GALERIE FOTO : ÎPS Ciprian a liturghisit în Parohia Vărsătura, județul Vrancea
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : ÎPS Ciprian a liturghisit în Parohia Vărsătura, județul Vrancea
GALERIE FOTO :   ÎPS Ciprian a liturghisit în Parohia Vărsătura, județul Vrancea
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

Joi, 29 iunie 2017, de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, credincioșii Parohiei Vărsătura din județul Vrancea au primit vizita Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Împreună cu un sobor de preoți și diaconi, chiriarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, pe un podium special amenajat în apropierea bisericii parohiale, aflată sub ocrotirea Sfinților Trei Ierarhi. Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei a oferit răspunsurile liturgice.
    La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a binecuvântat noul complex social al parohiei, format din sală de mese cu bucătărie și capelă mortuară. În cuvântul de învățătură, Arhipăstorul Buzăului și Vrancei a explicat că Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt cinstiți împreună, întrucât au primit cununa muceniciei în aceeași zi, 29 iunie, anul 67 d. Hr., la Roma, în timpul persecuției dezlănțuite împotriva creștinilor de către împăratul roman Nero. Sfântul Apostol Petru a fost răstignit cu capul în jos, iar Sfântul Apostol Pavel, fiind cetățean roman, a fost omorât prin decapitare. Totodată, ierarhul locului a vorbit despre rolul extraordinar de important pe care cei doi corifei ai Apostolilor l-au îndeplinit în propovăduirea creștinismului în toată lumea cunoscută, pe vremea aceea, a Imperiului Roman.
    Pentru rodnica activitate desfășurată în plan pastoral și administrativ, părintele Ionuț Chivoiu – parohul bisericii „Sfinții Trei Ierarhi” din Vărsătura, a fost distins cu rangul onorific de sachelar, care îi conferă dreptul de a purta brâu albastru.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL46
22
47
43
27
28

Extragerea noroc:  9442301

Harta Focsani
   

Local

Un fond de investiții din Marea Britanie va construi un SPITAL în orașul Odobești
Orașul Odobești va avea o unitate spitalicească modernă, construită de un fond de investiții din Marea Britanie. Unitatea medicală va fi construită pe o suprafață de 6 hectare de teren, va avea 160 de paturi, iar personalul medical va fi format atât din români, cât şi medici de alte naţionalităţi.

POZA ZILEI

Soveja, Sursa foto: Marian Olteanu

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost