GALERIE FOTO:Dansatorii de la Jitia, la ,,Festivalul Brânzei de Gulianca“
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO:Dansatorii de la Jitia, la ,,Festivalul Brânzei de Gulianca“
GALERIE FOTO:Dansatorii de la Jitia, la ,,Festivalul Brânzei de Gulianca“
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Ansamblul „Brâul de la Jitia” şi ansamblul „Chindia” al Şcolii Gimnaziale Jitia au participat zilele trecute la „Festivalul Brânzei de Gulianca”, ediția a III -a. Dansatorii și interpreții jitieni au fost la acest eveniment cultural ca urmare a invitației făcute de primăria Salcia Tudor din județul Brăila şi revista regională de informare urbană şi rurală „Infozone” Brăila. Prestația rustică a dansatorilor pe scena festivalului de la Gulianca a fost deosebită, spectatorii fiind încântați de frumusețea şi execuția dansului, membrii fiind pe grupe de vârste de la 18 ani, la 78 de ani. Toți dansatorii au fost răsplătiți cu diplome de onoare, trofee şi bineînțeles cu aplauze venite din partea publicului. Dar nu au fost mai prejos nici prestația artistică, nici tinerele dansatoare şi solistele Ansamblului „Chindia”, respectiv Cristina Borcăiaș, Mariana Roșca și Ecaterina Roșca, care au primit diplome. Grupul a fost însoțit de Lucian Lalu, coregraf - instructor al ansamblului „Brâului de la Jitia” şi Petruța Lalu instructor la Ansamblul „Chindia” al Şcolii Gimnaziale Jitia. De menționat este faptul că Popa Gabriela, director al Revistei Infozone, care a și prezentat festivalul, a îmbrăcat cu mare drag costumul popular jitian, care aparține meșterului popular Ilinca Colniceanu, din satul Cerbu, costum ce are o vechime de peste 130 de ani, primit de la străbunica Măriuța Horhocea. „Mulțumim pe această cale celor care au făcut posibilă deplasarea noastră la acest festival, domnului director al Şcolii Gimnaziale Jitia, Gabriel Lalu şi domnului primar Ion Păun. Nu în ultimul rând domnișoarei Popa Gabriela, director al Revistei Infozone”, a transmis Petruța Lalu. 
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

Un tânăr de 24 de ani din Vrancea A MURIT, iar o adolescentă a fost rănită, în urma unui accident la Constanța
Florin Alexandru L., un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Dumitrești, a murit, iar o adolescentă de 17 ani a fost rănită, după ce maşina în care se aflau a intrat duminică dimineață într-un autobuz oprit la o trecerea pentru pietoni.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost