GALERIE FOTO : Elevi de la „Edmond Nicolau“ în Turcia, unde au învățat despre utilizarea dispozitivelor mobile la cursuri
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : Elevi de la „Edmond Nicolau“ în Turcia, unde au învățat despre utilizarea dispozitivelor mobile la cursuri
GALERIE FOTO :  Elevi de la „Edmond Nicolau“ în Turcia, unde au învățat despre utilizarea dispozitivelor mobile la cursuri
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

În perioada 6-10 martie 2017, un grup de elevi și profesori de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani a participat la a doua mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ „BRINGING LIFE INTO THE CLASSROOM: inovative use of mobile devices in the educational process“,  ce se desfăşoară având parteneri şcoli din Grecia, Italia, Polonia, Portugalia şi Turcia, precum și Universitatea UMinho din Braga, Portugalia.
Tema principală a proiectului este reprezentată de facilitarea utilizării dispozitivelor mobile în procesul educațional, ca o alternativă la metodele clasice de învățare. Proiectul este inițiat și coordonat de către reprezentanții Colegiului din Focșani. Întâlnirea a avut loc la liceul Toki Halkalı Anadolu İmam Hatip Lisesi, İstanbul, Turcia.
Dorim să remarcăm încă de la început motto-ul sub care s-a desfășurat întreaga activitate „acces la cunoaștere - de fiecare dată, peste tot“. Activitatea a avut ca obiectiv principal să pună în aplicare o paradigmă educațională actuală, aceea  a contribuției tehnologiilor digitale și internetului la crearea unui ecosistem educațional adecvat pentru acest secol. S-a presupus de la început că învățarea poate fi schimbată din exterior spre interior. Dintr-o vizită la un muzeu, la un monument sau pur și simplu mergând pe jos pe stradă, putem învăța și aduce înregistrările la școală pentru a fi prelucrate și utilizate. În al doilea rând, învățarea este mai bogată, mai semnificativă și mai adâncă atunci când este împărtășită cu alții.
Dorim să menționăm că organizarea unui eveniment de această natură și anvergură depinde de o serie de factori, care sunt fundamentali și pe care dorim să îi subliniem: programe ale întâlnirii, gestionarea și articularea diferitelor activități pe tot parcursul zilei, eterogenitatea sarcinilor care trebuie efectuate, leadership-ul organizatorilor și însoțirea permanentă a participanților. Aprecierea generală a fost că toate aceste aspecte au fost realizate într-un mod deosebit. 
Au fost simultan organizate o mobilitate fizică a elevilor, precum și o sesiune de instruire a profesorilor. Elevii participanți la mobilitate au fost Elena Balaban, Denisa-Alexia Chițu, Anca Iosif, Andrei-Ștefan Marinică și Aycan-Florian Sapmaz, însoțiți de doamna profesor Gabriela Marchitan. Domnii profesori Adrian Moisă și Sorin Roșioru au participat la sesiunea de instruire a profesorilor. Delegația a fost coordonată de profesor Petronia Moraru, coordonator proiect, care a realizat și monitorizarea celor două activități. La activitate au participat și reprezentanți ai școlilor cooptate ca parteneri externi ai proiectului.
Atât elevii cât și profesorii au participat la sesiuni de instruire vizând cunoașterea facilităților și utilizarea aplicației Starboard, care este în dotarea tuturor școlilor din Turcia. Ca o aplicație a modalității de conexiune a învățării în afara școlii cu învățarea în școală, au fost realizate o serie de vizite ale unor obiective turistice – Acvariul Turkuazoo, castelul și fortăreața Rumeli-hisari, parcul Yıldız, bazarul egiptean, Moscheea Valide, o croazieră pe Bosfor, platforma de observație a turnului Sapphire, turnul Galatei, piața Taksim, palatul Topkapi, Hagia Sophia, Moscheea Albastră, Basilica Cisterna, piața Sultanahmet, columna lui Constantin, Hipodromul și Marele Bazar. Deși programul a fost foarte dens, nu au fost omise aspectele formative, existând sesiuni de instruire și formare organizate în școala gazdă, atât pentru elevi, cât și pentru profesori.
Următoarea activitate comună de învățare și instruire se va desfășura între 2 și 6 mai 2017, în Maia, Portugalia. La aceasta vor participa 5 elevi și 3 profesori de la fiecare dintre școlile implicate în proiect, precum și 2 reprezentanți ai Universității UMinho, din Braga, Portugalia.

Petronia Moraru, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau“

 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost