GALERIE FOTO:Dansatorii de la Jitia, la ,,Festivalul Brânzei de Gulianca“
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO:Dansatorii de la Jitia, la ,,Festivalul Brânzei de Gulianca“
GALERIE FOTO:Dansatorii de la Jitia, la ,,Festivalul Brânzei de Gulianca“
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Ansamblul „Brâul de la Jitia” şi ansamblul „Chindia” al Şcolii Gimnaziale Jitia au participat zilele trecute la „Festivalul Brânzei de Gulianca”, ediția a III -a. Dansatorii și interpreții jitieni au fost la acest eveniment cultural ca urmare a invitației făcute de primăria Salcia Tudor din județul Brăila şi revista regională de informare urbană şi rurală „Infozone” Brăila. Prestația rustică a dansatorilor pe scena festivalului de la Gulianca a fost deosebită, spectatorii fiind încântați de frumusețea şi execuția dansului, membrii fiind pe grupe de vârste de la 18 ani, la 78 de ani. Toți dansatorii au fost răsplătiți cu diplome de onoare, trofee şi bineînțeles cu aplauze venite din partea publicului. Dar nu au fost mai prejos nici prestația artistică, nici tinerele dansatoare şi solistele Ansamblului „Chindia”, respectiv Cristina Borcăiaș, Mariana Roșca și Ecaterina Roșca, care au primit diplome. Grupul a fost însoțit de Lucian Lalu, coregraf - instructor al ansamblului „Brâului de la Jitia” şi Petruța Lalu instructor la Ansamblul „Chindia” al Şcolii Gimnaziale Jitia. De menționat este faptul că Popa Gabriela, director al Revistei Infozone, care a și prezentat festivalul, a îmbrăcat cu mare drag costumul popular jitian, care aparține meșterului popular Ilinca Colniceanu, din satul Cerbu, costum ce are o vechime de peste 130 de ani, primit de la străbunica Măriuța Horhocea. „Mulțumim pe această cale celor care au făcut posibilă deplasarea noastră la acest festival, domnului director al Şcolii Gimnaziale Jitia, Gabriel Lalu şi domnului primar Ion Păun. Nu în ultimul rând domnișoarei Popa Gabriela, director al Revistei Infozone”, a transmis Petruța Lalu. 
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL
17
32
39
48
43
41

Extragerea noroc:  8132114

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO și GALERIE FOTO : Marian Oprișan - un nou mandat la conducerea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene
Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a fost reales președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) în urma ședinței Adunării Generale care a avut loc marți,  la salonul „Dimitrie Cantemir” din Senatul României.

POZA ZILEI

Vești importante

SECVENTA ZILEI

Rută ocolitoare la accident

SONDAJ DE OPINIE

Social

Ce înseamnă primăvara pentru dumneavoastră?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost