GALERIE FOTO : Conferințe preoțești în județul Vrancea
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : Conferințe preoțești în județul Vrancea
GALERIE FOTO :  Conferințe preoțești în județul Vrancea
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Preoții din protoieriile județului Vrancea s-au reunit în cadrul conferințelor semestriale de primăvară, cu tema Preoți buzoieni și vrânceni, apărători ai Ortodoxiei în perioada comunistă. Delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, la aceste întruniri, a fost Pr. Ioan Șolea – consilier eparhial la Sectorul Cultură și Patrimoniu Religios, alături de care s-au aflat Pr. Eduard-Daniel Bran – protoiereu de Focșani I, Pr. Oscar Frunză – protoiereu de Focșani II, și Pr. Vasile Dabija – protoiereu de Panciu.
    Preoții din cuprinsul Protoieriei Focșani I au participat luni, 19 iunie 2017, la conferința desfășurată în biserica Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Focșani. Întâlnirea a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum. În continuare, a avut loc susținerea referatelor de către Pr. Laurențiu Săcăluș – Parohia Viișoara, Pr. Ștefan Aga – Parohia Vidra, și Pr. Daniel Popa – Parohia Fărcaș.
    Tot în aceeași zi, biserica Parohiei „Sfântul Ștefan” – Sud din Focșani a găzduit conferința preoților din Protoieria Focșani II. În deschidere, au fost oficiate Sfânta Liturghie și o slujbă de pomenire pentru apărătorii Ortodoxiei în timpul comunismului, din ținuturile Buzăului și Vrancei, trecuți la cele veșnice. Referatele prezentate în cadrul conferinței au fost întocmite de Pr. Tudorel Damian – Parohia Nănești, Pr. Andrei-Ionuț Stănilă – Parohia Budești, și Pr. Pandele-Valentin Ionică – Parohia Slobozia Bradului.
    Seria conferințelor semestriale de primăvară din Eparhia Buzăului și Vrancei s-a încheiat marți, 20 iunie 2017, cu întrunirea preoților din Protoieria Panciu. Lucrările conferinței s-au desfășurat în biserica Parohiei „Cuvioasa Parascheva” din orașul Panciu și au debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii. Ședința a continuat cu prezentarea referatelor de către Pr. Cristinel Palade – Parohia Pădureni, Pr. Traian-Vasile Zoltan – Parohia Costișa-Homocea, și Pr. Florin Tudorancea – Parohia Șișcani.
    Cu prilejul conferințelor preoțești din cele trei protoierii vrâncene, Pr. Cons. Ioan Șolea a transmis un mesaj de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian și a făcut cunoscute mai multe hotărâri ale Permanenței Consiliului Eparhial, menite să contribuie la îmbunătățirea activității administrativ-pastorale și cultural-misionare din parohii.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL
21
12
42
8
37
2

Extragerea noroc:  6819885

Harta Focsani
   

Învăţământ

Șeful Inspectoratului Școlar ar putea fi DEMIS după ce a obținut calificativul nesatisfăcător
Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, profesorul Dorin Cristea, a obținut la evaluarea activității din anul școlar 2016-2017 un  punctaj care ar putea duce la demiterea sa din funcție, potrivit metodologiei.

POZA ZILEI

Să nu ne udăm la picioare

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost