GALERIE FOTO: „Dacă nu se va interzice tonajul greu, drumul nu va rezista sub nicio formă“
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
GALERIE FOTO: „Dacă nu se va interzice tonajul greu, drumul nu va rezista sub nicio formă“
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

   Transportatorii de lemne sunt acuzaţi de oamenii care trăiesc pe Valea Rîmnicului că distrug DN 2 N Dumbrăveni – Jitia şi DN 2 R Jitia-Vintileasca-Bahnele deoarece transportă mai mult lemn decât maximul admis. Cele două drumuri au fost asfaltate în toamna anului trecut. Atunci, constructorul a avertizat că transportatorii trebuie să respecte limitele de tonaj pentru ca asfaltul să reziste. Odată cu reabilitarea celor două drumuri a fost instituită şi o limită de tonaj de 30 tone, însă transportatorii recurg la diferite tertipuri pentru a scăpa de controale. Ei profită de faptul că noaptea, persoanele cu atribuţii de control nu sunt întotdeauna în trafic şi pleacă nestingheriţi la drum, cu mastodonţii încărcaţi peste limita maximă admisă. Reporterii „Monitorul de Vrancea“ au stat de vorbă cu mai mulţi localnici, care au cerut autorităţilor să ia măsuri urgente.

Dumitru Crudu, 85 de ani, din comuna Chiojdeni 
„A cui e şoseaua? Cei care au stabilit că trebuie reparată, ăia trebuie să intervină şi să oprească această distrugere barbară. Cei cu maşinile mari trebuie să reducă din cantitatea de lemn transportată şi să lase în maşină atât cât trebuie. E un stas care trebuie respectat. Dacă se fac găuri, intră apa în ele, degeră şi se face ca varul. În felul acesta se macină de nu ai ce-i face. Să-i oblige să pună stricteţe pe drum, dacă nu se va face aşa, se alege praful. Şi din pensia mea am contribuit să se facă acest drum. 

Stan Crudu, din comuna Chiojdeni  
„Trec maşinile încărcate cu lemn cu tonaj mare, frânează şi distrug asfaltul. S-a ciuruit peste tot şi nu va mai rezista mult. De la Focşani ar trebui ca autorităţile cu atribuţii să vină pe acest drum şi să ia măsuri. Trec foarte multe maşini cu lemn, chiar în poartă la noi s-a făcut o gaură“.

Doru Sava, 35 de ani, satul Măgura, comuna Jitia  
„Toţi trebuie să intervină şi să oprească dezastrul de pe acest drum. Dacă se fură o găină sau un copăcel poliţia vine după tine. Aici de ce nu vine nimeni să-i oprească pe ăştia? Utilajele astea gigant care cară lemn pe drum nu le verifică nimeni, nu le opreşte nimeni. Eu spun că dacă se continuă în felul acesta va fi mai greu de circulat, ca în toamna anului trecut, când drumul era o epavă“.

Radu Olteanu, 64 de ani, satul Luncile, comuna Chiojdeni 
„Dacă nu îi vor opri pe cei care transportă lemn, drumul se strică de nu îl mai recunoaşte nimeni că a fost făcut în toamnă. Toate autorităţile care au treabă în povestea asta trebuie să intervină şi să îi oprească. La noi, pe plan local, să intervină cei de la primărie. Dacă nu se vor lua măsuri de urgenţă, se va ajunge în situaţia în care să se circule mai rău ca în toamna anului trecut. Ce este pe drumul acesta acum te sperii, se circulă cu TIR-uri din alea mari, cu remorci“.

Gheorghe Şenchiu, 54 de ani, din Chiojdeni 
„Noi locuim aici şi pe cei care cară lemn nu îi doare nicăieri de noi. Singurii care vor avea de suferit vor fi locuitorii de pe Valea Râmnicului. Să pună puţin pe ma-şini, atât cât este normal, nu în felul în care pun ei acum. Să circule, că nu le interzice nimeni să circule, dar să respecte tonajul. Trebuie să se intervină să-i facă cineva să respecte legea. Eu cred că aici e treaba primăriei, poliţiei, cei cu cântarul, să îi amendeze, nu glumă. Drumul a fost făcut din banii noştri, din salariile şi pensiile oamenilor şi nu din banii celor care jefuiesc pădurile Vrancei“.

Vasile Negoiţă, 68 de ani, din satul Jitia de Jos, comuna Jitia    
„Cum să nu se distrugă drumul când trec cu maşinile alea care au zeci de tone? Se duce rău de tot şoseaua. Este foarte prost că se circulă în felul acesta, fără să respecte nişte reguli valabile pentru toată lumea. Am tras greu până să se facă acest drum. Cei care au şoselele şi răspund de ele să nu-i mai lase să treacă sub nicio formă. Drumul este făcut de stat şi acum îşi bat joc de noi şi ni-l distrug“.

Lucian Lalu, 67 de ani, din comuna Jitia  

„Să intervină cineva de urgenţă, dar real, nu aşa de dragul de a mima această intervenţie şi de a-i face pe unii scăpaţi, iar pe alţii nu. Ne-am săturat de minciuni, vrem lucruri reale, ori control la sânge pentru toţi ori deloc. Sunt destui pe care nu îi opreşte nimeni pentru că au pile. Ar trebui să intervină şi să le interzică să mai circule cu atâtea zeci de tone. Nu este foarte greu de făcut acest lucru, problema este că nu se vrea. De cerut rovinietă se cere acum pe acest drum, dar de ce nu opresc distrugerea drumului de acele camioane imense? Este la vedere şi în faţa noastră, de ce nu se iau măsuri? Dacă nu se va interzice tonajul greu, drumul nu va rezista sub nicio formă, indiferent de cine va veni să ne spună poveşti şi minciuni. Soluţia este să fie supravegheat permanent şi nu vor mai fi probleme. Urgenţa de a-l proteja trebuie să înceapă astăzi şi cel mai uşor să se respecte legea este amenda, maximă dacă se poate“.

 

 

4 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • E o prostie si cu tonajul ala,30t sa aiba toata masina?Pai bun, vine unul cu camion cu 4 roti si incarcat la maxim are 28t si calculat la axe are 14 ceea ce este muuult prea mult pentru acest drum plapand.Limitarea ar trebui sa fie pe axa nu pe total si pe timp umed sa se aplice restrictie TOTALA.Pentru cei ce se indoiesc ca drumul s-a stricat din cauza camioanelor sa se duca pe portiunea vintileasca-bahnele care este intacta pentru ca aici n-a circulat nici un camion.Parerea mea e ca nicio autoritate n-are interesul sa-i opreasca pe banditii defrisarilor pentru ca sunt mana in mana si totul este un circ ieftin pentru prosti.

  DE grivei, postat pe 20-02-2013, la 11:47

 • Io credeam ca o sa vad in poza vreo masina de tonaj... Cred ca masinile de tonaj sint in imaginatia reporterului!

  DE Griveiu, postat pe 20-02-2013, la 13:34

 • Mai tovarashe, limita este de 7,5 tone pe axul masinii de transport, pe drumul cu pricina! De unde ti-ai luat datele pentru consideratiile pe care le-ai facut? "vine unul cu camion cu 4 roti" - e drept, era o vreme cand camionul avea numai o roata, numita Mos Ion! "pe timp umed sa se aplice restrictie TOTALA" - mai sa fie, sa se mearga pe langa drum pe umezeala, altfel se shifoneaza... Drumul este facut sa se circule pe el! Se intelege ca trebuie respectate limitele de tonaj, circulatia ar trebui restrictionata in ZILELE TORIDE cand se topeste bitumul din mixtura si trebuie intretinut continuu... da' asta-i alta poveste, cu multi bani care nu ajung defel la intretinere ci se ratacesc prin buzunare fara fund!

  DE @grivei, postat pe 20-02-2013, la 14:20

 • sa vina NINI SAPUNARU ca este tata vostru si a fost votat de tot poporul din valea ramnicului

  DE costy, postat pe 20-02-2013, la 18:14

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost