GALERIE FOTO : „Prietenie altfel pe o sfoară”, la Secția pentru copii a Bibliotecii Județene
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : „Prietenie altfel pe o sfoară”, la Secția pentru copii a Bibliotecii Județene
GALERIE FOTO :  „Prietenie altfel pe o sfoară”, la Secția pentru copii a Bibliotecii Județene
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi


    Biblioteca Județeană Vrancea - Secția pentru copii și tineret „Oana-Diana Renea” s-a înscris și anul acesta în Proiectul național „Școala altfel… Prietenie altfel pe o sfoară”, dedicat marelui scriitor Hans Christian Andersen. Proiectul este inițiat de Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene „George Barițiu” din Brașov și s-a extins deja în toată țara. „În al doilea an consecutiv, Biblioteca Județeană Vrancea participă la acest proiect educativ de anvergură, în care sunt implicați preșcolari și elevi ai claselor primare din 19 județe: Alba, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj (3 Filiale), Dolj, Galați, Iași, Olt, Satu-Mare, Sălaj, Suceava (2 Filiale), Timiș, Tulcea, Vrancea. Proiectul constă în derularea unor activități care includ lectura poveștilor lui Andersen în bibliotecă, desenarea sau colorarea unor fișe inspirate de aceste povești, trimiterea acestor lucrări în județele partenere și organizarea unei expoziții cu lucrările primite din întreaga țară”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    La activitățile derulate în lunile aprilie și mai, atât în bibliotecă cât și în grădinițe, au participat la proiect și au cunoscut basmele și personajele nemuritoare  ale lui Andersen aproximativ 100 de preșcolari și elevi de la Grădinița cu Program Normal nr. 3, Grădinița cu Program Prelungit nr. 15, Grădinița cu Program Prelungit nr. 18, Școala „Ion Basgan” și Școala nr. 3 din Focşani. „Desenele originale și fișele de colorat, inspirate din lumea poveștilor lui Andersen și a personajelor sale, sunt pregătite să plece în cele 22 de biblioteci partenere din țară, unde vor forma la rândul lor expoziții. La nivel național, prin acest proiect, peste 2000 de copii au ascultat poveștile fermecate ale lui Andersen și au participat la activități tematice care deschid orizontul copiilor către lectură și pun în valoare imaginația și creativitatea lor și bibliotecarilor deopotrivă”, se detaliază în comunicat.
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

Un tânăr de 24 de ani din Vrancea A MURIT, iar o adolescentă a fost rănită, în urma unui accident la Constanța
Florin Alexandru L., un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Dumitrești, a murit, iar o adolescentă de 17 ani a fost rănită, după ce maşina în care se aflau a intrat duminică dimineață într-un autobuz oprit la o trecerea pentru pietoni.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost