GALERIE FOTO: Conferința ATOM 2017 a reunit mai mulți ortopezi din țară și de peste hotare la Focșani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Conferința ATOM 2017 a reunit mai mulți ortopezi din țară și de peste hotare la Focșani
GALERIE FOTO: Conferința ATOM 2017 a reunit mai mulți ortopezi din țară și de peste hotare la Focșani
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” a fost vineri, gazda mai multor ortopezi din întreaga țară și de peste hotare. Evenimentul, care a strâns laolaltă atâtea somități medicale, face parte din congresul anual organizat de ATOM (Asociația Traumatologilor Ortopezi din Moldova), asociație ce include și Moldova de peste Prut. Anul acesta a fost rândul județului Vrancea, respectiv al municipiului Focșani, să fie gazda Conferinței ATOM 2017- Actualități în Ortopedie și Traumatologie. Coordonatoril local al congresului a fost medicul Robert Mihăilă, șeful secției Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, iar coordonatorul general este președintele ATOM, profesor Paul Botez, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iași. Manifestarea a fost creditată cu puncte de educație medicală continuă, în cadrul acesteia vorbind și prezentându-și lucrările aproximativ 50 de profesori.
    Deschiderea conferinței a fost realizată de profesorul german W. Fridl, prezentând perspectiva din Germania asupra fracturilor periprotetice de la nivelul genunchiului, iar perspectiva din România asupra afecțiunii a fost prezentată de prof. D. Anusca, din Craiova și conferențiar P. Sirbu, de la Iași.    A urmat în intervalul orar 10:00-13:00 prezentarea lucrărilor „Reconstrucția defectelor osoase acetabulare în revizia șoldului cu ajutorul calelor de augmentare din  tantal” - șef lucrare V. Predescu, de la București; „Infecția periprotetică-actual și perspective – conferențiar Alexandru Bețișor (Republia Moldova-Chișinău); „Reeducarea în umărul instabil” - profesor N.Georgescu de la Iași; „Surse de eșec în artroplastia totală de genunchi – prof. P. Botez, de la Iași; „Sindromul de compartiment-probleme de diagnostic și tratament” – Prof. O Lupescu, de la București; „Complicațiile imediate ale fracturilor radiusului distal” - prof. O. Alexa, de la Iași; „ATLS – necesitate sau capriciu?” - prof. Gheorghe Croitor, de la Chișinău; „Particularități ale anesteziei la pacientul ortopedic” - B. Cobzaru (Iași); „Metodologia transformării imaginilor CT în model printat 3D” - R.I. Malancea, R. Malancea, E.R. Gavriliuc, O. Alexa (Botoșani și Iași); „Dublul abord în tratamentul chirurgical al fracturii de tibie proximală” - R.C. Bandac, C. Puha, R. Voinea, M. Macovei, A. Lăzăreanu (Suceava); „Fracturile de omoplat-tratament chirurgical: Prezentări de caz și planing de model printat 3D” - R.I. Malancea, R. Malancea (Botoșani); „Mortalitatea preoperatorie intraspitalicească a pacienților cu fracturi extracapsulare ale femurului proximal” - T.S. Gheorghevici, B. Puha, B. Veliceasa, D. Popescu, G. Enescu, G. Puha, O. Alexa (Iași); „Opțiuni chirugicale în tratamentul fracturilor peri-implant la vârstnici” - B. Puha, T.S. Gheorghevici, B. Veliceasa, D. Popescu, G. Enescu, O. Pășcăneanu, G. Puha (Iași); „Răspunsul imunologic la implant-cauza eșecului osteosintezei”; Osteosinteza minim-invazivă a fracturilor intraarticulare de calcaneu cu C-NAIL”; „Pseudartroza de femur și tibie-caz clinic”; „Luxația completă de astragal-prezentare de caz” - medicii Robert Mihăilă și Laurențiu Taban (Focșani); „Complicații mecanice ale osteosintezei-cazuri clinice” - Laurențiu Taban, Robert Mihăilă, Ion Albu, C. Ciobanu, A. Bivol (Focșani); „Lambourile perforante compozite ale gambei” - Gh. Verega (Rep. Moldova); „Tactica de tratament al instabilităților carpiene”- N. Capros, I.Vacarciuc, D. Buzău, V. Iacubitchii, S. ursu, D. Matei (Chișinău); „Osteoartopatia hipertrofică Pierre-Marie-Bamberg, a propos de un caz”- A. Crețu, M. Poroh, M.M. Bulgaru (Iași); Dezarticulația de umăr și dezarticulația interscapulotoracică, prezentare de caz”; „Hemiartroplastie versus artroplastie totală în NACF”; „Morfotipurile femurului distal în PTG”; „Tumora cu celule gigante forma agresivă- cazuri clinice”
    În cadrul fiecărei lucrări prezentate, medicii au vorbit și despre cazuri concrete, relatând din experiența proprie și posibilitățile spitalului în cadrul căruia activează.
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Inedit

VIDEO şi GALERIE FOTO: „Pe aicea nu se trece”, IMNUL VRÂNCENILOR, compus de interpretul Alin Stoica
     Interpretul de muzică populară din Vrancea, Alin Stoica, în vârstă de 24 de ani, originar din comuna Ploscuțeni, dar stabilit în Focșani, a lansat zilele acestea o piesă dedicată eroilor ce și-au sacrificat viața pe câmpul de luptă de la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost