GALERIE FOTO: Cercetător de la ICAS, preluat de elicopterul SMURD de la Vintileasca după ce i s-a făcut rău
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Cercetător de la ICAS, preluat de elicopterul SMURD de la Vintileasca după ce i s-a făcut rău
GALERIE FOTO: Cercetător de la ICAS, preluat de elicopterul SMURD de la Vintileasca după ce i s-a făcut rău
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Un bărbat de 33 de ani din Prahova a fost preluat de un elicopter SMURD de la Vintileasca, după ce i s-a făcut rău. S-a întâmplat marți, iar intervenția a durat câteva ore bune, până când salvatorii au reușit să ajungă la el. Atunci când i s-a făcut rău, bărbatul se afla împreună cu un coleg într-o zonă greu accesibilă, stâncoasă, de pe raza comunei Vintileasca, sat Măgura.
    Imediat ce bărbatului i s-a făcut rău, colegul său a apelat numărul unic de urgență 112 și a cerut ajutor. Potrivit informațiilor primite de la primarul comunei Vintileasca, Georgel Spătaru, „este vorba despre un băiat tânăr din cadrul Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice (ICAS)“. „Grupul care a fost la noi, format din două persoane, este din Prahova. Au venit aici pentru a face niște sondaje, studii, cu privire la creșterile din zonă și cu privire la sol. Se aflau în punctul După Măgura în momentul în care i s-a făcut rău, o zonă greu accesibilă, o stâncărie. Se aflau cam la jumătatea distanței dintre locul din care au plecat și cel în care trebuiau să ajungă. Noi am fost informați după ce s-a sunat la 112 și am ținut legătura de la primărie cu persoana care îl însoțea. Imediat a venit ambulanța și apoi pompierii cu o șenilată dar nu a putut fi folosită din cauza terenului. S-a identificat zona în care se aflau cei doi și odată cu cei de la ISU a venit și un elicopter SMURD care a aterizat la aproximativ 1 kilometru de locul în care se aflau cei doi. A fost greu pentru că a fost dus pe targă, cei de la ISU au folosit cordițele lor, dar au reușit să-l ducă la elicopter. Zona are o pantă de peste 70 grade. Este greu și să stai în picioare. Din câte am înțeles el avea o problemă medicală”, ne-a spus primarul Spătaru.
    Pompierii au primit apelul la ora 13.20, iar intervenția s-a finalizat la 17.40. Salvatorii de la ISU au ajuns la fața locului cu o autospecială de intervenție și comandă 4x4, dar și cu șenilata. Victima a fost transportată pe targă pe o distanță de aproximativ 1 kilometru. „În data de 10 octombrie a.c., în jurul orei 13.20, un apel primit în dispeceratul integrat ISU-Ambulantă anunța că un bărbat în vârstă de 33 de ani, aflat într-o zonă greu accesibilă, pe raza comunei Vintileasca (sat Măgura), se simte rău. Către zona indicată s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani cu un APIC (autospecială de primă intervenție și comandă - autoturism 4x4) și un UTV Argo 8x8 (șenilata), care au intervenit în colaborare cu SVSU Vintileasca, pentru transportul persoanei respective din locul în care se afla la elicopterul SMURD. Intervenția s-a dovedit a fi una dificilă, având în vedere faptul că salvatorii s-au deplasat cu UTV-ul cca. 1 km, iar pe o distanță de cca. 1 km au fost nevoiți să transporte persoana respectivă cu ajutorul unei tărgi, a corzilor și cordițelor. Intevenția s-a finalizat în jurul orei 17.40. Persoana respectivă face parte dintr-un grup de cercetători”, au transmis reprezentanții ISU Vrancea.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost