GALERIE FOTO : Drive Test prin Munții Vrancei cu noul Golf 2017

1
11283


Scorpion a lansat la Focșani noul Golf, model 2017, printr-o sesiune foto și  Drive Test de amploare cu opt mașini, pe un traseu memorabil din Munții Vrancei. Noul Golf se prezintă mai inteligent, mai sigur și mai interconectat, acum cu sistem de știri și divertisment. Modelul este prima mașină din clasa sa cu control al gesturilor. Mașina compactă este capabilă de condus semi-automat până la 60 km/h cu ajutorul Traffic Jam Assist.
    Evenimentul de lansare a noului autoturism Golf a avut loc ieri. A început la ora 10.00 în showroom-ul Scorpion, din Focșani, Calea Modovei nr. 16, cu o sesiune foto a vedetei zilei: noul Golf. Drive test-ul care a urmat apoi a fost unul de amploare, fiind cel mai mare organizat în Focșani până acum. Cele opt mașini, care au fost puse la dispoziție pentru Drive Test, au configurație diferită cu transmisie, motorizări și opțiuni diferite. Traseul a avut o lungime de aproximativ 125 de km în munții Vrancei, cu mai multe opriri. Participanții au schimat mașinile la fiecare oprire, pentru a vedea cum poate fi condus fiecare model în parte. În total, pe tot parcursul traseului au fost șapte opriri. Traseul a fost următorul: Focșani – Bolotești – Èšifești – Panciu – Mausoleu Mărăști – Vidra – Pensiunea Leonardo (KM 25) – Odobești – Focșani.
    Primul Golf s-a produs în 1974, iar până în prezent au fost produse peste 30 de milioane de mașini. Golf-ul este cel mai vândut model european. De când s-a lansat acest model, s-a vândut câte o mașină la fiecare 40 de secunde. Practic, în 24 de ore se produc aproximativ 2700 de mașini Golf. 
    Caracteristicile cheie ale noului model de Golf sunt: design îmbunătățit, tehnologii inginerești noi, sisteme de asistență noi și o nouă generație de sisteme de infotainment. Modelul Golf 2017 se remarcă prin faptul că partea din față este nou proiectată (cu lumini de zi LED), spatele fiind de asemenea modificat. Noile faruri opționale LED complet au un aspect distinctiv. De acum înainte, acestea vor înlocui farurile xenon la Golf.
    Din punct de vedere tehnic, Volkswagen transferă tehnologii de clasă premium în segmentul compact odată cu modernizarea Golf-ului. Sunt adăugate și sisteme de asistență precum Traffic Jam Assist (conducere semi-autonomă până la 60 km/h) și monitorizarea pietonilor, cu care este prevăzut sistemul de frânare, și urgență Front Assist. Toate sistemele de informații și divertisment au fost, de asemenea, reconceptualizate. O caracteristică nouă în clasa compactă este comanda prin gesturi a sistemului de știri și divertisment Discover Pro (cu un ecran tactil de 9,2 inch, stil tabletă, fără butoane). Lumea digitalizată a afișajelor și a comenzilor este completată de Active Info Display (instrumente complet digitale) folosite pentru prima dată la modelele Golf. Totalitatea inovațiilor tehnice face din besteller-ul Volkswagen una dintre cele mai progresive mașini din clasa sa – clasa Golf.

    Golf și Golf Variant se lansează și în versiunile de echipare Trendline, Comfortline și Highline. Trendline include – în plus față de sistemul de informații și divertisment Composition Colour, luminile de zi cu becuri LED și luminile spate LED – caracteristici precum faruri duble, climatizare și sistem de oprire/ pornire cu recuperarea energiei de frânare. Highline oferă deja noua generație de Front Assist, care include City Emergency Braking și monitorizarea pietonilor. În plus, Golf Comfortline are standard jante din aliaj de 16 inchi.
Golf Highline este îmbogățit și mai mult de caracteristici precum faruri LED complet, controlul automat al climei (Climatronic) și jante din aliaj de 17 inchi. Păstrând caracterul atractiv al Golf Alltrack cu tracțiune integrală, caracteristicile standard sunt extinse pentru a include detalii precum selectarea profilului conducătorului auto, rabatarea spătarului scaunului din față dreapta, înălțime mai mare a șasiului în timpul mersului, jante din aliaj „Brooklyn” de 17 inchi și scaunele sport din față. În plus, Golf-ul GTI oferă și caracteristici precum Climatronic și faruri LED complet în varianta standard.
    Noul Golf este una dintre puținele mașini din lume disponibile cu sisteme de propulsie alternative, în plus față de benzină și motorină, precum sistemele hibride plug-in și electrice – acestea din urmă vor fi puse în curând la vânzare. Puterea modelelor pe benzină (TSI) oferite la comandă variază de la noul 1.0 TSI cu 81 Kw/110 Cp la Golful GTI cu 169 kW/230 CP. Modelele turbo-diesel  (TDI) oferite direct în cadrul lansării cu prevânzare dezvoltă puteri cuprinse între 85 Kw/115 CP9 și 110 kW/150 CP. Cea mai recentă versiune a Golf-ului se distinge prin design-ul său mai precis. Modificările includ amortizoare noi, faruri noi cu halogen cu lumini de zi cu LED, faruri cu LED în întregime pentru a înlocui farurile cu xenon, aripi frontale noi, lumini pe spate cu LED montate ca dotare standard la toate versiunile, precum și roți noi din aliaj.
    La nivel de segment, noul Golf vine cu un preț de pornire excelent, coborând sub principalii săi rivali de piață, Opel Astra și Ford Focus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here