GALERIE FOTO : Concurs interjudețean de artă plastică și iconografie la Panciu
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : Concurs interjudețean de artă plastică și iconografie la Panciu
GALERIE FOTO :  Concurs interjudețean de artă plastică și iconografie la Panciu
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ din Panciu a găzduit, la finele săptămânii trecute, festivitatea de premiere a Concursului Interjudețean de Artă Plastică și Iconografie „Prietenie, armonie și culoare“ - Ediția a VIII-a. Evenimentul, inițiat de Cercul de Pictură/Desen de la Clubul Copiilor Panciu, a fost organizat în parteneriat cu Primăria Oraşului Panciu, Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ Panciu, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu și Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea. „Acțiunile inițiate în cadrul proiectului «Prietenie, armonie și culoare»  oferă posibilitatea de a cultiva în rândul copiilor sentimentul de admirație față de frumusețile și miracolul reînvierii naturii în anotimpul primăvara,  precum și a sărbătorii creștine Învierea Domnului. Proiectul este inițiat de Cercul de Pictură /Desen de la Clubul Copiilor Panciu al cărui scop este de a lărgi posibilitățile de exprimare artistică și spirituală a copiilor“, a precizat profesoara Adriana Chelaru, de la Clubul Copiilor Panciu.
    Concursul „Prietenie, armonie și culoare“ a avut ca obiective dezvoltarea sensibilităţii, imaginaţiei şi creativităţii în domeniul artistic; redarea unui mesaj artistic într-o manieră personală; realizarea unei intercunoaşteri prin intermediul lucrărilor prezentate în concurs; lărgirea orizontului educaţional pentru elevi prin abordarea spiritualului în artă.
    Secțiunile concursului au fost: Artă plastică, Grafică, Icoane pe sticlă, Ouă încondeiate, Mărturii creștine. Ca noutate, începând din acest an, organizatorii au introdus și secțiunea Poezie creștină. Lucrările au fost jurizate la fiecare secțiune pe categorii de vârstă, respectiv: 6-7 ani, 8-10, 11-14, 15-18 ani. În concurs au fost prezentate lucrări provenite de la 15 palate și cluburi ale elevilor din 16 județe: Palatul Copiilor Cimbora - Harghita, Palatul Copiilor Ploiești - Prahova, Palatul Copiilor Bacău, Palatul Copiilor Slobozia - Ialomița, Palatul Copiilor Iași, Palatul Copiilor Suceava, Palatul Copiilor Constanța, Clubul Copiilor Cimbora Odorheiul Secuiesc - Structura Hârlău, Clubul Copiilor Motru-Gorj, Clubul Copiilor Tecuci - Galați, Clubul Copiilor Salonta - Bihor, Clubul Copiilor Hațeg, Palatul Copiilor Focșani, Clubul Copiilor Odobești, Clubul Copiilor Panciu.
    La acestea s-au adăugat alte 12 unități școlare: Școala Gimnazială Nr 24 București, Școala „Ștefan cel Mare“ Vaslui, Centrul Educational „Creates Land“ București, Cercul de Pictură „Vera Icon” Oltenița - Călărași, Școala Gimnazială Movilița, Școala Fitionești, Școala Primară Mănăstioara, Grădinița Mănăstioara, Grădinița Fitionești, Școala Primară Brădăcești Nereju, Grădinița Nr. 1 Nereju, Grădinița Brădăcești.
    Lucrările au fost evaluate de un juriu din care au făcut parte profesorii Gabriela Andronic, de la Liceul Tehnologic „Al I. Cuza“ Panciu, Liliana Popa, de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici“,  Aurel Râlea, de la Școala Gimnazială Nereju Mic. Au fost acordate Premiile I, II, III și mențiuni, în funcție de valoarea lucrărilor. Au mai fost oferite diplome de onoare la secțiunea Interpretare și diplome de excelență cadrelor didactice.
    Evenimentul a beneficiat de prezența primarului Iulian Nica, a inspectorului general adjuct, Daniela-Gabriela Marchitan, a inspectorului de specialitate Mihaela Simion, precum și directoarei Palatului Copiilor Focșani, Didina Mocanu. Festivitatea de premiere a fost precedată de un program artistic susținut de: elevii clasei a II-a B , coordonaţi de profesoara Dorina Pricop, care au recitat poeziile „Cine?“ și „Ȋnchină-te copile!”; Grupul Vocal „Româncuţele”, coordonat de profesoara Maria Cristescu, de la Clubul Copiilor Panciu; Miruna-Mădălina Ciupercă, de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“ - clasa pregătitoare - îndrumată de profesoara Anişoara Vizitiu, care a interpretat cântecul „Copilule cu ochi senini”; Grupul vocal al Şcolii Gimnaziale Moviliţa - coordonat de profesorul Silviu Roșu, care au interpretat cântările religioase „Azi cu toţi să prăznuim” şi „Eu sunt Ȋnvierea şi Viaţa”; Elena Crancu, de la Liceul Tehnologic „Al I. Cuza”, pregătită de profesorul Silviu Roșu, care a interpretat cântecul „Cruce sfântă părăsită”; elevii clasei a III-a B, coordonaţi de profesoara Elena Popa, care au interpretat cântece de Paşti; elevii clasei a III-a A, coordonați de profesorul Silviu Roșu.
    Programul a fost prezentat de Maria-Melania Drilea, Șerban-Dragoș Andrei, Maria Damean și Mălina Vasile, elevi în clasa a IV-a C, la Liceul Tehnologic „Al I. Cuza” și membri ai Cercului de Pictură/Desen Panciu. În deschidere, ei au prezentat un scurt material despre Sărbătoarea Învierii lui Hristos, iar la finalul evenimentului au recitat poezia „Hristos a Ȋnviat!“.
    Primarul Iulian Nica a felicitat organizatorii și participanții la concurs, evidențiind importanța obiceiurilor și tradițiilor strămoșești. „O felicit pe doamna Adriana Chelaru pentru inițiativă și, mai ales, pentru faptul că, de 8 ani, se străduiește și reușește să păstreze în sufletul copiilor interesul, respectul și dragostea față artă, dar mai ales față de valorile creștine, stimulându-i pentru creații deosebite, ce merită din plin aprecierile noastre! Participarea numeroasă la acest concurs demonstrează, totodată, respect pentru tradițiile străbune, care nu sunt altceva decat cartea de identitate poporului român. Nu pot decât să mă bucur, alături de dumneavoastră, când știu că aceste obiceiuri nu sunt uitate sau abandonate de către tânăra generație care, cu siguranță, va ști să trasmită generațiilor următoare, același respect pentru cultura populară. Vă mulțumesc tuturor pentru munca dumneavoastră și vă asigur încă o dată de sprijinul meu, al Primăriei Orașului Panciu, pentru toate proiectele pe care le veți derula!“, a spus primarul Iulian Nica. Edilul-șef a primit, din partea organizatorilor, o Diplomă de excelență în semn de recunoștință pentru susținerea activităților ce au ca scop evidențierea talentului și încurajarea posibilităților de exprimare artistică și spirituală a copiilor.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Infracţional

VIDEO și GALERIE FOTO: Mamă a șase copii, OMORÂTĂ de concubin. Femeia era chinuită și bătută frecvent de bărbatul alcoolic
O femeie de 43 de ani a fost găsită decedată în locuința sa din satul Maluri, comuna Vulturu. Primele date arată că femeia a fost omorâtă de concubinul ei în noaptea de luni spre marți. Cei doi ar fi băut împreună luni seara la un magazin din sat și apoi ar fi mers acasă, acolo unde a avut loc nenorocirea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost