GALERIE FOTO : „Aventură în natură “ - tabără tematică pentru elevii de la Școala ,,Ștefan cel Mare'' Focșani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
GALERIE FOTO : „Aventură în natură “ - tabără tematică pentru elevii de la Școala ,,Ștefan cel Mare'' Focșani
GALERIE FOTO :   „Aventură în natură “ - tabără tematică pentru elevii de la Școala ,,Ștefan cel Mare'' Focșani
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare'' din Focșani a desfășurat o activitate dedicată elevilor intitulată ,,Aventură în natură“, care s-a desfășurat la Arieșeni-județul Albă. A participat un grup de 18 elevi din clasele V-VII, însoțiți de profesoarele Petruța Bălan și Grațiela Soare. Tabăra a avut ca scop apropierea de natură, descoperirea pasiunii pentru mediul înconjurător și a unui stil de viață apropiat de acesta, a spiritului de echipă alături de colegii din școală dar și din județele Prahova, Vâlcea și Olt. Activitățile desfășurate au fost variate, incluzând drumeții, jocuri, activități în aer liber, carnaval și concurs de talente. Fiecare zi a avut un program dens, realizat cu ajutorul monitorilor din tabără precum și al unor îndrumători profesioniști, care i-au făcut pe copii să uite pentru o săptămână de telefon, tabletă, internet sau calculator.
    Au vizitat Castelul Corvinilor, galeriile miniere romane de la Roșia-Montană, Cetatea Alba-Iulia, peșterile din zonă - Scărișoara, Poarta lui Ionele, Peștera Urșilor, cascade și înălțimi din zonă, muzee locale, reușind astfel ca elevii să cunoască frumusețile naturii din Munții Apuseni, istoria și tradițiile locurilor. Efortul depus de echipa Școlii ,,Ștefan cel Mare“ a fost răsplătit în final cu premiul I și ,,Cupa Taberei".
    Iată și câteva impresii de la elevii participanți: ,,Peștera Poarta lui Ionele ne-a înfricoșat prin prezența liliecilor care acolo au un loc sigur, mai ales că sunt o specie protejată“, ne-a spus eleva Aida Moisă, clasa a V-a C. De la o altă elevă am aflat cât de curajoși erau strămoșii noștri. ,,Pe mine m-au fascinat peșterile, mai ales Scărișoara cu formele ghețarilor precum Cap de focă și Altar. Aici am aflat cât de curajoși erau localnicii în Evul Mediu, când coborau în peșteră pentru a extrage gheață“, a spus Sorana Ivancia, clasa a VII-a D. „Castelul Corvinilor, singura reședință fortificată din Transilvania, m-a încântat cu vitraliile lucrate manual și cu citatul scris de prizonierii turci ca un reproș pentru o promisiune făcută și nerespectată: ,, Apă ai, inimă n-ai!“, ne-a mărturisit Diana Iancu, clasa a VII-a D. „Numele Peșterii Urșilor vine de oasele urșilor care au trăit și au murit acolo. Stalactitele și stalagmitele sunt fascinante prin formele pe care le au“, a precizat Miruna Ladaru, clasa a VI-a E.     „Activitățile desfășurate de școală atât pe perioada cursurilor, cât și în timpul vacanțelor sunt îndreptate către elevi, către educația și formarea personalității lor“,  ne-a declarat Nicoleta Căinap, purtător de cuvânt al unității școlare.

 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL16
36
34
30
43
27

Extragerea noroc:  5429681

Harta Focsani
   

Actualitatea

Serviciu de permanenţă la sediul primăriilor din cauza CODULUI PORTOCALIU de viscol
    Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri, 17 ianuarie a.c., o avertizare meteorologică – COD PORTOCALIU, valabilă şi pentru judeţul Vrancea, în intervalul 17 ianuarie, ora 18.00 – 18 ianuarie, ora 20.00, conform căreia vremea se va înrăutăţi considerabil.

POZA ZILEI

Puțină zăpadă

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost