GALERIE FOTO: Donații de la românii din Viena pentru copiii din Focșani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Donații de la românii din Viena pentru copiii din Focșani
GALERIE FOTO:  Donații de la românii din Viena pentru copiii din Focșani
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Peste o sută de copii din familii nevoiașe ale municipiului Focșani au primit, ieri, cadouri de la comunitatea românilor din Viena. Campania umanitară a fost organizată de Asociația Culturală „Mihai Eminescu” din Viena, care a colaborat cu Serviciul de Asistență Socială al Primăriei și voluntarii de la Crucea Roșie, cei care cunosc foarte bine situația familiilor cu venituri reduse și probleme sociale din municipiu. Donațiile din partea românilor stabiliți la Viena au constat în obiecte de îmbrăcăminte, jucării, cărucioare, pătuțuri pentru copii, mașină de spălat, frigider. În această campanie umanitară a mai fost implicată o firmă de transport care a pus la dispoziție camionul care a adus pachetele dar și o firmă din Focșani. Prima serie de cadouri a fost împărțită, ieri dimineață, în cadrul unei acțiuni organizate la centrul de la Galeriile de Artă din Focșani. Ulterior, celelalte obiecte aduse de Asociație au fost duse direct acasă la familiile nevoiașe. Președintele Asociației, Laura Hant, a povestit că au ales Focșaniul după ce a discutat cu  deputatul social democrat Angel Tîlvăr. Ulterior au urmat discuțiile cu viceprimarul Ionuț Mersoiu și selectarea familiilor cu mulți copii sau care au probleme sociale. „Moș Nicolae nu a putut veni ieri dar a ajuns astăzi. Ne bucurăm foarte mult pentru acest ajutor acordat copiilor din Focșani. Îi mulțumesc domnului deputat Angel Tîlvăr, fără dânsul nu se putea realiza acest eveniment”, a spus viceprimarul Ionuț Mersoiu. 
    Campania umanitară organizată de Asociația Culturală „Mihai Eminescu” din Viena a început în urmă cu patru luni. Președintele Asociației, Laura Hant, a povestit că a ales să vină cu aceste cadouri la Focșani în urma discuțiilor cu deputatul Angel Tîlvăr, pe care îl cunoaște din perioada în care a fost Ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni. A fost suficientă o singură discuție telefonică iar deputatul Tîlvăr i-a spus că și oamenii din Focșani au nevoie de ajutorul lor. Camionul cu pachete a ajuns miercuri seara la Focșani iar aproape toată noapte au fost pregătite pachetele cu cadouri, împreună cu asistenți sociali de la Serviciu municipalității și voluntarii de la Crucea Roșie.
    Oaspeții de la Viena ne-au precizat că au fost plăcut surprinși de curățenia și ordinea din oraș. „Focșaniul este un oraș curat. Când am venit aseară erau oameni care făceau curățenie pe străzi. Este mult mai curat decât în multe orașe în care am fost”, a spus Laura Hant. Aceasta a menționat că se află pentru prima dată în Vrancea dar este posibil să revină la Sărbătorile de Paște de anul viitor, cu alte pachete de cadouri de la românii stabiliți în Austria. „Campania noastră a început să se deruleze în urmă cu patru luni pentru că românii din Viena nu și-au uitat niciodată semenii din țară, sunt cu gândul și cu sufletul aproape de ei. Am spus că este Crăciunul, perioada din an în care ne gândim mai mult la cei de aproape și ajutăm mai mult. Am început să strângem lucruri pentru două case de copii, una în județul Caraș Severin iar pentru al doilea oraș ne-am gândit să fie la Focșani. Am dat un singur telefon domnului deputat Angel Tîlvăr. I-am spus că dorim să ne implicăm într-o campanie umanitară, ajutați-ne să găsim copilași care au un pic mai multă nevoie decât ceilalți. Domnul deputat mi-a spus că se implică cu mare drag, mi-a dat telefonul domnului viceprimar Mersoiu. Vă mulțumesc foarte mult pentru ospitalitatea cu care ne-ați primit și îi mulțumesc domnului deputat, fără de care nu aș fi fost aici”, a spus președintele Asociației „Mihai Eminescu”, Laura Hant, care a mulțumit echipei fără de care acest lucruri nu putea ajunge la copiii din Focșani.
    Președintele Asociației a povestit că, în calitate de ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, deputatul Angel Tîlvăr a participat la mai multe acțiuni organizate de Asociația din Viena, a fost alături de românii din străinătate și a căutat soluții la problemele ridicate de aceștia. „Domnul Tîlvăr în calitate de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni a participat la multe acțiuni organizate de Asociația noastră, am ajuns să ne cunoaștem, să cunosc omul din domnul deputat. Sper să fie un exemplu pentru mulți deputați”, a povestit Laura Hant.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL
21
12
42
8
37
2

Extragerea noroc:  6819885

Harta Focsani
   

Local

Primăria Focșani a plătit datoriile de 4 MILIARDE lei vechi ale locatarilor din blocul G2, altfel conturile municipalității ar fi fost blocate; acești bani TREBUIE recuperați
    Stimați focșăneni, vă aduc la cunoștință faptul că 57 de familii, care locuiesc fără forme legale în blocul G2 au ajuns să aibă în momentul de față datorii totale de aproape 4 miliarde lei vechi la companiile de utilități publice și la bugetul local.

POZA ZILEI

Să nu ne udăm la picioare

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost