GALERIE FOTO: Binecuvântare arhierească în Parohia Suraia I, județul Vrancea
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: Binecuvântare arhierească în Parohia Suraia I, județul Vrancea
GALERIE FOTO: Binecuvântare arhierească în Parohia Suraia I, județul Vrancea
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

În Duminica a 10-a după Rusalii, 13 august 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a fost prezent în  mijlocul credincioșilor Parohiei Suraia I, județul Vrancea. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, în locașul de cult cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitate. Din soborul slujitorilor au făcut parte Pr. Eduard-Daniel Bran – protoiereu de Focșani I, Pr. Nicușor Ionașcu – parohul bisericii, precum și alți preoți și diaconi. Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei a dat răspunsurile la strană.
În cuvântul de învățătură, Arhipăstorul Buzăului și Vrancei a explicat celor prezenți semnificațiile pericopei evanghelice a duminicii, care ne-a relatat vindecarea unui copil lunatic de către Mântuitorul Iisus Hristos. Chiriarhul locului a spus că, spre deosebire de suferința fizică, suferința sufletească nu se poate vindeca prin leacuri medicale, ci numai prin credință, prin rugăciune, prin răbdare și prin picurarea, în sufletul nostru și în inima noastră, a balsamului mângâierii duhovnicești de către Însuși Hristos. La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințiul Părinte Arhiepiscop Ciprian a sfințit clopotnița, troița și casa praznicală din curtea bisericii parohiale, ridicate prin strădania enoriașilor, cu sprijinul autorităților locale și al unor binefăcători.
Pentru rodnica sa activitate pastoral-misionară și administrativ-gospodărească, părintele Nicușor Ionașcu a primit rangul onorific de iconom.
Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Suraia a fost construită între anii 1879-1894. Cutremurele din 1940, 1986 și 1988 au afectat grav locașul de rugăciune, care a trecut prin reparații capitale atât la interior, cât și la exterior.


 

Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 | Urmatoarea

 

 

Equanimity
Data: 16-08-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 16-08-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 16-08-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 16-08-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 16-08-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 16-08-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

 

Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 | Urmatoarea

5 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Doamnee ce tupeu are asta sa mai apara în fata amaratilor dup? cate a facut ?i face.

  DE Cetatean, postat pe 16-08-2017, la 07:13

 • esti un nesimtit ! Te-a dat pe spate atacul sorosist la ortodoxie, starnit de referendumul pt Familia Traditionala ! Ce-a facut ma, nu te-au calcat Epifanie cu Popescu si Negoita ? Vedeai tu atunci ...Mai gandeste putin ,creier de gasca !

  DE pt. cetatean, postat pe 16-08-2017, la 11:34

 • Dumnelir au fost adev?ra?i oameni

  DE Focsani, postat pe 16-08-2017, la 16:47

 • INTREBARE PENTRU PR IONASCU CAT MAI CERE CIPI DE LA BUZAU PENTRU O CANTARE...SAU VORBESC CU FUEGO?

  DE DAN, postat pe 17-08-2017, la 16:36

 • Oooooo TEO ai zis ca ai studii,pacat ca nu si bun simt.

  DE loturean, postat pe 18-08-2017, la 14:09

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL

4
15
48
2
23
20

Extragerea noroc:  2263413

Harta Focsani
   

Interviu

Ana Alexandra Șerbu, ofițer debutant la Biroul de Investigații Criminale, nu se teme de infractori și duce mai departe, cu mândrie, exemplul tatălui său
    De când eram mică mi-am dorit să fiu polițistă. Probabil au contat și influențele din familie. Tatăl meu a fost polițist. M-a atras ceea ce făcea el și mi-am dorit și eu să-i calc pe urme. De azi înainte, în primul rând voi învăța mai mult decât am făcut-o până acum.

POZA ZILEI

Iarnă pe 23 martie

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost