GALERIE FOTO : ÎPS Ciprian a liturghisit în Parohia Vărsătura, județul Vrancea
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : ÎPS Ciprian a liturghisit în Parohia Vărsătura, județul Vrancea
GALERIE FOTO :   ÎPS Ciprian a liturghisit în Parohia Vărsătura, județul Vrancea
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

Joi, 29 iunie 2017, de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, credincioșii Parohiei Vărsătura din județul Vrancea au primit vizita Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Împreună cu un sobor de preoți și diaconi, chiriarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, pe un podium special amenajat în apropierea bisericii parohiale, aflată sub ocrotirea Sfinților Trei Ierarhi. Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei a oferit răspunsurile liturgice.
    La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a binecuvântat noul complex social al parohiei, format din sală de mese cu bucătărie și capelă mortuară. În cuvântul de învățătură, Arhipăstorul Buzăului și Vrancei a explicat că Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt cinstiți împreună, întrucât au primit cununa muceniciei în aceeași zi, 29 iunie, anul 67 d. Hr., la Roma, în timpul persecuției dezlănțuite împotriva creștinilor de către împăratul roman Nero. Sfântul Apostol Petru a fost răstignit cu capul în jos, iar Sfântul Apostol Pavel, fiind cetățean roman, a fost omorât prin decapitare. Totodată, ierarhul locului a vorbit despre rolul extraordinar de important pe care cei doi corifei ai Apostolilor l-au îndeplinit în propovăduirea creștinismului în toată lumea cunoscută, pe vremea aceea, a Imperiului Roman.
    Pentru rodnica activitate desfășurată în plan pastoral și administrativ, părintele Ionuț Chivoiu – parohul bisericii „Sfinții Trei Ierarhi” din Vărsătura, a fost distins cu rangul onorific de sachelar, care îi conferă dreptul de a purta brâu albastru.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL
21
12
42
8
37
2

Extragerea noroc:  6819885

Harta Focsani
   

Învăţământ

Șeful Inspectoratului Școlar ar putea fi DEMIS după ce a obținut calificativul nesatisfăcător
Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, profesorul Dorin Cristea, a obținut la evaluarea activității din anul școlar 2016-2017 un  punctaj care ar putea duce la demiterea sa din funcție, potrivit metodologiei.

POZA ZILEI

Să nu ne udăm la picioare

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost