GALERIE FOTO : A fost sfințită capela „Sfântul Nectarie” a Spitalului din Dumitrești
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : A fost sfințită capela „Sfântul Nectarie” a Spitalului din Dumitrești
GALERIE FOTO : A fost sfințită capela „Sfântul Nectarie” a Spitalului din Dumitrești
Voteaza :

Articolul a primit 10 voturi

Capela „Sfântul Nectarie” din cadrul Spitalului din Dumitrești a fost sfințită ieri. Slujba de sfințire a fost oficiată de consilierul eparhial al Sectorului Social-Filantropic și Misionar, preotul Ionuț - Cristian Vuță, protoiereul pr. Oscar Frunză și de un sobor de preoți ai Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. La slujba de aghiazmă au participat pacienți, cadre medicale și credincioși ai comunei de pe Valea Râmnicului. „Ideea amenajării unei capele a venit din partea mea, la solicitarea pacienților care au dorit să aibă un loc unde să se poată ruga, să se poată închina, iar cadrele medicale și domnul manager Costel Negoescu mi-au confirmat necesitatea înființării unui astfel de locaș sfânt, drept dovadă este faptul că m-au ajutat necondiționat la realizarea lucrărilor. Deși este de dimensiuni reduse, având aproximativ 20 de metri pătrați și fiind amenajată practic dintr-un capăt de hol, consider că este benefică pentru pacienții cronici care își pot găsi aici liniștea spirituală”, a precizat preotul Cristian Marius Niță.
    Capela a fost amenajată și înzestrată cu obiecte noi de cult, iar denumirea de Sfântul Nectarie nu a fost aleasă întâmplător, ci cu speranța ca prin rugăciune credincioșii să fie tămăduiți de făcătorul de minuni, grabnic ajutător. Secția exterioară de la Dumitrești aparține de Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, unde preotul Niță slujește de aproape patru ani. „Pe lângă pacienții internați în spital au participat și credincioși din comuna Dumitrești, dar și din comunele limitrofe, cred că au fost peste 200 de persoane. Acest paraclis este pentru consiliere religioasă a pacienților internați în secția exterioară Dumitrești, a bolnavilor cu afecțiuni psihice și a celor cu internare de lungă durată. Acolo, preotul Cristian Niță va face consiliere cel puțin o dată pe săptămână, și se vor ține și slujbe religioase. Pentru noi este o mare realizare. Capela este deschisă zilnic, iar în zilele de sărbătoare când preotul va ține slujbă acolo pot participa și ceilalți locuitori din afara spitalului. Asta deoarece capela este special amenajată diferit de saloanele pacienților. Preotul Cristian Niță a contribuit la darea în funcțiune a acestui sfânt lăcaș de la Dumitrești”, a spus Costel Negoescu, managerul Spitalului Dumbrăveni.


 

 

2 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • NU A VENIT CIPRIAN CA NU AVEA CINE SA I DEA PLOCON. POATE L SATURA CEL DE SUS ....MACAR DE RAUTATE.

  DE DAN, postat pe 10-02-2017, la 18:55

 • NU A VENIT CIPRIAN CA NU AVEA CINE SA I DEA SPAGA?

  DE DAN, postat pe 10-02-2017, la 18:58

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL16
36
34
30
43
27

Extragerea noroc:  5429681

Harta Focsani
   

Actualitatea

Serviciu de permanenţă la sediul primăriilor din cauza CODULUI PORTOCALIU de viscol
    Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri, 17 ianuarie a.c., o avertizare meteorologică – COD PORTOCALIU, valabilă şi pentru judeţul Vrancea, în intervalul 17 ianuarie, ora 18.00 – 18 ianuarie, ora 20.00, conform căreia vremea se va înrăutăţi considerabil.

POZA ZILEI

Puțină zăpadă

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost