GALERIE FOTO: Colegiul Economic a câștigat concursul „Mie-mi pasă! Las curat în urma mea!” organizat de Primăria Focșani

0
939


    Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” a câștigat concursul „Mie-mi pasă! Las curat în urma mea!” organizat de Primăria Focșani. Premierea echipelor câștigătoare a avut loc, ieri, la Sala Balada în prezența echipelor de la unitățile școlare din Focșani care s-au înscris în această competiție. Câștigătorii concursului au fost premiați de primarul Cristi Misăilă, care i-a felicitat pentru inițiativa și spiritul civic de care au dat dovadă prin proiectele propuse. „Toate proiectele sunt la înălțime și vă felicit pentru acest lucru. Toți sunteți câștigători”, a spus primarul municipiului. Acesta le-a spus tinerilor că prin acest concurs, municipalitatea a dorit să găsească soluții la ceea ce se vede în municipiul Focșani, „acei oameni mai puțin civilizați, oameni certați cu spiritul civic, cei care fac din mediul înconjurător un mediu mai puțin prietenos”. „Am declanșat acest concurs «Mie-mi pasă! Las curat în urma mea!» tocmai pentru a împărtăși din ideile dumneavoastră și vă garantez că le vom pune în practică. Mi-aș fi dorit să fie mai mulți participanți, să se înscrie în concurs mai multe unități școlare. Au fost șase dar, din păcate, o unitate școlară a fost descalificată pentru că nu a respectat regulamentul concursului”, a spus primarul Cristi Misăilă.
    Acesta i-a felicitat pe elevi pentru munca depusă și le-a oferit diplomă de participare pentru fiecare echipă. Echipele câștigătoare clasate pe primele trei locuri sunt: locul I – Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, locul II – Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, locul III – Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”. Conform regulamentului concursului, fiecare echipă câștigătoare va avea posibilitatea să deruleze efectiv campania-pilot propusă, È‹n limita unui buget maxim de 1000 lei/ campanie, pentru materiale și eventual servicii conexe. Proiectele câștigătoare vor sta la baza unor campanii extinse ulterioare ale administrației publice locale.
    De asemenea, membrii echipelor câștigătoare vor veni la primărie pentru a lucra o zi ca primar, viceprimari, consilieri locali. „Toate ideile voastre vor fi puse în aplicare de către noi, Primăria municipiului Focșani, împreună cu dumneavoastră, cu Direcția de Dezvoltare Servicii Publice, cu Poliția Locală și toți ceilalți factori care se vor implica în asigurarea curățeniei în municipiu. Mi-au plăcut foarte mult ideile voastre. Mi-a plăcut ideea de a realiza un cont de Facebook sau altă formă de a aduce la cunoștința publicului pe cei care sunt certați cu spiritul civic atunci când surprinși în diferite ipostaze, fie că aruncă gunoaie, fie că plimbă un cățel fără a utiliza ustensilele necesare strângerii resturilor de la aceste animăluțe”, a spus primarul Cristi Misăilă. Alături de acesta s-a aflat inspectorul general adjunct al ISJ Vrancea, Aurel Șelaru, care a mulțumit administrației locale pentru susținerea acordată unităților de învățământ din municipiul Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here