GALERIE FOTO : Avem o țară, păcat că-i locuită... Sau cum Focul Viu de la Andreiașu e pângărit de turiști fără cap
GALERIE FOTO : Avem o țară, păcat că-i locuită... Sau cum Focul Viu de la Andreiașu e pângărit de turiști fără cap
GALERIE FOTO :  Avem o țară, păcat că-i locuită... Sau cum Focul Viu de la Andreiașu e pângărit de turiști fără cap
Voteaza :

Articolul a primit 5 voturi

„În munții Vrancei, la aproximativ 37 de kilometri de Focșani, pe cursul râului Milcov și într-o zonă incluzând localități cu nume frumoase (Mera, Reghiu, Tulnici), (...) anual câteva zeci de mii de turiști români și străini se îndreaptă spre centrul comunei Andreiașu de Jos, unde, imediat sub limita inferioară a unei foarte frumoase păduri de brazi, se poate vedea un fenomen natural foarte rar întâlnit în lume - focurile vii“, scria, într-un reportaj publicat în decembrie 2014, agenția națională de presă AGERPRES. Problema cu turiștii este că mulți dintre ei nu au cap. Și unde nu e cap, mâinile aruncă gunoaie la voia întâmplării sau scrijelesc, în foișorul amenajat de autorități, mesaje de dragoste și amor ghebos. Un cititor ne-a trimis aseară mai multe fotografii, revoltat și el de felul „cum își bate lumea joc de Vrancea… Să nu mai aduc în vedere și faptul că în pădure se găsesc numai hârtii.. e un fel de WC public pădurea.“. Și n-ai cum să nu te gândești că avem o țară atât de frumoasă, un județ atât de frumos, însă cum, necum, mereu se găsesc unii care să pângărească aceste frumuseți.
    Obiectivul turistic "focul viu" a fost declarat rezervație naturală în anul 1967, printr-un Decret al Consiliului Popular Județean și, ulterior, prin Legea nr. 5/2000 privind amenajarea teritoriului național. „Turiștii care vin la Andreiașu au parte de un real spectacol al naturii, mai ales pe timpul nopții, când flăcările de culoare galbenă, roșiatică sau chiar albastră dau locului un aer mistic. De altfel, de la locuitorii din zonă, cunoscuți pentru ospitalitatea de care dau dovadă, pot fi aflate diverse legende, povești sau tradiții legate de "focul viu". De pildă, locul are o puternică simbolistică religioasă, fiind considerat a fi un protector al animalelor. Localnicii mai spun că în momentul în care flăcările depășesc înălțimea de doi metri prevestesc declanșarea unui cutremur“, se mai arată în reportajul citat. Bine ar fi dacă turiștii ar respecta atât natura cât și oamenii acestor locuri, astfel încât oricine să se poată bucura de „minunea“ de la Focul Viu.


 

Pagina: 1 - 2 | Urmatoarea

 

Galerie foto

 

Equanimity
Data: 31-08-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 31-08-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 31-08-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 31-08-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 31-08-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

Equanimity
Data: 31-08-2017
Descriere:


+ Mareste Poza

 

Pagina: 1 - 2 | Urmatoarea

2 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • La capitolul turism, conform unui clasament cel mai prost stau judetele Vrancea si Teleorman, iar lipsa de educatie a "turistilor" se vede din cele aratate in prezentul articol. Plecand de la maxima "Ursul nu joaca de voie, ci de nevoie", cred ca acelasi lucru este valabil si in cazul DICIPLINARII turistilor, respectiv aplicarea unor amenzi substantiale celor care arunca gunoaie in locuri neamenajate, vandalizeaza monumentelor istorice, dar si autoritatilor locale care lasa in paragina monumente istorice etc. O vina foarte mare in acest sens, in opinia mea, o au autoritatile publice locale care ar putea rezolva aceste probleme. In data de 17.08.2017, a avut loc o sedinta extraordinara a CL Focsani, ocazie cu care am asistat la un CIRC POLITICO-CULTURAL de cea mai joasa spetza. Deoarece mi-am prins urechile in postarea unor fotografii pe blog, nu am putut posta pe blogul ulisegrosu.blogspot.com, "eseul" "CIRCARI POLITICO-CULTURALI, MIORITICI DE "PROVINCIA EUROPEANA VRANCEA"", asa cum aveam in plan, dar imediat cum voi rezolva aceasta problema voi face acest lucru. Pana atunci, intr-un urmator comentariu am sa-i transmit un MESAJ FOARTE CLAR primarului mun.Focsani, dl.Cristi Misaila.

    DE Ulise Grosu, postat pe 31-08-2017, la 06:59

  • Unii romani nu merita sa traiasca in aceasta tara. Nu le convine nimic. Tineri cu varste cuprinse intre 20-24 de ani, treceau pe la focul viu s ziceau, am venit degeaba, ce sa vezi aici, un cacat de foc. Ori sunt orbi, ori sunt prosti. De jur imprejur esti inconjurat de o minunatie a naturii iar tu nu ai ochi sa vezi... trist.

    DE Cititor, postat pe 31-08-2017, la 13:22

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost