GALERIE FOTO : Campanie în rândul elevilor, pentru prevenirea victimizării acestora
GALERIE FOTO : Campanie în rândul elevilor, pentru prevenirea victimizării acestora
GALERIE FOTO :  Campanie în rândul elevilor, pentru prevenirea victimizării acestora
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Prevenirea victimizării copiilor a reprezentat o prioritate a activității  Poliției Române în ultimii ani, fiind un deziderat absolut obligatoriu în contextul unei societăți democratice. Astfel, orice demers educativ, mai cu seamă unul de informare a publicului larg cu privire la necesitatea adoptării măsurilor elementare de auto-protecție, precum și a cunoașterii elementelor de competență și atribuții ale instituției statului care îl deservește, este menit să asigure un climat social propice dezvoltării unui comportament adecvat.
            Pentru creșterea gradului de informare a elevilor în anul școlar 2017-2018, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității a inițiat în colaborare cu C.I.R.P, Direcția Ordine Publică și Direcția Poliției Rutiere, Campania de prevenire a victimizării minorilor „Școala în siguranță!”. La nivel local, Compertimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroul de presă din cadrul Serviciului Cabinet, Serviciul Ordine Publică și Serviciul Rutier vor organiza activități în unitățile de învățământ din județul Vrancea.
Informarea și modelarea comportamentului copiilor în spiritul prevenirii criminalității și a victimizării în școală reprezintă de altfel scopul inițierii prezentei campanii.
Campania are drept scop creșterea gradului de informare a elevilor în vederea reducerii riscului de victimizare și de implicare în fapte antisociale. Direcțiile de acțiune ale campaniei vizează informarea publicului larg (elevi, părinți, cadre didactice) cu privire la normele de comportament în societate, măsurile de autoprotecție pentru prevenirea victimizării și consecințele legale asociate faptelor antisociale; informarea publicului larg cu privire la competențele și atribuțiile polițiștilor de la structurile de ordine publică (proximitate). Publicul larg, cu accent pe elevi, reprezintă grupul țintă pe perioada campaniei, ce se va derula în  perioada 13-29 septembrie a.c. în mediul urban și rural.

MIERCURI 13.09.2017:
Astăzi, în drum spre școală, copiii au fost prudenți și au circulat corect. Și aceasta deoarece polițiștii au fost alături de ei și i-au învățat că o zi fără incidente de circulație înseamnă:
- Să traverseze fără să alerge și numai după ce în prelabil s-au asigurat că șoferii i-au văzut și au oprit;
- Să circule cu bicicleta doar pe pistele special amenajate sau prin parcuri;
- Să evite să asculte muzică la căști și să fie atenți la drum.


Biroul de presă al IPJ Vrancea 

Galerie foto

 

Equanimity
Data: 14-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 14-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 14-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 14-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 14-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 14-09-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL
21
12
42
8
37
2

Extragerea noroc:  6819885

Harta Focsani
   

Local

Primăria Focșani a plătit datoriile de 4 MILIARDE lei vechi ale locatarilor din blocul G2, altfel conturile municipalității ar fi fost blocate; acești bani TREBUIE recuperați
    Stimați focșăneni, vă aduc la cunoștință faptul că 57 de familii, care locuiesc fără forme legale în blocul G2 au ajuns să aibă în momentul de față datorii totale de aproape 4 miliarde lei vechi la companiile de utilități publice și la bugetul local.

POZA ZILEI

Să nu ne udăm la picioare

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost