GALERIE FOTO : CSEI Elena Doamna, partener în Proiectul „Logopedia“
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : CSEI Elena Doamna, partener în Proiectul „Logopedia“
GALERIE FOTO :  CSEI Elena Doamna, partener în Proiectul „Logopedia“
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) „Elena Doamna“ din Focșani a devenit partener în proiectul „Logopedia”, implementat de organizaţia „Salvaţi copiii” şi Fundaţia Orange. Proiectul „Logopedia” are ca scop prezentarea unei platforme de jocuri educaţionale (logopedice), cu direcții în facilitarea dezvoltării capacităţilor de comunicare verbală a copiilor cu dizabilităţi senzoriale de auz şi de vorbire. Jocurile digitale propuse sunt interactive, pot fi jucate individual sau cu implicarea directă a cadrului didactic ori a terapeutului.
La nivelul CSEI Elena Doamna, echipa celor trei profesori voluntari, respectiv Grosu Daniela, Giurgea Daniela şi Fănuţă Bogdana, este condusă de coordonatorul local, profesoara Petronela Bernovici, directorul adjunct al unității de învățământ. Profesorii voluntari utilizează platforma Logopedia structurată pe trei module: dezvoltarea vocabularului, structurarea limbajului și emiterea sunetelor.
Ieri, în cadrul proiectului, a avut loc o vizită de monitorizare din partea unui formator „Logopedia”, pentru a urmări modul de implementare a proiectului la nivelul şcolii, astfel încât impactul să fie pozitiv în procesul de dezvoltare a limbajului tuturor copiilor implicaţi în proiect. Din partea formatorilor a participat profesoara psihopedagog Irina Imbir de la Liceul Tehnologic Special nr. 3 din Bucureşti, care a monitorizat activitatea voluntarilor prin asistarea la demonstraţii de lucru cu elevii beneficiari ai proiectului şi cu utilizatori ai platformei. Au fost prezentate platforma şi cadrelor didactice ale CSEI Elena Doamna, ca mijloc de facilitare a activităţilor logopedice şi terapeutice.
Din partea Inspectoratului Școlar a participat inspectorul Aurora Lefter, care a  susţinut importanţa proiectului în procesul de structurare a limbajului copiilor cu deficienţe senzoriale de auz. „Reuşita acestui proiect va avea ca finalitate extinderea platformei Logopedia la nivel naţional, astfel încât toţi copiii cu deficienţe senzoriale sau logopedice să poată beneficia de activităţile educaţionale din platformă în procesul de sprijinire şi facilitare a dezvoltării vorbirii copiilor”, a transmis Ioana Cherciu, directorul CSEI Elena Doamna.
 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Eveniment

Românii, invitați să planteze stejari în Parcul Memoriei Naționale
Vrâncenii în principal, și românii în general, sunt invitați de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, să participe astăzi (sâmbătă), la cea de-a doua campanie de plantare a stejarilor din Parcul Memoriei Naționale, care va avea loc la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost