GALERIE FOTO: Cinci moldoveni și doi români, descoperiți că lucrau la negru la o firmă de construcții în Focșani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Cinci moldoveni și doi români, descoperiți că lucrau la negru la o firmă de construcții în Focșani
GALERIE FOTO: Cinci moldoveni și doi români, descoperiți că lucrau la negru la o firmă de construcții în Focșani
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

    Șapte bărbați au fost depistați ieri de Serviciul pentru Imigrari al judeţului Vrancea, lucrând la negru în cadrul unei societăți din Focșani. Potrivit unor surse, barbații lucrau în construcții. Cinci dintre cele șapte persoane ar fi cetățeni din Republica Moldova, iar alți doi ar fi români. Cei șapte lucrau de aproximativ o lună fără documente, iar cetățenii moldoveni nu au nici forme legale de ședere pe teritoriul României. Angajatorul este tot un cetățean moldovean, care ar avea și cetățenie română. Polițiștii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean pentru aducerea celor șapte persoane la sediul Serviciului pentru Imigrări.
    Într-un comunicat remis zilele trecute presei, se arată că „Serviciul pentru Imigrări al județului Vrancea desfășoară o sesiune de informare a angajatorilor care au în evidență cetățeni străini sau care sunt interesați în acest demers, cu privire la condițiile în care cetățenii străini pot presta activități lucrative pe teritoriul României, precum și în ceea ce privește drepturile și obligațiile ce le revin în calitate de angajatori. Scopul acestui demers este de a crește gradul de informare și conștientizare în rândul angajatorilor, persoane fizice sau juridice, cu privire la riscurile la care se expun în situația nerespectării prevederilor legale privind angajarea sau detaașarea unui cetățean străin în România. Totodată, se urmărește prevenirea și combatarea muncii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul țării noastre.
    Astfel, în perioada 14-20 mai a.c., în intervalul orar 9.00-11.00, la sediul Serviciului pentru Imigrări Vrancea, din municipiul Focșani, strada Cezar Bolliac, nr. 12, județul Vrancea, vor fi organizate sesiunile de informare a angajatorilor cu privire la respectarea prevederilor O.G. nr. 24/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României și a O.U.G. 194/2002 privind Regimul străinilor pe teritoriul României, republicată cu modificările și completările ulterioare. La aceste activități vor participa angajatorii care figurează în evidențele serviciului nostru, precum și toate persoanele interesate în efectuarea demersurilor legale pentru a putea angaja cetățeni străini pentru care este nevoie de obținerea unui aviz de angajare/detașare”.
 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

1
14
38
47
33
7

Extragerea noroc:  7918147

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO si GALERIE FOTO: Șoferi și motocicliști! Polițiștii acționează zi și noapte cu noul radar mobil cu laser integrat
    Polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au pus în funcțiune de ieri un aparat de radar mobil cu laser integrat și cameră video digitală de înaltă fidelitate. Cinemometrul LTI 20-20 TruCAM este cel mai performant apărat de măsurare a vitezei.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost