GALERIE FOTO: Concurs interjudețean de mărțișoare la Panciu; câștigătorii vor fi premiați săptămâna viitoare
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Concurs interjudețean de mărțișoare la Panciu; câștigătorii vor fi premiați săptămâna viitoare
GALERIE FOTO:  Concurs interjudețean de mărțișoare la Panciu; câștigătorii vor fi premiați săptămâna viitoare
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Lucrările înscrise la Concursul Interjudețean de Mărțișoare „Firul alb şi firul roşu – Între tradiţie şi inovaţie”, inițiat de maistrul instructor Lenuța Panaete, de la Cercul de Artă Textilă din cadrul Clubului Copiilor Panciu, au fost jurizate la începutul acestei săptămâni. Evenimentul, aflat la cea de-a VIII-a ediție, este organizat împreună cu Primăria Orașului Panciu, Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ Panciu și Palatul Copiilor Focșani, sub patronajul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. „Concursul are ca scop lărgirea orizontului educaţional al elevilor, dezvoltarea imaginaţiei şi creativităţii în domeniul artistic, păstrarea tradiţiilor şi transmiterea mesajului artistic generaţiilor următoare, cultivarea abilităţilor de comunicare în relaţiile interpersonale, precum și valorificarea materialelor reciclabile“, precizează maistrul-instructor Lenuța Panaete.
Anul acesta, în concurs au fost înscrise peste 480 de lucrări, realizate de elevi proveniți din 37 de cluburi și palate ale copiilor din 19 de județe (Bacău, Bihor, Botoșani, Cluj, Covasna, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mureș, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vâlcea și Vrancea) și din Municipiul București. Elevii au putut expune la mai multe secțiuni ale concursului, precum: Mărţişoare tradiţionale; Mărţişoare din materiale reciclabile; Mărţişoare neconvenţionale. Trebuie precizat faptul că la fiecare secţiune, lucrările au fost jurizate pe categorii de vârstă, respectiv: 7-10 ani, 11-14 ani și 15-18 ani.
Toate lucrările vor fi expuse în Sala Mare a Casei de Cultură „Mihai Eminescu“, care va găzdui, pe 21 martie, începând cu ora 12.00, festivitatea de premiere. Organizatorii vor recompensa câștigătorii cu diplome - locul I, II, III şi menţiune - la fiecare categorie de vârstă şi secţiune. Totodată, vor fi acordate și diplome de participare pentru profesorii coordonatori. „Și în 2018 - Anul Centenarului Marii Uniri - Primăria Orașului Panciu sprijină organizarea Concursului Interjudețean «Firul alb și firul roșu - Între tradiție și inovație». Este un proiect cultural-educativ deosebit, care evidențiază și promovează mărțișorul - ca tradiție și, în același timp, ca un simbol al începutului de primăvară. Numărul mare de lucrări înscrise la ediția din acest an demonstrează că mărțișorul este încă iubit și apreciat în rândul tinerei generații și că își merită pe deplin locul în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Imaterial UNESCO“, transmite primarul Iulian Nica.
 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost