GALERIE FOTO : Finanțarea activităților sportive, reglementată prin ordonanță de urgență!
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : Finanțarea activităților sportive, reglementată prin ordonanță de urgență!
GALERIE FOTO :   Finanțarea activităților sportive, reglementată prin ordonanță de urgență!
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

În ședința sa din 18 mai, Guvernul României a modificat prin ordonanță de urgență Legea educației fizice și sportului nr. 69/200 „cu scopul de a reglementa în clar finanțarea activităților sportive de către administrația publică locală”, așa cum este precizat într-o informație de presă de pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului, inițiatorul modificărilor.   
Pentru toți cei implicați în domeniul sportului - sportivi, antrenori, manageri - este un eveniment! Cum tot eveniment constituie și informațiile cuprinse într-o declarație a lui Marius Alexandru Dunca, ministrul Tineretului și Sportului, care anunță că urmează „legea sponsorizării activităților sportive” și „chiar o lege a sportului care să fie adaptată nevoilor actuale”.
Modificările au în vedere mai cu seamă structurile sportive de drept public, organizate ca servicii în cadrul administrației publice locale. Inițiatorii modificărilor au observat un lucru esențial în activitatea acestor structuri: anul bugetar nu corespunde cu cel competițional! Noile reglementări asigură condiții legale pornind de la o asemenea realitate, așa încât anul competițional să poată fi proiectat ca obiective de performanță și cu finanțarea aferentă!
Ordonața de modificare a Legii 69/2000 stabilește un plafon până la care poate fi finanțată activitatea structurii sportive, „ca ordonator de credite aflat în subordinea unității administrativ-teritoriale”: 5 la sută din bugetul aprobat pentru autoritatea publică locală. Este vorba despre un plafon maximal, este adevărat, până la urmă nivelul de finanțare urmând a fi stabilit de consiliile locale, ca și până acum! Consilii locale care vor porni de la posibilitățile financiare ale comunităților. Dar nivelul de 5 la sută nu poate fi ignorat atunci când vor fi luate hotărârile legate de alocări bugetare. Mai mult, această prevedere legală dă autorităților publice locale posibilitatea de a înființa structuri sportive proprii!
Sunt și prevederi, să le spunem de nișă, ce se referă la modalități de relații contractuale între sportivi și cluburi, veniturile obținute din activitate sportivă urmând să intre în categoria veniturilor din activități independente prevăzute de Codul Fiscal.
În conformitate cu noile reglementări, este creat cadrul legal necesar administrației publice locale care vor acorda de la bugetul local sume pentru: „finanțarea programelor sportive ale cluburilor sportive de drept public înființate pe raza unității administrativ-teritoriale; finanțarea programelor sportive ale cluburilor sportive de drept privat înființate pe raza unității administrativ-teritoriale, constituite ca persoane juridice fără scop patrimonial, deținătoare ale certificatului de identitate sportivă; finanțarea programelor sportive organizate în raza unității administrativ-teritoriale de către asociațiile județene/municipiului București pe ramuri de sport, afiliate la federațiile sportive naționale corespondente; finanțarea programelor sportive desfășurate în raza unității administrativ-teritoriale de către federațiile sportive naționale, direcțiile județene pentru sport și tineret, respectiv a municipiului București, ori inspectoratele şcolare judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti; finanțarea programelor sportive derulate de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român pentru înaltă performanță sportivă; premierea, în condiţiile legii, a performanţelor deosebite obţinute la competiţiile sportive interne şi internaţionale oficiale”.
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost