GALERIE FOTO : Diaconul Laurențiu Săcăluș, hirotonit preot de ÎPS Ciprian cu ocazia Praznicului Floriilor de la Focșani
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : Diaconul Laurențiu Săcăluș, hirotonit preot de ÎPS Ciprian cu ocazia Praznicului Floriilor de la Focșani
GALERIE FOTO : Diaconul Laurențiu Săcăluș, hirotonit preot de ÎPS Ciprian cu ocazia Praznicului Floriilor de la Focșani
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Credincioșii focșăneni s-au rugat, duminică, 9 aprilie 2017, împreună cu ierarhul lor, în biserica Parohiei Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Piața Unirii. În ziua praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit Sfânta Liturghie, în locașul de cult din centrul Focșaniului, alături de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei. În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a explicat semnificațiile marelui praznic al Floriilor, care ne-a introdus în atmosfera duhovnicească a Săptămânii Sfintelor Pătimiri. „Denumirea de Florii are legătură cu o sărbătoare a florilor existentă la romani, peste care s-a suprapus sărbătoarea creștină. Pentru că Sfintele Paști și toate celelalte evenimente premergătoare se petrec în perioada primăverii, când copacii înverzesc și florile înfloresc, praznicul Intrării Domnului în Ierusalim a luat, pe bună dreptate, și denumirea populară de Florii. Acest mare praznic împărătesc face legătura dintre Postul Sfintelor Paști, ce s-a încheiat în Sâmbăta lui Lazăr, și postul mai aspru al Săptămânii Sfintelor Pătimiri, rânduit dintru început de Sfinții Părinți. Este o sărbătoare a bucuriei, pentru că ne aduce aminte de evenimentul intrării trumfale a Domnului în Ierusalim. Cu toate că Mântuitorul Hristos a intrat șezând pe un mânz de asină, smerit și blând, totuși, locuitorii cetății Ierusalimului, împreună cu evreii veniți din diaspora pentru sărbătoarea Paștilor, I-au făcut o primire deosebită, cu ramuri de finic, strigând: «Osana! Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului, Împăratul lui Israel!» (Ioan 12, 13)”, a subliniat Întâistătătorul Eparhiei Buzăului și Vrancei.
    În cadrul Sfintei Liturghii, chiriarhul locului l-a hirotonit în treapta de preot pe diaconul Laurențiu Săcăluș, pe seama Parohiei Viișoara, Protoieria Focșani I. La final, Înatpreasfințitul Părinte Ciprian a binecuvântat ramurile de salcie, care au fost împărțite, apoi, tuturor credincioșilor prezenți la slujbă.


 

 

2 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • CE I MAI PLACE STAPANULUI OSANALE SI PUPATURI... CIPRIENE NU UITA,VRANCEA NU I MOSIA TA!!!!

  DE DAN, postat pe 11-04-2017, la 12:02

 • Coprinele, nu mai hirotoni pe banda rulanta. Transfera preotii din parohiile sarace ,unde sunt plini de datorii si inchide acele parohii. Lasa hirotoniile ca sunt zeci de preoti in parohii mici care sunt la limita saraciei !!

  DE Preot tanar, postat pe 11-04-2017, la 18:06

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Eveniment

Românii, invitați să planteze stejari în Parcul Memoriei Naționale
Vrâncenii în principal, și românii în general, sunt invitați de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, să participe astăzi (sâmbătă), la cea de-a doua campanie de plantare a stejarilor din Parcul Memoriei Naționale, care va avea loc la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost