului realizează două tipuri de verificări: prima în care se stabilește un grad mediu de afectare a culturilor agricole la nivelul localităților și a doua evaluare, la solicitarea proprietarilor ale căror culturi agricole au fost afectate de calamități naturale. Din a doua comisie fac parte reprezentanți ai Fiscului vrăncean, ai primăriei localității, Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.
    Norma de venit pentru impozitul din agricultură se reduce proporțional cu pierderile suferite de agricultori. Această prevedere se aplică „pentru veniturile realizate de persoanele fizice, individual sau într-o forma de asociere, în cazul în care s-au înregistrat pierderi ca urmare a unor fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale precum înghețul, grindina, poleiul, inundațiile, ploaia abundentă, seceta, precum și a celor produse de animalele salbatice, care afectează peste 30% din suprafețele destinate producției agricole vegetale/animale deținute”. Iar pentru a putea beneficia de aceste avantaje fermierii trebuie să ceară primăriei în raza căreia se află suprafața de teren calamitată constituirea comisiei pentru stabilirea gradului de calamitate. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL16
36
34
30
43
27

Extragerea noroc:  5429681

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Mobilier nou în Pediatrie și alte trei secții ale Spitalului Județean Focșani
    Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani a înnoit patru secții în luna decembrie a anului trecut. Cu puțin înainte de Crăciun, secțiilor Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Neurologie și Psihiatrie le-a fost schimbat aproape complet aspectul prin înlocuirea mobilierului vechi cu unul nou.

POZA ZILEI

Flori pentru Eminescu

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost